Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

"Porsche" aiziet no Lemānas, lai startētu Formulā E

Juris Grīns
Juris Grīns

"Porsche" aiziet no Lemānas, lai startētu Formulā E
"Porsche" Lemānas auto
Foto: EPA/Scanpix

Vācu autoražotājs "Porsche", kas šogad uzvarēja Lemānas 24 stundu sacensībās, šodien paziņoja par LMP1 prototipu programmas slēgšanu pēc šīs sezonas beigām un tā vietā pievienosies Formula E čempionātam.

Jau pēc iepriekšējās sezonas LMP1 programmu slēdza ilggadējie uzvarētāji "Audi", kas savu nākotni saista ar elektrisko sacīkšu auto čempionātu Formula E. Nesen par pievienošanos šim seriālam paziņoja arī "Mercedes", bet šodien savus plānus startēt Formulā E atklāja arī "Porsche".

"Pievienošanās Formulai E ir loģisks turpinājums mūsu ielas auto "Mission E" programmai," skaidro "Porsche" valdes loceklis Mihaels Steiners. "Pieaugošā brīvība tehnoloģiju attīstībā Formula E čempionātu padara mums saistošu."

Baumas par "Porsche" aiziešanu no Lemānas sacīkstēm parādījās jau maijā, kad šīs kompānijas vadošie darbinieki apmeklēja Formula E posmu Monako. Izturības sacīkšu pasaules čempionātā (FIA WEC) komanda šogad startē ceturto sezonu pēc kārtas.

"Izveidot Lemānas komandu no nulles bija liels izaicinājums," atzīst "Porsche" LMP1 programmas viceprezidents Frics Encingers. "Gadu gaitā esam attīstījuši neticami profesionālu un panākumiem bagātu komandu. Tā būs mūsu bāze, sperot nākamo soli uz priekšu. Esmu drošs, ka spēsim saglabāt augsto līmeni arī Formulā E. Pārliecība par savām spējām mums ir liela un ar nepacietību gaidām, kad varēsim sākt darbu."

Līdz ar to no 2018. gada LMP1 klasē no rūpnīcu puses pārstāvēta būs vairs tikai "Toyota", lai gan paredzama vairāku privātu komandu ierašanās. Tiesa gan, "Toyota" vadība nākamnedēļ plāno pārrunāt nākotnes plānus un vēl var gadīties, ka tiek lemts par aiziešanu no Lemānas.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

     [+] [-]

, 2017-07-28 23:39, pirms 7 gadiem
LMP1 līdz ar to ir beigusi pastāvēt

     [+] [-]

, 2017-07-29 01:32, pirms 7 gadiem
Formula E šobrīd sāk kļūt par sava veida veiksmes stāstu, vācu ražotāji slēdz savas gadiem ilgās autosporta programmas ārkārtīgi prestižajos čempionātos LeMāna un DTM, lai visus resursus veltītu bērnu autiņos esošajam un sabiedrības nievas saņēmušajam Formula E.

     [+] [-]

, 2017-07-29 01:39, pirms 7 gadiem
playthegame rakstīja: sabiedrības nievas saņēmušajam Formula E.
nezinu kas tās par ''sabiedrības nievām''... nē nu ja tu apgrozies kaut kādos bembistu portālos vai Trampa balsotāju un konservatīvo ''es mīlu naftas un ogļu industriju'' portālos tad jau jā - tā laikam var teikt, bet tā nav visa sabiedrība. Masks šodien prezentē Tesla Model 3, elektriskais transports ir uz viļņa.