Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Britu pilots, kuram amputēja abas kājas, atgriežas formulu sacīkstēs

Juris Grīns
Juris Grīns

Britu pilots, kuram amputēja abas kājas, atgriežas formulu sacīkstēs
Mongers un F1 čempions Hamiltons
Foto: Daily Express

18 gadus vecais brits Billijs Mongers, kuram pēc negadījuma pagājušajā vasarā amputēja abas kājas, ticis pie līguma un iespējas piedalīties "Formula 3" sacīkstēs. Līdz ar to autosportā viņš atgriezīsies mazāk nekā gadu pēc šausminošās avārijas.

Pērnā gada aprīlī Mongers cieta smagā avārijā "Formula 4" kategorijas sacensībās Doningtonas trasē, kā rezultātā ārsti bija spiesti viņam amputēt abas kājas. Lai gan tas varēja pārvilkt treknu svītru pāri Mongera sportista karjerai, viņš morāli nesabruka un, ar cerību atgriezties, uzsāka atlabšanas procesu.

Viņa komanda "JHR Developments" izveidoja interneta mājaslapu, organizējot līdzekļu vākšanu Mongeram, un jau pirmo 24 stundu laikā tika saziedots vairāk nekā pusmiljons mārciņu, bet kopumā tika savākti gandrīz 850 tūkstoši. Savu atbalstu izrādīja arī vairāki F1 piloti, starp tiem Džensons Batons, Lūiss Hamiltons, Makss Verstapens, Daniels Rikjardo un Niko Hilkenbergs.

Jau 2017. gada jūlijā Mongers pirmo reizi pēc avārijas atgriezās trasē, aizvadot testus ar sacīkšu auto, ko jākontrolē vien ar rokas vadību.

Tagad Mongers ir gatavs atgriezties arī formulu sacensībās, jau aizvadījis testus un ticis pie līguma ar spēcīgo "Carlin" komandu, kas viņam sākotnēji dos iespēju piedalīties prestižā Lielbritānijas F3 čempionāta pirmajā posmā.

Uz viņa stūres ar labo roku būs iespējams "dot gāzi", kamēr ar kreisās rokas palīdzību tiks pārslēgti pārnesumi. Bremzēšanu Mongers veiks ar daļēji amputēto labo kāju.

Lielbritānijas F3 seriāla pirmais posms notiks 31. martā un 1. aprīlī Oltonparka trasē.

Izmantotie resursi:
Autosport

  +1 [+] [-]

, 2018-03-27 17:37, pirms 6 gadiem
Skaisti utt., bet, ja tas umņiks atkal avarē un nedod dievs parādās kāda lesmiņa, diezgan jau pagrūti būs bez kājām no mašīnas tikt ārā. Bet nu ko tik vecāki slavas vārdā neizdarīs ar nabaga puiku.