Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Liepiņš

Žans Tods atzinīgi izsakās par FIA Eiropas reģionālo Sporta kongresu Latvijā

Žans Tods atzinīgi izsakās par FIA Eiropas reģionālo Sporta kongresu Latvijā
Foto: Dace Janova

Sestdien Jūrmalā noslēdzās 4. ikgadējais Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) Eiropas reģionālais Sporta kongress. Šo kongresu, līdz ar Ziemeļeiropas zonas (North European Zone jeb NEZ) valstu federācijas pārstāvju tikšanos, šogad rīkoja Latvijas Automobiļu federācija. Kongresu vadīja FIA prezidents Žans Tods (Jean Todt), FIA ģenerālsekretārs Sporta nodaļā Pīters Baiers (Peter Bayer), LAF prezidents Raimonds Kisiels un LAF viceprezidents Jānis Naglis. Kongresu kopā apmeklēja ap 90 viesu no Krievijas, visām Ziemeļvalstīm un citām Eiropas valstīm – Zviedrijas, Dānijas, Norvēģijas, Somijas, Igaunijas, Lietuvas, Portugāles, Islandes, Šveices, Beļģijas, Vācijas, Īrijas, Nīderlandes un Latvijas.

Kongresa programmā bija iekļauti tādi jautājumi kā valstu federācijas var uzlabot drošību uz ceļa un sacensībās, kā iesaistīt jauniešus autosportā un to, kā strādāt, lai motoru sporta aktivitātes padarītu vēl populārākas un pieejamākas.

Žans Tods: „Vienmēr ir patīkami būt NEZ konferencēs un apzināties lielo ietekmi, kas ir šīm valstīm. NEZ valstu ietvaros tiek organizētas 438 FIA saskaņotas sacensības gadā, kas ir vairāk kā visā pārējā pasaulē kopā, tādējādi NEZ valstu ieguldījumus autosportā ir skaidri redzams, savukārt, ja domājam pasaules mērogā – tieši Eiropā vienmēr ir bijusi pastiprināta kaislība pret motoru sportu, jo no Eiropas nāk lielākā daļa izcilāko sportistu un tehniski spējīgāko inženieru.”

FIA prezidents turpināja: „Gribu izteikt īpašu pateicību LAF prezidentam Raimondam Kisielam par uzņemšanu un augsti profesionālajiem standartiem, kuriem atbilst šī kongresa organizācija. Viesu silto sagaidīšanu, kuru nodrošināja viņa komanda, novērtēja visu valstu delegāti. Pēdējos gados Latvijā esmu bijis vairākkārt un katru reizi tā pārsteidz ar lielisku pasākumu programmu un izpildījumu.”

Kongresa ietvaros piektdien delegāti apmeklēja Rīgas Motormuzeju, kur iepazinās ar ekspozīciju un atzina, ka šis muzejs ir vieta, ar kuru Latvija var pamatoti lepoties.

„Panākumi un veiksmes stāsti nav iemesls, lai apstātos attīstībā. Nepieciešams doties tālāk un nodrošināt nākamajai paaudzei pieejamu sacensību platformu. Tieši jaunieši būs tie, kas virzīs autosportu nākotnē, ņemot vērā arī straujo e-sporta attīstību,” tā FIA prezidents Žans Tods.

Vēl svētdien turpināsies NEZ valstu darba grupu tikšanās, kad tiek risināti katra sporta veida reģionālie jautājumi, kas skar sacensību kalendārus, nolikumus un tehniskos noteikumus, lai rūpētos par sacensību pieejamību sportistiem.

LAF izsaka lielu pateicību visiem iesaistītajiem kongresa rīkošanā, tajā skaitā visu sporta veidu komisiju pārstāvjiem, kas piedalījās kongresā un visiem brīvprātīgajiem, kas palīdzēja, lai kongresa darbs ritētu raiti un saskaņā ar plānu.

Informāciju sagatavoja:
Kristīne Pavlovska
LAF preses sekretāre


Haralds Garkaklis uz pjedestāla otrā pakāpiena. Foto: RMC

Latviešu kartingistiem pjedestāli "RMC Euro Trophy" pirmajā posmā

Beļģijā, Genkas trasē aizvadīs "Rotax Max Challenge" (RMC) "Euro Trophy" seriāla pirmais posms, kurā pjedestālus divās klasēs izdevās iekarot latviešu kartingistiem. Uz podiuma kāpa Haralds Garkaklis un Patriks Noels Ločmelis, bet tuvu "Top 3" bija arī daži citi mūsu sportisti.
Foto: Tukuma Novada Pašvaldība

Tukuma novadā paredzēts "Tet Rally Latvia" īsākais un garākais ātrumposms

Šodien Tukuma novada pašvaldības Konferenču zālē norisinājās FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) posma "Tet Rally Latvia" preses konference, kurā klātesot Tukuma novada domes izpilddirektoram Ivaram Liepiņam un "Tet Rally Latvia" direktoram Raimondam Strokšam, plašākai sabiedrībai tika prezentētas gan Tukumā plānotās rallija aktivitātes, gan Tukuma novadā paredzētie "Tet Rally Latvia" ātrumposmi, kuri savus skatītājus sagaidīs š.g. 19. jūlijā.
Karloss Sainss. Foto: Motorsport.com

Itālijas mediji: Sainss startēs "Mercedes" komandā

Itālijas vadošos preses izdevumus aplidojusi informācija, ka "Mercedes" komanda jau pieņēmusi lēmumu uz 2025. gada "Formula 1" sezonu nolīgt Karlosu Saincu. Par to, ka šobrīd notiek padziļinātas sarunas, jau vēsta arī Eiropas mediji.