Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Izloze saved Nitišu un Baumani vienā braucienā

Izloze saved Nitišu un Baumani vienā braucienā
Jānis Baumanis debitē pie jaunās mašīnas stūres
Foto: Rihards Baumanis

Sestdien karstajā Argentīnā tiks dots starts sezonas noslēdzošajam pasaules rallijkrosa čempionāta posmam, kurā uz starta izies arī divi Latvijas rallijkrosa braucēji - Reinis Nitišs un Jānis Baumanis. Pēc izlozes noskaidrojās, ka abi mūsu braucēji brauks vienā braucienā.

Rosario sacīkstē plāno startēt 19 SuperCar klases braucēji. Posma galvenais uzdevums ir noskaidrot šā gada pasaules rallijkrosa čempionu, uz kuru pretendē Peters Solbergs un teorētiski arī Timijs Hansens. Tiesa, Solberga pārsvars ir tik pārliecinošs, ka Hansens par čempionu var kļūt tikai īpašas apstākļu sakritības rezultātā.

Ceturtdien sportisti aizvadīja nelielus treniņus, bet piektdien notika izloze pirmajai kvalifikācijas kārtai. Tā lēma, ka pirmo reizi Nitišs un Baumanis startēs kopā vienā braucienā.

Atgādināsim, ka Latvijas sportistiem šajā posmā ir dažādi uzdevumi. Reinis Nitišs šobrīd pasaules čempionāta kopvērtējumā atrodas septītajā vietā, taču latvietis vēl var pacīnīties par sesto vietu. Šobrīd Nitišs sestās vietas ieguvējam Matjasam Ekstromam zaudē 15 punktus, bet pēdējā posmā iegūstamais punktu maksimums ir 30 punkti.

Tikmēr Jānis Baumanis aizvadīs savu ceturto sacīksti pasaules čempionāta SuperCar klasē, kur šoreiz Baumanis startēs Rallycross Team Austria sastāvā. Arī šī sacīkste tiks izmantota pasaules čempionāta tehnikas apgūšanai, kā arī var nest izšķirošos secinājumus par 2016. gada sezonas plāniem.