Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Gasparovičs finālā Itālijā avarē, Grūbe sasniedz augsto ceturto vietu

Juris Grīns
Juris Grīns

Gasparovičs finālā Itālijā avarē, Grūbe sasniedz augsto ceturto vietu
Henrijs Grūbe. Foto: publicitātes

Itālijas pilsētā Sarno notikušo "Rotax Max Challenge Grand Finals" kartinga sacensību finālā sestdien lielisku ātrumu nodemonstrēja latviešu autosportists Henrijs Grūbe, kurš finišēja ceturtais, kamēr Ēriks Gasparovičs, kurš arī startēja viens no pirmajiem, šoreiz piedzīvoja avāriju.

Ir noslēgusies "Grand Finals" pēdējā, finālu diena. Esam lepni par katru un visiem Latvijas sportistiem kopā. Par katru komandas biedru, līdzjutēju un ģimenes locekli. Šajā saspringtajā sacensību nedēļā mūsu braucēji pierādīja, ka latvieši ir ļoti talantīgi un lieliski sportisti, un pat ja dažreiz šķiet, ka pietrūka nedaudz veiksmes - tas nekas, šī bija lieliska pieredze un atskaites punkts nākamajiem izaicinājumiem.

Mini Max klasē Aleksandram Skjeltenam, pēc neveiksmīgas sadursmes trasē, nācās zaudēt augsto septīto pozīciju un nokristies uz zemāku vietu. Sportists atzīst, ka šīs sacensības devušas pārliecību, ka viņš var sasniegt arī augstākas vietas. Otrs Mini Max klases braucējs Mārtiņš Janovskis finišējā 26. vietā. Mārtiņš atzīst, ka šīs sacensības viņam devušas milzīgu pieredzi un nākamajā sezonā viņa mērķis ir nokļūt "Grand Finals", arī startējot Junior klasē.

Junior klases sportists Tomass Štolcermanis finišēja 21. vietā un, kā atzīst viņš pats, viss esot bijis labi, bet iespējams šī nav bijusi viņa "gonka". "Varēju būt agresīvāks tieši fināla braucienā, varēju cīnīties, bet tomēr gribēju arī finišēt, jo katrā no braucieniem bija kāda sadursme," saka Tomass.

Pavisam neveiksmīgu pēdējo apli finālā piedzīvoja DD2 sportists Matvejs Makušins, kurš iekļuva sadursmē un finālā 31. pozīcija.

DD2 Master klases braucēji Ēriks Gasparovičs un Henrijs Grūbe visas nedēļas garumā uzrādīja stabilu un ļoti labu sniegumu. Diemžēl fināls ne tik veiksmīgs izrādījās Ērikam, jo esot pietrūcis spēka, kā arī piedzīvota neveiksmīga sadursme. Finālā - 30. pozīcija. Savukārt Henrijs sasniedza labāko Latvijas komandas sniegumu - ceturto vietu jeb, kā pats Henrijs saka, "koka medaļu". Pietrūcis pavisam nedaudz, sportists izlicis visu, gluži kā tas pienākas pēdējam sacensību braucienam.

Izmantotie resursi:
Jaunumi « Sākums - AutoEuro