Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Riekstiņš

Grīns uzvar pēdējo apļu drāmā Norisringā

Grīns uzvar pēdējo apļu drāmā Norisringā
Foto: AFP

Šodien notikušajā Vācijas salonautomobiļu čempionāta (DTM) trešajā posmā uzvaru izcīnīja Džeimijs Grīns. Tikmēr pirmos punktus šajā sezonā izcīnīja bijušais F1 pilots Ralfs Šūmahers.

Grīna uzvaru vēl zīmīgāku padara fakts, ka uzvara izcīnīta ar 2008.gada specifikācijas "Mercedes" automašīnu. Tā ir tikai otrā reize DTM vēsturē, kad kādam no braucējiem tas ir izdevies. Pats Grīns pēc otrajiem boksu apmeklējumiem bija iekārtojies trešajā pozīcijā, uzreiz aiz Šeidera un Bruno Spenglera. Piecus apļus pirms finiša Spenglers beidzot uzbruka Šeidera līderpozīcijai un izvirzījās vadībā. Tomēr jau nākamā apļa pirmajā līkumā Spenglers nedaudz par tālu izbrauca līkuma ārmalā un zaudēja pozīciju ne tikai Šeideram, bet arī Grīnam.

Šo cīņu rezultātā līderiem pietuvojās arī Matiass Ekstrēms, kurš daudz laika zaudēja savā pirmajā boksu apmklējumā un atkrita uz pirmā astotnieka beigām. Tikmēr divus apļus pirms sacīkstes beigām Grīns trases pirmajā līkumā nokļuva blakus tā brīža līderim Šeideram. Cīņa turpinājās līdz pat trešajam līkumam, kurā Grīns beidzot nokļuva priekšā pagājušā gada DTM čempionam. Situāciju nekavējoties izmantoja Spenglers un Ekstrēms, kuri arī ātri vien tika garām Šeideram, atstājot viņu ceturtajā pozīcijā.

Kamēr līderi cīnījās par līderpozīcijām, viņiem pietuvojās "Mercedes" trijotne (Garijs Pafets, Ralfs Šūmahers un Pols di Resta), kuri arī pēdējos apļus bija cīnījušies savā starpā. Pēdējā apļa pirmajā līkumā Timo Šeiders pieļāva nelielu kļūdu, taču brīnumainā kārtā spēja noturēt sekojošo grupu sev aiz muguras līdz pat finiša karogam. Pēdējo pieejamo punktu sacīkstēs ieguva pirmā posma uzvarētājs Toms Kristensens.

Kopvērtējumā līderpozīciju saglabā Timo Šeiders. No viņa tikai par punktu atpaliek Spenglers, bet vēl divi punkti mazāk ir Pafetam, Grīnam un Ekstrēmam. Nākamais DTM čempionāta posms notiks 19.jūlijā Zandvortas trasē, Nīderlandē.

DTM trešā posma rezultāti

VBraucējsAutoLaiks
1.Jamie GreenMercedes1h08m39.223s
2.Bruno SpenglerMercedes+ 1.357s
3.Mattias EkstromAudi+ 1.678s
4.Timo ScheiderAudi+ 2.626s
5.Gary PaffettMercedes+ 2.940s
6.Ralf SchumacherMercedes+ 3.250s
7.Paul di RestaMercedes+ 3.807s
8.Tom KristensenAudi+ 9.266s
9.Mike RockenfellerAudi+ 9.787s
10.Susie StoddartMercedes+ 14.423s
11.Martin TomczykAudi+ 29.331s
12.Katherine LeggeAudi+ 30.430s
13.Markus WinkelhockAudi+ 30.931s
14.Mathias LaudaMercedes+ 1 lap
15.Christian BakkerudAudi+ 1 lap

Nefinišēja

BraucējsAutoApļi
Maro EngelMercedes46 laps
Alexandre PrematAudi36 laps
Tomas KostkaAudi1 laps
Oliver JarvisAudi0 laps

Kopvērtējums pēc trešā (no 10) posma

VBraucējsPunkti
1.Scheider17
2.Spengler16
3.Paffett14
4.Green14
5.Ekström14
6.Kristensen11
7.Di Resta11
8.Jarvis6
9.Winkelhock5
10.Engel4
11.Schumacher3
12.Rockenfeller2

Izmantotie resursi:
dtm.com
autosport.com


Foto: Raimonds Volonts

Autošosejas sezonas atklāšanā "ABC Race" klasē triumfē Agafonovs, "Dzintara aplī" uzvara Švaglim

Ar dramatiskām sacensībām un pozitīvu trases dienu svētdien, 21. aprīlī, Biķerniekos tika aizvadīts “MANO CUP” autosporta pasākums. Trackday daļā savus spēkus trasē ar ielas un sacīkšu automašīnām izmēģināja gan pieredzējuši, gan jauni dalībnieki, savukārt “ABC Race” un “Dzintara apļa” autošosejas seriālu sezonas atklāšanā tika piedzīvotas aizraujošas cīņas un pamatīgas avārijas.
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva

Andžejs Ļebedevs: "Gribu pierādīt, ka neesmu GP seriālā nejauši"

Jau pavisam drīz - 27. aprīlī - startēs 2024. gada spīdveja "Grand Prix" seriāls jeb individuālais pasaules čempionāts. Pirmo reizi vēsturē starp tā pamatdalībniekiem būs Latvijas spīdvejists - daugavpilietis Andžejs Ļebedevs. 2017. gada Eiropas čempions sekmīgi sāka jauno sezonu un cer sekmīgi sākt arī GP seriālu Horvātijā.
Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.