Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Šosejas sezonas sākums: somi atņems Biķernieku rekordu?

Andrejs Siliņš

Sestdien, 2. maijā Biķernieku Kompleksajā Sporta bāzē startēs Latvijas un Baltijas autošosejas sezona. Kupls dalībnieku skaits Super Production klasē, ātrās Formula 3 mašīnas kopā ar Formula Baltic, Nacionālā klase un citas mašīnu kategorijas sola lielisku dienu garajā brīvdienu sērijā.

Autošosejas sacīkstes šajā reizē ievērojami atšķirsies no līdzšinējās dienaskārtības, jo Baltijas sezonas sākuma posms notiks vienā dienā. Pl. 13:30 sāksies klašu kvalifikācijas braucieni, bet pirmais brauciens ar kopēju startu sāksies pl. 14:40. Vispirms trasē dosies Nacionālā klase, kopā ar igauņu BMW 325 klasi, kas faktiski ir mūsu Nacionālās klases analogs. Otrais brauciens, kas sāksies pl. 15:10, pulcēs formulu klases – Somijas F-3 braucējus un Baltijā zināmo F-Baltic kategoriju. Šeit intriga – vai somu F-3 braucēji pārspēs 2006. gadā Haralda Šlēgelmilha ar F-3 mašīnu uzstādīto trases rekordu? Kopš Haralda uznāciena apļa rekords ir 1:14,093 (neoficiāli reģistrēts laiks arī zem 1:14).

Trešais brauciens, kas startēs pl. 15:40, pulcēs pilnu starta laukumu – trasē dosies spēcīgākās salonautomašīnu klases. Latvijas līdzjutējiem visintriģējošākā būs cīņa prestižajā Super Production klasē, kas šogad solās atdzimt jaunā kvalitātē ar daudziem sportistiem, no kuriem liela daļa absolvējuši Nacionālās klases skolu. Šī klase startēs kopā ar Super 1600, GT un Baltic Open kategorijām.

Pēc šiem braucieniem skatītājus gaida loterija un citas atrakcijas, bet pēc pārtraukuma sāksies braucienu otrā sērija. Klašu starta secība būs līdzīga, taču otrā sērija noslēgsies ar īpašu izrādi – uz starta stāsies Divīzija 12 smagie automobiļi, kas viesosies šosejā nepilnu nedēļu pēc Latvijas autokrosa čempionāta pirmā posma.

Baltijas čempionāta startā kaujas gatavībā ir vairāki Latvijas sportisti. Lūk, viņu spriedums par gaidāmo cīņu pirms čempionāta sākuma:

Kristaps Blušs:
2008. gada sezonā Nacionālajā klasē ieguva 2. vietu:

„Braukšu ar savu iepriekšējā gada sporta automašīnu, bet startēšu Baltic Open klasē, ar sliku riepām, lai būtu uz starta kopā ar Super Production mašīnām, jo sākot ar sezonas otro posmu Pērnavā jau ceru būt uz starta kā Super Production klases dalībnieks ar savu jauno automašīnu BMW E46 320. Šī man būs kā taustīšanās sezona – paskatīšos, kas notiek. Nekādi mērķi netiek izvirzīti. Svarīgi, ka cīņa ar vecajiem Nacionālās klases konkurentiem turpināsies – atkal tikšos ar Uldi Timaku un Didzi Popi. Mans šīs sezonas moto: par veselīgu konkurenci! Lai uzvar stiprākais! Un skatītājus aicinu atbalstīt ar savu klātbūtni.”

Uldis Timaks:
2008. gada sezonā, Nacionālajā klasē ieguva 1.vietu:

„Braukšu ar vācu izstrādājumu Opel Astra, Super Production klasē. Ar nosacījumu, ja līdz nedēļas beigām auto būs braucams, jo tikai šonedēļ esmu to saņēmis no Vācijas. Mērķi šosezon ir pieticīgāki, jo pārāk daudz nezināmā par tehniku, kuru nepazīstu. Auto nāk no Vācijas Super Production čempionāta. Galvenais, ka ir cilvēki, kas brauks un sacentīsies. Mans moto: lai laba konkurence. Jo tā lielāka, jo esmu laimīgāks. Un skatītājiem interesantāk un sporta veids populārāks. Līdz ar to arī sacensību līmenis augstāks.”

Jānis Kārkliņš:
2008. gada sezonā, Nacionālajā klasē ieguva 3.vietu:

„Turpināšu arī šosezon startēt Nacionālajā klasē, bet neprognozēju, ka būšu līderis. Konkurence saglabāsies ļoti sīva. Jaunajiem braucējiem ir cīņas spars, bet es piedalos tikai tāpēc, lai atbalstītu jaunos braucējus un autosportu. Mērķis—lai klase ir saturīga un jaunajiem būtu stimuls pēc kā tiekties. Auto, atzīšos, kļuvis nevis labāks, bet gan atgriezies divus gadus vecā kvalitātē, jo daudzi pagājuša gada uzlabojumi ir noņemti un notirgoti jaunajiem braucējiem. Secināju, ka uzlabojumi manu rezultātu neuzlaboja. Mans moto: viss ir Dieva rokās, jo mēs esam tikai instrumenti.”

Biļetes cena 4,00 Ls, bērniem līdz 12 gadu vecumam ieeja bez maksas.
Ieeja pasākumā no plkst.: 13.00

Skatītāju loterija

Trases pauzes laikā tiks izspēlēta skatītāju loterija. Loterijā piedalās tie skatītāji, kas būs nopirkuši ieejas biļeti un aizpildījuši Skatītāju anketu, kuru izsniegs vienlaicīgi ar iegādāto biļeti. Trases pauzes laikā no loterijas urnām tiks izvilkti trīs laimīgie, kuri būs vinnējuši vizināšanu pa trasi ar sporta automašīnu, kuru vadīs pieredzējušais autosportists Ģirts Krūzmanis.

Informāciju sagatavoja
LAF Preses dienests

     [+] [-]

, 2009-04-28 13:50, pirms 15 gadiem
oho, smagie arii mochiis

     [+] [-]

, 2009-04-28 13:59, pirms 15 gadiem
Būs labs pasākums.

  +1 [+] [-]

, 2009-04-28 14:14, pirms 15 gadiem
''Šeit intriga – vai somu F-3 braucēji pārspēs 2006. gadā Haralda Šlēgelmilha ar F-3 mašīnu uzstādīto trases rekordu? Kopš Haralda uznāciena apļa rekords ir 1:14,093 (neoficiāli reģistrēts laiks arī zem 1:14).''

maz ticams, somijas F3 nav no tiem prestizakajiem F3 cempionatiem. nav verts pat salidzinat ar vacijas F3 kur haris brauca 2006 gada un bija viens no lideriem.

  -2 [+] [-]

, 2009-04-28 16:02, pirms 15 gadiem
Ļoti labi, ka pārspēs, bus latvju bāleliņiem atkal uz ko tiekties. Nedrīkst tak savā trasēr rekordists būt "autsaiders".

  +2 [+] [-]

, 2009-04-28 17:13, pirms 15 gadiem
Ko Leopolds gribēja pavēstīt-nesapratu...???

  +1 [+] [-]

, 2009-04-28 17:32, pirms 15 gadiem
Blakusvāģis rakstīja: Ko Leopolds gribēja pavēstīt-nesapratu...???
kaut ko "gudru"- mums laikam nesaprast...