Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Vorobjovs/Zicāns Igaunijā sasniedz plānotos mērķus

Vorobjovs/Zicāns Igaunijā sasniedz plānotos mērķus
Jānis Vorobjovs/Guntars Zicāns
Foto: Mārtiņš Jankovskis

Rallijs ''auto24 Rally Estonia'' noslēdzās ar norvēģa Madsa Ostberga uzvaru, bet trešo vietu N4 klasē Latvijas un Igaunijas rallija čempionāta ieskaitē izcīnīja Jānis Vorobjovs/Guntars Zicāns.

Šis bija ne tikai Igaunijas rallija čempionāta trešais posms, bet arī Latvijas rallija čempionāta piektais posms. Konkurence šajā rallijā bija ļoti spēcīga, jo uz starta izgāja vairāk par 120 ekipāžām no dažādām valstīm. Kopumā šajā rallijā bija jāveic 12 ātrumposmi, taču Latvijas čempionāta ieskaitē tika ņemti vērā pirmo deviņu posmu rezultāti.

Par Latvijas (un arī Igaunijas) rallija čempionāta uzvarētāju N4 klasē tika kronēts igaunis Kaspars Koitla. Otrais palika krievs Aleksejs Lukjaņuks, bet trešo vietu pēdējā devītā ātrumposmā izrāva (kļūdu pieļāva Andis Neikšāns) Vorobjovs/Zicāns.

''Pirms rallija aizvadījām testus, kuru laikā jutām, ka kaut kas īsti nav kārtībā ar automašīnu. Tā negāja tā, kā gribētos. Bija sajūta, ka tai trūkst jaudas, kas arī atspoguļojās uz ieskrējienu un uzrāvienu. Lai arī pirms šī rallija nomainījām ļoti daudz detaļu, īsto vainu līdz galam tā arī neatradām. Šobrīd liekas, ka pie vainas varētu būt mašīnas kompjūters, lai arī tas uzrāda, ka viss ir kārtībā,” notikumus pirms rallija atceras Guntars Zicāns.

''Taču, neskaitot šo problēmu, esam apmierināti ar šo ralliju, lai arī pēc pirmās dienas necerējām, ka varētu būt trešie gan Latvijas, gan Igaunijas čempionāta ieskaitē. Jāsaka, ka mūsu mērķis pirms šī rallija bija, lai igaunis Kaspars Koitla no mums neatrautos Latvijas čempionāta ieskaitē, un tas arī izdevās. Lai arī šobrīd nav publicēts Igaunijas rallija kopvērtējums, izskatās, ka tur mēs esam ievērojami atrāvušies no otrās vietas.”

''Kopumā rallijs bija labs ar ātriem un interesantiem ceļiem. Protams, bija arī kļūdiņas. Piemēram, pēdējā ātrumposmā netālu no finiša sanāca izbrukt nedaudz pa grāvi, kas jāsaka, ka bija riskants moments, bet, par laimi, viss beidzās labi.”

Šobrīd Latvijas rallija čempionātā atlicis vēl veikt divus posmus, kuros Zicāns saskata priekšrocības. „Runājot par pēdējiem diviem Latvijas rallija čempionāta posmiem, kuri notiks Latvijā, uzskatām, ka mums tur, salīdzinot ar Koitlu, teorētiski vajadzētu būt priekšrocībām. Jo šī brīža situācija pierāda to, ka igauņi ir spēcīgi savās mājās, bet latvieši – savās,” noslēdz Zicāns, kurš piebilda, ka uz nākamo posmu komanda darīs visu iespējamo, lai atrastu un novērstu mašīnas defektu.

‘’Vorobjovs Racing'' ekipāžu atbalsta BTV, Vorobjovs Racing, Vidzemes Betons, Rallija Klubs, Pirelli, AXIO Capital.

Informāciju sagatavoja:
''Vorobjovs Racing'' preses pārstāvis, Mārtiņš Jankovskis