Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Pasaules motokrosa čempionātā cīņa uzņem jaunus apgriezienus

Andrejs Siliņš

Pasaules motokrosa čempionāta 2009. gada sezonas ceturtais posms Beneluksu Grand Prix 26. aprīlī norisinājās Valkensvardas trasē, Nīderlandē. Spraigās cīņas šajā trasē kārtējo reizi apliecināja, ka sezona vēl tikai uzņem apgriezienus un, kad pasaules motokrosa čempionāts MX1 un MX2 klasēs pirmo reizi nonāks Latvijā, skatītājiem būs iespēja sekot līdzi ļoti spraigām un principiālām sacensībām par šī gada čempionu tituliem.

Nīderlandē par neapšaubāmiem MX1 klases līderiem kļuva spānis Džonatans Baragans un MX1 klases debitants, divkārtējais MX2 klases pasaules čempions, itālis Antonio Cairoli. Pirmajā braucienā Baragans visus pārsteidza ar neiedomājamu sniegumu – pēc kļūdas startā viņš brauciena laikā no pēdējās vietas spēja atgūties un finišu sasniegt jau kā trešās vietas ieguvējs. Lieki piebilst, ka otrajā braucienā viņš bija apņēmības pilns uzvarēt, ko arī veiksmīgi realizēja dzīvē.

Savukārt Cairoli pirmā braucienā pirmajā līkumā pēc starta sadūrās ar beļģi Stīvu Ramonu, sabojājot sava motocikla priekšējo riteni, taču tas jaunajam itālim nebija šķērslis, lai aiz sevis noturētu beļģi Marku Dereuveru, kurš līdz nelielai avārijai bija brauciena līderis, un nokļūtu līdz finišam ātrāk par visiem. Otrais brauciens čempionāta līderim, Antonio Cairoli nebija tik veiksmīgs – viņš kļūdījās startā un visu braucienu nespēja nedz apdzīt savu komandas biedru, igauni Tanelu Leoku, nedz noķert spāni Džonatanu Baraganu. Otrajā braucienā igaunim Tanelam Leokam, kurš pirmajā braucienā pieļāva dažas kļūdas un finišu sasniedza piektajā vietā, izdevās revanšēties un atkal kāpt uz goda pjedestāla, ko pirmo reizi šosezon viņš izdarīja pēc uzvaras čempionāta pirmajā posmā Faenzas trasē.

Latvieši Ivo Šteinbergs un Fīlips Kempelis šoreiz pirmajā braucienā izcīnīja 23. un 25. vietu, bet otrajā braucienā, finišējot apgrieztā secībā – 21. un 22. vietu.

MX1 klases kopvērtējumā Antonio Cairoli ar 143 punktiem ieņem līdera pozīcijas. Uz otro pozīciju kopvērtējumā ar 128 punktiem ir pakāpies Džonatans Baragans, kam ar 124 punktiem seko Kens Dedīkers (Ken de Dycker). Motociklu ražotāju ieskaites līderu pozīcijas ieņem Yamaha.

MX2 klasē šajā čempionāta posmā spēles gaitu diktēja "Red Bull KTM" komanda – abos braucienos uzvaru izcīnīja šīs komandas motobraucēji. Pirmajā braucienā abi šīs komandas sportisti Šauns Simsons un Ruis Gonsalvess izvirzījās vadībā un nedeva cerības uzvarēt pat tuvākajam sekotājam, itālim Davidam Garnieri. Taču otrajā braucienā skots Simsons, kurš vēl joprojām nav līdz galam izārstējis Turcijas Grand Prix laikā savainoto plecu, neveiksmīgi nokrita un spēja finišēt tikai trešajā vietā, piekāpjoties savam komandas biedram Gonsalvesam un francūzim Nikolā Aubinam, kurš pirmajā braucienā, startējot no pirmās starta vietas, piedzīvoja kritienu un spēja finišēt piektajā vietā.

Latvietim Matīsam Karro, kurš Turcijas Grand Prix, finišējot 13. vietā, izcīnīja pirmos čempionāta punktus, šoreiz pirmajā braucienā izdevās sasniegt devīto pozīciju, bet otrajā divdesmito. Diemžēl šajās sacensībās nepiedalījās otrs MX2 klases latviešu sportists Augusts Justs.

MX2 klases kopvērtējumā pirmo vietu vēl joprojām ieņem Gotjē Paulins, kuram ir 140 punkti. Viņam ar 125 punktiem seko Marvins Maskvins un Davids Garniers, kura kontā ir 111 punkti. Matīss Karro kopvērtējumā ar 29 punktiem šobrīd atrodas 20. vietā. Motociklu ražotāju ieskaites līderu pozīcijas ieņem Kawasaki.

Nākamais Pasaules motokrosa čempionāta posms Portugāles Grand Prix notiks 10. maijā Agendas trasē. Plašāku informāciju par Pasaules motokrosa čempionātu ir iespējams atrast oficiālajā mājas lapā motocrossmx1.com

Latvijas Grand Prix notiks 27. un 28. jūnijā Ķeguma motocentrā "Zelta Zirgs" un šī būs pirmā reize, kad Baltijā notiks tik augsta līmeņa motokrosa sacensības. Informāciju par Latvijas Grand Prix iespējams atrast mājas lapā mx1latvia.lv

Informāciju sagatavoja
Ģirts Avotiņš
Latvijas Grand Prix

  +1 [+] [-]

, 2009-04-28 10:21, pirms 15 gadiem
Prieks bij lasīt šo rakstu, ne katru dienu ir izsmeļošs raksts par pasaules MX!!!!

     [+] [-]

, 2009-04-28 18:07, pirms 15 gadiem
BoozyWoozy rakstīja: Prieks bij lasīt šo rakstu, ne katru dienu ir izsmeļošs raksts par pasaules MX!!!!
piekrītu tev.