Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Aizvadīta Latvijas Automobiļu federācijas Trofi reidu komisijas 2019. gada laureātu apbalvošana

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Aizvadīta Latvijas Automobiļu federācijas Trofi reidu komisijas 2019. gada laureātu apbalvošana
Foto: Sandis Lazda

Šī gada 25. janvārī aizvadīta 2019. gada Trofi reida komisijas sezonas laureātu apbalvošana, pulcējot bezceļu braucēju saimi Saulkrastos viesu namā Minhauzena Unda. Apbalvoti Latvijas Trofi reidu tūrisma kausa un Can-Am Trophy kausa izcīņas godalgoto vietu ieguvēji.

Pagājušajā gadā tūrisma kausa izcīņā jau piekto gadu pēc kārtas par uzvarētājiem kļuva Silavas servisa centra pārstāvji Arnis Pušs, Inese Cirīte, Edvards Ošups un Edmunds Melveris. Par uzvarētājiem CanAm Trophy CT1 automašīnu kategorijā kronēti Selecki Offroad team, Sanita un Vadims Selecki, kas jau piekto gadu izcīnīja Latvijas kausu, kā arī jau trīs gadus pēc kārtas ir arī Igaunijas kausa ieguvēji šajā kategorijā.

ATV Hobby klasē par uzvarētāju kļuva Artūrs Dauksts, bet otrā un trešā vieta braucējiem no Lietuvas, attiecīgi, Paulius Urbonas un Mantas Sveckus. ATV 750 uzvarētājs šogad Rugāju pārstāvis Jānis Burka, aiz sevis atstājot gan Lietuvas pārstāvi Povilas Ignatavičius, gan arī šī gada Baltijas čempionu moto enduro sacensībās Raivi Skoboļevu. ATV 1000 kategorijā jau ierasti par uzvarētāju kļuva Igaunijas pārstāvis Hendriks Laurs, otrais Intars Veigulis, bet trešais Raitis Cipruss.

Komisija pasniedza pateicības un atzinības balvas, cilvēkiem un uzņēmumiem, par ieguldījumu 2019. gada Trofi reidu sezonā. Pateicība tika pasniegta arī Latvijas Automobiļu federācijai – par atbalstu 2019. gadā, balvu saņēma LAF Ģenerālsekretāre Linda Medne.

Sacensību ģenerālsponsors “SDK LTD” nodrošināja īpašu balvu – 2019. gada Can-Am Outlander 450 STD kvadraciklu, pēc kuras tīkoja daudzi. Balvas izlozē piedalījās tie sportisti, kuri bija pavadījuši pilnu sacīkšu sezonu – kopumā 24. Šoreiz laimīgā loze krita par labu lietuviešu sportistam, kuru varētu nosaukt par kārtīgu Trofi reidu veterānu – Gedas Kaļinauskas.

Trofi reidu sezona atsāksies ar tūrisma kausa izcīņas posmu Nakts labirints jau 22. februārī, savukārt CanAm Trophy kausa pirmais posms 16.05 Dīķsalās.

Jaunumiem par notiekošo Latvijas autosportā iespējams sekot līdzi LAF – Latvijas automobiļu federācija Par jaunumiem Trofi reidā Trofi reids Latvijā

Informāciju sagatavoja:
Krišjānis Vīdušs
LAF Prese