Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Trīs jaunie Latvijas spīdvejisti neveiksmīgi nostartē EČ kvalifikācijas sacensībās

Ints Megnis
Ints Megnis

Trīs jaunie Latvijas spīdvejisti neveiksmīgi nostartē EČ kvalifikācijas sacensībās
Oļegs Mihailovs.

Latvijas jaunie spīdvejisti Oļegs Mihailovs, Dāvis Kurmis un Jevgēņijs Kostigovs piektdien Krievijā neveiksmīgi aizvadīja Eiropas čempionāta kvalifikācijas pirmās kārtas sacensības, nesasniedzot nākamo posmu.

Visaugstāk no Latvijas sportistiem bija Mihailovs, kurš ar astoņiem punktiem izcīnīja devīto vietu. Viņš pirmajā braucienā palika bez punktiem, bet nākamajos četros guva otrās vietas.Tikmēr Kurmis piecos braucienos savāca vien trīs punktus un bija 13. vietā, kamēr Kostigovam divi punkti lika samierināties ar 14. pozīciju starp 16 sportistiem.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas izšķirošajai kārtai kvalificējās vien finālā pirmās trīs vietas guvušie sportisti Iļja Čalovs (Krievija), Andrejs Kudrjašovs (Krievija) un Kristians Pieščeks (Polija). Īpašs stāsts ir par uzvarētāju Čalovu, kurš sākotnēji bija rezervists, tomēr tās laikapstākļu dēļ neizdevās aizvadīt ceturtdien, savukārt nākamajā dienā visi sportisti vairs nevarēja braukt un tikai tā mājinieks ieguva tiesības piedalīties sacensībās.

Piektdien pamatsacensībās maksimālos 15 punktus savāca polis Šimons Vozņaks, bet finālā viņš palika vien ceturtais un netika uz nākamo kārtu.

Kopā pirmajā atlases kārtā risināsies četras sacensības, sestdien Horvātijā uz starta izejot arī Kjastam Puodžukam. Savukārt izšķirošā kvalifikācijas kārta notiks 5. maijā Itālijā.

Eiropas čempionāta finālsacensībās šogad risināsies četri posmi, 18. augustā sportistiem viesojoties arī Daugavpilī. Finālsacensībām jau automātiski kvalificējies pērnā gada čempions Andžejs Ļebedevs no Latvijas, kā arī čehs Vāclavs Miliks, Artjoms Laguta (Krievija), polis Kžištofs Kaspžaks un zviedrs Andreass Junsons.

No Latvijas sportistiem Eiropas čempionātā šosezon nolēmis nepiedalīties Maksims Bogdanovs.