Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Šūmahers slapjajā Spā trasē izcīna pirmo uzvaru F3 karjerā

Juris Grīns
Juris Grīns

Šūmahers slapjajā Spā trasē izcīna pirmo uzvaru F3 karjerā
Miks Šūmahers uzvar Spā trasē
Foto: Thomas Suer/FIA

Aizvadot otro sezonu Eiropas "Formula 3" čempionātā, beidzot pie pirmās uzvaras izdevies tikt Mikam Šūmaheram, kurš šo panākumu izcīnījis Spā-Frankošamps trasē.

Pirmajā braucienā Beļģijā Šūmahers finišēja ceturtais, otrajā braucienā izstājās, bet trešajās sacīkstēs spēja uzvarēt, startējot no sestās pozīcijas.

"Prema Theodore Racing" sportists pirmajā aplī piedzīvoja sadursmi ar kvalifikācijas uzvarētāju Guanu Ju Žou, bet pēc tam mitrajā trasē vadību pārņēma desmitajā aplī no 16 veicamajiem, kad apdzina komandas biedrus Robertu Švarcmanu un Markusu Ārmstrongu.

"Esmu ļoti priecīgs par šo uzvaru," pēc finiša sacīja Šūmahers. "Lietus manī izraisīja smaidu, jo man patīk slapja vai žūstoša trase. Šodien bija gan tāda, gan tāda. Bija nepieciešams mentāls spēks, lai to paveiktu. Spēju palielināt pārsvaru, kad tas bija nepieciešams, lai konkurenti nevarētu man pietuvoties aizvējā."

Interesanti, ka Mika tēvs Mihaels Šūmahers savulaik 1992. gadā tieši Spā-Frankošamps trasē izcīnīja pirmo uzvaru "Formulā 1".

Eiropas F3 čempionāta kopvērtējumā pēc aizvadītiem pieciem posmiem, sezonai esot vidū, līderis ir jau pieminētais Ārmstrongs, kurš gan šogad uzvarējis tikai vienā braucienā, bet otro vietu ieņem "Red Bull" paspārnē esošais Dens Tiktams. Savukārt augstajā trešā vietā ierindojas igauņu autosportists Ralfs Arons, kamēr septītais ir viņa tautietis Juri Vipss. Šūmahers šobrīd astotais.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...