Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Calko startēs arī otrajā Āzijas "Le Mans" čempionāta posmā Japānā

Calko startēs arī otrajā Āzijas "Le Mans" čempionāta posmā Japānā
Konstantīns Calko
Foto: Asian Le Mans Series

Nākamās nedēļas nogalē notiekošajā "Asian Le Mans Series" (ALMS) čempionāta otrajā posmā Japānā uz starta stāsies arī autosportists Konstantīns Calko no Latvijas.

Oktobra beigās Calko pirmo reizi karjerā aizvadīja ALMS sacensības, startējot Ķīnas pilsētā Žuhajā notikušajā sezonas pirmajā posmā. Calko komandas biedrs bija austrālietis Nīls Mastons, un viņi abi savā starpā dalīja LMP3 klases "Ginetta" prototipu.

Žuhajas četru stundu sacīkstēs Calko/Mastons izcīnīja piekto vietu LMP3 klasē un 14. vietu kopējā ieskaitē. Jāatzīst, ka cīņa nepagāja bez problēmām - bija gan tehniskas problēmas, gan kļūdas, galvenokārt Mastona izpildījumā.

4. decembrī Japānā, Fudži trasē atkal notiks četru stundu sacensības, kas būs ALMS sezonas otrais posms. Calko ir apstiprināts dalībnieku sastāvā un arī šoreiz pārstāvēs Slovākijas komandu "ARC Bratislava".

Kopumā šosezon Āzijas "Le Mans" čempionātā plānoti četri posmi - divi šogad un vēl divi nākamgad. Janvārī plānots trešais un ceturtais posms, kas notiks Taizemē un Malaizijā. Šobrīd vēl nav zināms, vai Calko aizvadīs pilnu sezonu.


Tjerī Noivils. Foto: wrc.com
1

Noivils un Evanss dalītā līderpozīcijā pēc Horvātijas rallija pirmās dienas

Pēc aizvadītas pirmās sacensību dienas pasaules rallija čempionāta ceturtajā posmā Horvātijā līderpozīciju ar vienādu rezultātu dala Tjerī Noivils un Elfins Evanss, bet Sebastjēns Ožjē no viņiem atpaliek tikai sešas sekundes.
Lando Noriss. Foto: Motorsport.com
6

F1 sprinta kvalifikācijā Ķīnā slapjā trasē uzvar Noriss

Ķīnas GP izcīņas sprinta kvalifikācijas izšķirošajā sesijā slapjā trasē norisinājās aizraujoši notikumi, cīņa izvērsās pilnībā neprognozējama, bet pirmo starta vietu sacensībām izcīnījis "McLaren" vienības braucējs Lando Noriss. No pirmās rindas startēs arī septiņkārtējais F1 čempions Luiss Hamiltons.
Lānss Strols. Foto: Motorsport.com

Strols ātrākais Ķīnas F1 posma vienīgajā treniņā

"Aston Martin" komandas pilots Lānss Strols Ķīnas GP izcīņas vienīgā treniņa pašā izskaņā uzrādīja labāko rezultātu, sev aizmugurē atstājot Oskaru Piastri un F1 čempionāta līderi Maksu Verstapenu.