Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Nitišs un Baumanis rallijkrosa sezonu noslēgs ar posmu Argentīnā

Nitišs un Baumanis rallijkrosa sezonu noslēgs ar posmu Argentīnā
Reinis Nitišs
Foto: Olsbergs MSE

Nedēļas nogalē Latvijas rallijkrosa braucēji Reinis Nitišs un Jānis Baumanis aizvadīs pēdējo posmu pasaules rallijkrosa čempionātā Argentīnā. Reinim šī būs cīņa par čempionāta noslēgšanu top-6, savukārt Baumanis aizvadīs debijas sacīksti RX Team Austria sastāvā.

Rosario sacīkstē plāno startēt 19 SuperCar klases braucēji. Posma galvenais uzdevums ir noskaidrot šā gada pasaules rallijkrosa čempionu, uz kuru pretendē Peters Solbergs un teorētiski arī Timijs Hansens. Tiesa, Solberga pārsvars ir tik pārliecinošs, ka Hansens par čempionu var kļūt tikai īpašas apstākļu sakritības rezultātā.

Latvijas sportistiem dažādi uzdevumi gaidāmajā cīņā. Reinis Nitišs šobrīd pasaules čempionāta kopvērtējumā atrodas septītajā vietā. Latvietis vēlas noslēgt sezonu ar pēc iespējas augstāku rezultātu Argentīnā, kas vienlaicīgi palīdzētu Nitišam cīnīties par principiālo kopvērtējuma sesto pozīciju. Viņa sīvākais konkurents cīņā par iekļūšanu sezonas top-6 ir Matjass Ekstrems, kuram ir par 15 punktiem vairāk nekā Reinim. Pēdējā posmā iegūstamais punktu maksimums ir 30 punkti.

Jānis Baumanis aizvadīs savu ceturto sacīksti pasaules čempionāta SuperCar klasē. Baumanis šogad veic atsevišķus posmus ar pilnpiedziņas automašīnām, gatavojoties iespējamai pilnai sezonai nākamā gada pasaules čempionātā. Eiropas Super 1600 klases čempions trīs sacīkstes aizvadīja Hansen Development Team rindās, bet Argentīnas sacīkstē startēs Rallycross Team Austria sastāvā. Arī šī sacīkste tiks izmantota pasaules čempionāta tehnikas apgūšanai, kā arī var nest izšķirošos secinājumus par 2016. gada sezonas plāniem.

Argentīnas posms norisināsies sestdien un svētdien. Pirmajā dienā tiks aizvadīti pirmie divi kvalifikācijas braucieni, otrajā dienā – trešā un ceturtā kvalifikācija, pusfināli un fināls.

Informāciju sagatavoja:
Viesturs Saukāns
LAF Preses dienesta vadītājs

  -2 [+] [-]

, 2015-11-27 12:22, pirms 8 gadiem
Cerams kaadaa braucienaa trasee kopaa buus Nitiss un Baumanis.

     [+] [-]

, 2015-11-27 13:36, pirms 8 gadiem
gravitons rakstīja: Cerams kaadaa braucienaa trasee kopaa buus Nitiss un Baumanis.
Finālā piemēram
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja