Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Jūrmalas kartingists Valters Zviedris šonedēļ startēs savās pirmajās autošosejas sacensībās

Andrejs Siliņš

Jūrmalas kartingists Valters Zviedris šonedēļ startēs savās pirmajās autošosejas sacensībās
Valters Zviedris

Vairākkārtējais Latvijas un Baltijas kartinga čempions Valters Zviedris šajā sezonā pieņēmis jaunus izaicinājumus un kopā ar Uldi Timaku startēs Ziemeļeiropas zonas (NEZ) čempionātā ar Legend Car automašīnām. Pirmais NEZ posms norisināsies jau šīs nedēļas beigās 29. un 30. aprīlī, autošosejas sezonas atklāšanas posmā „DEWALT Grand Prix" Rīgā.

„Valters ar Uldi Timaku jau vairākus gadus brauc vienā kartinga komandā. Šogad Uldis piedāvāja Valteram startēt ar viņu kopā NEZ Legend Car čempionātā. Leģenda ir kaut kas starp kartingu un šosejas sporta automašīnu un šī būs lieliska iespēja patrenēties lielajās auto trasēs. Galvenais šobrīd ir apgūt Biķernieku, Pērnavas un Somijas trases, lai kaut kad nākotnē, iespējams, startētu autošosejas sacensībās ar vēl ātrākām salonautomašīnām vai formulām," stāsta Valtera tēvs un menedžeris Aigars Zviedris. Dalībnieku sastāvs pirmajā posmā paredzams diezgan iespaidīgs - pavisam pieteikušies 24 sportisti: 14 sportisti no Somijas, 6 no Latvijas, 2 no Zviedrijas un pa vienam no Krievijas Federācijas un Gruzijas. Pilns saraksts šeit: BaTCC » Drivers and Teams

Līdz šim 16 gadus vecais Valters ar Legend Car automašīnu ir aizvadījis tikai vienu treniņu dienu, Pērnavas trasē, pirms nedēļas. Salīdzinot ar visiem pieredzējušajiem konkurentiem, tas ir gaužām maz. Kaut kad jau ir jāsāk, un savos 16 gados Valters būs jaunākais šo sacensību dalībnieks. Šogad Valters ar kartingu jau ir startējis četrās kartinga sacensībās Eiropā: Centrāleiropas Zonas 1.posmā Adrijā, Itālijā, kur izcīnīta 10.vieta 46 sportistu konkurencē. Beļģijā, Genkā Euro Challenge 1.posmā pēc trakas avārijas izcīnīta 20.vieta 40 sportistu konkurencē. Ne tik labi veicās Beneluksa sacensībās, kur nācās cīnīties ar dzinēja elektronikas problēmām, kuru dēļ divu posmu kopvērtējumā Valters tika klasificēts kā 21. no 25 sportistiem. Jebkurā gadījumā sportiskā forma uz šo brīdi Valteram ir ļoti laba un ticam, ka tā lieti noderēs arī autošosejas sacīkstēs šīs nedēļas nogalē!

Savu sportista karjeru Valters sācis jau sešu gadu vecumā, kad 2007. gadā ieguvis trešo vietu Latvijas čempionātā „Rotax Mini Max" klasē. Turpmākajos gados veiksmīgi attīstījis savas prasmes un vairākkārt kāpis uz goda pjedestāla Latvijas čempionātos. Ieguvis Latvijas čempiona titulu 2015. un 2016. gadā, kā arī ir 2009. gada Latvijas un Baltijas čempions. Šogad jaunais sportists sevi ir pieteicis „Rotax Senior" klasē, kas ir pieaugušo konkurence ar sportistiem vecumā no 15 gadiem.

Valters Zviedris savos 16 gados piedalījies vairākās augsta līmeņa kartinga sacensībās, tostarp Francijā, Portugālē un Zviedrijā „CIK-FIA Academy Throphy 2016" sacīkstēs. Startējis divos „Rotax Eurochallenge" posmos Beļģijā un Itālijā, kur „RM International Open" klasē izcīnijis augsto 7. vietu, kas līdz šim ir labākais rezultāts Eiropas līmeņa sacensībās.
Šogad Valters plāno startēt Latvijas kartinga čempionāta visos posmos, „Rotax Nordic Challenge" sacensībās, kur mērķis ir tikai un vienīgi uzvara. Tāpat varēsim vērot viņa sniegumu Eiropas „Rotax Challenge" posmos Beļģijā, Francijā, Vācijā, Itālijā un „RM World Grand Finals" sacensībās Portugālē. Kopumā jauno sezonu iecerēts aizvadīt ar mērķi kvalificēties pasaules „Rotax Max Challenge Grand Finals" sacensībām.

Šajā sezonā Latviju Ziemeļeiropas zonas Legend Car čempionātā pārstāvēs vismaz seši sportisti – Uldis Timaks, Valters Zviedris, Ernests Veismanis, Mārtiņš Steinerts, Henrijs Grūbe un pieredzējušais autošosejas braucējs Jānis Horeliks. NEZ čempionāts šogad norisināsies trīs posmos – 29. – 30. aprīlī, Rīgā, 30. jūnijā – 1. jūlijā Pērnavā un 23. – 24. septembrī Alastaro trasē Somijā.

2016. gada sezonā augstāko rezultātu starp latviešu sportistiem NEZ Legend Car čempionātā uzrādīja Uldis Timaks, kurš ieņēma 4. vietu, savukārt titulētais Konstantīns Calko sezonas kopvērtējumā izcīnīja 6. vietu. Bez Legend Cars automašīnām šajā nedēļas nogalē pirmo reizi Biķerniekos varēs redzēt arī Porsche Cup un Chevrolet Camaro V8 automašīnas, bet pirmdien, 1.maijā uz starta stāsies arī vēsturiskās automašīnas “Dzintara Aplis” sacensībām. Būs interesanti!

Nāciet uz Biķernieku trasi un atbalstiet Valteru un arī parējos Latvijas sportistus! Biļetes iespējams iegādāties “Biļešu serviss”: bilesuserviss.lv Vienas dienas biļete 7,-EUR, biļete uz visām trim dienām 15,-EUR. Bērniem līdz 12. gadiem un pensionāriem, uzrādot apliecības, ieeja bez maksas.

Informāciju sagatavoja
Lauma Rijniece