Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: LaMSF

Gaļcinam trešā vieta "MX master kids" sacensībās Francijā

Gaļcinam trešā vieta "MX master kids" sacensībās Francijā
Gaļcinam trešā vieta "MX master kids" sacensībās Francijā

Ogrēnietis Ričards Alens Gaļcins nupat atgriezies no Francijas, kur norisinājās internacionālās sacensības motokrosā motobraucējiem no 6 līdz 15 gadiem.

Tās ir vienīgās tik augsta mēroga sacensības pašiem mazākajiem braucējiem. Ričards Alens Gaļcins, kuram ir septiņi gadi, jau pērn sapņoja piedalīties šajās sacensībās. Šogad, pateicoties vecāku entuziasmam un atbalstītājiem - Raitim Rusiņam, Uldim Igalim, Mārim Igalim – šo ieceri izdevās īstenot.

Sacensībās Francijā piedalījās 750 dalībnieku no 28 valstīm. Jaunie motosportisti sacentās trīs dienas. Pirmajā sacensību dienā Ričardam izdevās vienā braucienā uzvarēt.

Divu dienu laikā notika seši braucieni, kuros bija jāsavāc ieskaites punkti, lai iekļūtu Zelta finālā un cīnītos par vietu uz pjedestāla. Ričards iekļuva 25 labāko motobraucēju skaitā un startēja no 14.pozīcijas.

Lai arī citu valstu sportistiem bija labāks tehniskais nodrošinājums, Ričards cīnījās godam un paveica neiespējamo, izcīnot trešo vietu. Latvijas pārstāvis piekāpās tikai Anglijas un Holandes sportistiem, kuri attiecīgi ierindojās 1.un 2.vietā.

Andrejs Galcins


Foto: Raimonds Volonts

Autošosejas sezonas atklāšanā "ABC Race" klasē triumfē Agafonovs, "Dzintara aplī" uzvara Švaglim

Ar dramatiskām sacensībām un pozitīvu trases dienu svētdien, 21. aprīlī, Biķerniekos tika aizvadīts “MANO CUP” autosporta pasākums. Trackday daļā savus spēkus trasē ar ielas un sacīkšu automašīnām izmēģināja gan pieredzējuši, gan jauni dalībnieki, savukārt “ABC Race” un “Dzintara apļa” autošosejas seriālu sezonas atklāšanā tika piedzīvotas aizraujošas cīņas un pamatīgas avārijas.
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva

Andžejs Ļebedevs: "Gribu pierādīt, ka neesmu GP seriālā nejauši"

Jau pavisam drīz - 27. aprīlī - startēs 2024. gada spīdveja "Grand Prix" seriāls jeb individuālais pasaules čempionāts. Pirmo reizi vēsturē starp tā pamatdalībniekiem būs Latvijas spīdvejists - daugavpilietis Andžejs Ļebedevs. 2017. gada Eiropas čempions sekmīgi sāka jauno sezonu un cer sekmīgi sākt arī GP seriālu Horvātijā.
Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.