Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Daugavpils drifta festivālā dalībnieku rekords un unikāls TOP 64 fināls

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Daugavpils drifta festivālā dalībnieku rekords un unikāls TOP 64 fināls
Foto: Ventins Photography

Pagājušajā sestdienā, 25. jūlijā, Daugavpils kartodromā “Blāzma” ar Daugavpils pilsētas pašvaldības iestādes “Sporta pārvalde” atbalstu norisinājās Latvijas drifta kausa otrais posms. Sacensības izcēlās ar rekordlielu dalībnieku skaitu, jo Daugavpils drifta festivālā uz starta izgāja 95 dalībnieki no visām trim Baltijas valstīm, aizvadot aizraujošas cīņas Street un Semi Pro klasēs.

Rosība Daugavpilī sākās jau piektdienā, kad sportisti teju visas dienas garumā aizvadīja treniņbraucienus. Lai arī sestdienā tika solītas pamatīgas lietusgāzes, lietus uzlija tikai uz Semi Pro finālbraucienu sākumu. Pārējo dienu gan dalībniekus, gan skatītājus priecēja saules stari.

Arī šogad Daugavpils drifta festivāls noteikti visiem paliks atmiņā kā fantastiskas sacensības, organizatori un braucēji izsaka lielu paldies Daugavpils pilsētai par tik siltu uzņemšanu, par iespēju piektdienas vakarā visus Daugavpils iedzīvotājus un viesus priecēt ar drifta automašīnu izstādi Vienības laukumā. Diemžēl balstoties uz valstī noteiktajiem ierobežojumiem, sacensības varēja apmeklēt tikai 1000 skatītāju, un daudziem nācās atteikt ieeju, organizators nodrošināja iespēju jau no kvalifikācijas braucieniem vērot tiešraidi internetā.

Street klasē uz starta stājās 70 piloti, kas uzskatāms par šīs klases jaunāko laiku rekordu. Tā kā no šiem dalībniekiem 64 vismaz vienā no abiem braucieniem ieguva punktus, tad sacensību organizatori pieņēma lēmumu aizvadīt TOP 64 finālbraucienus. Jāatzīmē, ka pēdējo reizi TOP 64 Latvijas driftā esot aizvadīts pirms aptuveni desmit gadiem. Street klases kvalifikācijā labākos rezultātus uzrādīja Jānis Bērziņš (90 punkti), Jānis Ciedra (89 punkti) un Mārtiņš Rāzmanis (88 punkti).

Lai arī TOP 64 teorijā būtu bijis jāaizņem piecas stundas, organizatoru un tiesnešu komanda paveica izcilu darbu, un Street klases finālbraucienus aizvadīja trīs stundās. Ar pārliecinošu un stabilu sniegumu visas dienas garumā uzvaru izcīnīja Jānis Bērziņš, finālā pārspējot Robertu Goldmani. Cīņā par trešo vietu Street klasē Igors Vozņakovskis pārspēja Rihardu Jermaļonoku.

Jaudīgajā Semi Pro ieskaitē uz starta izgāja 25 braucēji, kas šai klasei arī vērtējams kā ievērojams dalībnieku skaits. Kvalifikācijā uzvaru izcīnīja Aleksandrs Murajs (93 punkti), aiz sevis atstājot Jāni Brālīti (87 punkti) un Robertu Bāriņu (84 punkti). Ja kvalifikācijas laikā asfalts bija sauss, tad tieši pirms tandēmu braucieniem pamatīgi nogāza lietus. Lai arī tas bija īslaicīgs, segums bija slidens un pilotiem nācās aprast ar jaunajiem un sarežģītajiem apstākļiem. Pirmā tandēmu braucienu puse tika aizvadīta pa slapju un slidenu trasi, tomēr uz finālbraucienu beigām trase jau bija pilnībā nožuvusi un braucēji skatītājus priecēja ar ātrām un agresīvām cīņām.

Finālā starp Aleksandru Muraju un Edmundu Bērziņu norisinājās dramatiski notikumi, jo trases ātrākajā daļā, iebraucot nelielā bedrē, Muraja automašīnai salūza pusass. Viņa komanda atļauto piecu minūšu laikā to nomainīja, tomēr pirmajā braucienā zaudētos punktus Murajam vairs neizdevās atgūt. Tādējādi uzvaru Semi Pro klasē izcīnīja Edmunds Bērziņš, kurš visas dienas garumā demonstrēja tuvākos un agresīvākos sekojošos braucienus. Uz trešā goda pjedestāla pakāpiena kāpa igaunis Part Kuvvas, kurš pārspēja Jāni Brālīti.

Nākamais Latvijas drifta kausa posms 7. un 8. augustā norisināsies Igaunijā, savukārt nākamās drifta sacensības Latvijā notiks 14.-15. augustā Biķerniekos, kad Rīgā viesosies grandiozais Drift Masters Eiropas čempionāts. DMEC Drift King of Riga uz starta stāsies visi labākie Eiropas piloti, kuru starpā solās būt arī vairākas Latvijas drifta zvaigznes, bet jau 16.augustā savu posmu Biķernieku spīdveja stadionā aizvadīs arī Latvijas drifta kausa street klase.

Informāciju sagatavoja:
Elīne Berķe