Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Pirmo reizi vēsturē notiks formulu čempionāts tikai sievietēm

Juris Grīns
Juris Grīns

Pirmo reizi vēsturē notiks formulu čempionāts tikai sievietēm
"W Series" sacīkšu mašīnas. Foto: W Series

Lai dotu iespēju arī daiļā dzimuma pārstāvēm sacensties savā starpā, no šī gada pirmo reizi norisināsies tikai sievietēm domāts formulu sacīkšu čempionāts "W Series".

Jaunizveidotais čempionāts norisināsies sešos posmos, kuru laikā tiks noskaidrota pirmā "W Series" čempione. Pirmais posms tiks aizvadīts 4. un 5. maijā Hokenheimā, bet pārējās sacīkstes risināsies Zolderā, Misano, Norisringā, Asenē un Brendshečā, kur 10. un 11. augustā notiks pēdējais posms.

Kad tika paziņots par šāda čempionāta izveidi, ar organizatoriem sazinājās vairāk nekā 100 potenciālās pilotes no 30 dažādām valstīm, apstiprinājuši organizatori. Galu galā tika atlasītas 55 sportistes, kuru starpā gan nebija nevienas braucējas no Baltijas valstīm. No šī saraksta vēlāk tika atsijātas 18, kuras tad arī izies uz starta šajās sacīkstēs.

Pēdējā atlase notika testu braucienu laikā, kas četru dienu garumā risinājās Spānijā, Amerijas trasē. Sākumā tika noteiktas 12 izteikti ātrākās, bet pārējā testu laikā izvērtētas pārējās kandidatūras un atlasītas vēl sešas sportistes, kā arī četras rezervistes.

Starp čempionāta atbalstītājiem ir tādas autosportā labi zināmas personības kā bijušais F1 pilots Deivids Kulthards un izcilais F1 spēkratu dizaineris Adrians Ņūvijs. Savukārt balvu fonds ir pusotra miljona eiro apmērā, turklāt tām braucējām, kurām dota iespēja startēt "W Series" čempionātā, pašām par to nav jāmaksā.

"W Series" dalībnieču saraksts

SportisteValsts
Džeimija ČedvikaLielbritānija
Seibra KukaASV
Marta GarsijaSpānija
Megana GilksaKanāda
Esmē HokijaLielbritānija
Džesika HokinsaLielbritānija
Šiā HolbrukaASV
Emma KimilainenaSomija
Miki KojamaJapāna
Sāra MūraLielbritānija
Tasmina PepereDĀR
Vitorija PirijaItālija
Alise PauvelaLielbritānija
Gosija RdestaPolija
Naomi ŠifaBeļģija
Beitske VisereNīderlande
Fabjēna VolvendaLihtenšteina
Ketlina VudaAustrālija

Izmantotie resursi:
Autosport