Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Par motokrosa seriāla L.A.M.A. čempioniem kļūst komanda MK "Kandava"

Par motokrosa seriāla L.A.M.A. čempioniem kļūst komanda MK "Kandava"
MK "Kandava" sportists Andis Ūpis
Foto: facebook.com/andis.upis

Motokrosa klubs "Kandava" kļuvis par kopvērtējuma uzvarētāju motokrosa turnīrā L.A.M.A., kas šogad norisinājās astoņos posmos dažādās Latvijas mototrasēs Kurzemē, Vidzemē un Zemgalē.

Šajā turnīrā uz komandu kausu izcīņu bija pieteikušās 14 komandas, tajā skaitā arī motoklubs "Kandava" 16 sportistu sastāvā. Turnīrs aizsākās 2015.gada 4. aprīlī Raunā, bet noslēguma posms notika 2015. gada 19. septembrī "Latsvillas" mototrasē Zorģos.

"Kandavas" komanda nopietnu cīņu par čempiona titulu uzsāka jau no paša pirmā turnīra posma. Ja paskatamies atpakaļ vēsturē, iepriekšējā gada sezonā komandas mērķis bija iekļūt labāko trijniekā, kas arī izdevās, iegūstot sezonas kopvērtējumā otro vietu. Bet, piesakot dalību 2015. gada turnīrā, mūsu mērķis bija jau augstāks - iegūt pirmo vietu komandu kopvērtējumā, kas, pateicoties labi nokomplektētai komandai, sportistu individuālās meistarības izaugsmei un gribas spēkam, arī izdevās.

Ja pēc turnīra ceturtā posma bija jūtams, ka šogad iekļūsim labāko trijniekā, tad gan par pirmo vietu vēl nebija nekas skaidrs līdz pat pēdējam posmam. "Kandavas" sīvākie konkurenti bija Aināra Vilciņa vadītais motoklubs WMR, no kuriem katrā posmā komanda centās punktos atrauties. Līdz pēdējam posmam punktu uzkrājuma starpība starp motoklubu WMR bija niecīga, tie bija tikai 11 punkti, tāpēc nācās kārtīgi cīnīties līdz pat pēdējam posmam un pēdējam metram.

"Latsvillas" mototrasē Zorģos, kas ir motokluba WMR mājas trase, pēdējā posmā ar mīnuss 6 punktiem tika zaudēts motoklubam WMR, izcīnot otro vietu noslēguma posmā, bet, ja sekojat līdzi izlasītajam tekstam, tad redzat, ka šis zaudējums tomēr mums ļāva saglabāt pluss 5 punktus no uzkrātās starpības un, neskatoties uz to, ka konkurentu komandas sastāvām pēkšņi pievienojās 65cc klases līderis Haralds Rūsiņš.

MK "Kandavai" izdevās noturēt pirmo vietu komandu kopvērtējumā, tāpēc pat astotajā posma izcīnītā otrā vieta likās tik garšīga, ka pat nevar aprakstīt.

Lielais pasākums - Balvu svinīgā pasniegšana notiks novembra mēnesī Ogrē, precīzu datumu turnīra organizatori vēl nav nosaukuši. Šajā pasākumā individuālajā vērtējumā uz goda pjedistāla kāps seši "Kandavas" komandas sportisti.

MK "Kandava" godalgotie sportisti:

"Pitbike" klasē - Uģis Markovs (1. vieta turnīra kopvērtējumā)
"16+" klasē - Andis Ūpis (1. vieta turnīra kopvērtējumā)
"26+" klasē - Uģis Andersons (1. vieta turnīra kopvērtējumā)
"36"+ klasē - Andris Rožudārzs (1. vieta turnīra kopvērtējumā)
"65cc" klasē - Verners Krūmiņš (3. vieta turnīra kopvērtējumā)
"85cc" klasē - Rūdolfs Šenbergs (3. vieta turnīra kopvērtējumā)

Komandu vērtējums:

MK Kandava (1. vieta turnīra kopvērtējumā)
MK WRM (2. vieta turnīra kopvērtējumā)
MK Rambas R (3. vieta turnīra kopvērtējumā)

Ir noteikti jāpiemin arī pārējo MK "Kandava" sportistu sniegumi, jo komandu vērtējumā bija svarīgi arī viņu nopelnītie punkti vai atņemtie punkti citu komandu sportistiem, un viņu individuālā kopvērtējuma rezultāti ir šādi:

"Q100" klasē - Alekss Aleksandrs Zuke (4. vieta turnīra kopvērtējumā)
"36+" klasē - Mareks Birziņš (4. vieta turnīra kopvērtējumā)
"46+" klasē - Aleksandrs Markovs (7. vieta turnīra kopvērtējumā)
"46+" klasē - Andris Siliņš (8. vieta turnīra kopvērtējumā)
"2T" klasē - Ivars Brečis (12. vieta turnīra kopvērtējumā)
"16+" klasē - Matīss Birziņš (13. vieta turnīra kopvērtējumā)
"Iesācēji" klasē - Gints Bite (23. vieta turnīra kopvērtējumā. Diemžēl notika traģēdija, Gints 3. posmā sacensību laikā gāja bojā. Gint, paldies par Taviem iegūtajiem punktiem, mēs uzvarējām!)
"Iesācēji" klasē - Kaspars Jurēvics (34. vieta turnīra kopvērtējumā)
"26+" klasē - Raitis Rijnieks (38. vieta turnīra kopvērtējumā)
"Iesācēji" klasē - Pēteris Alenhovičs (75. vieta turnīra kopvērtējumā)

Rezultātu tabulas var apskatīt šeit: Championships - overview - MYLAPS Sports Timing

Informāciju sagatavoja:
MK "Kandava"


Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva

Andžejs Ļebedevs: "Gribu pierādīt, ka neesmu GP seriālā nejauši"

Jau pavisam drīz - 27. aprīlī - startēs 2024. gada spīdveja "Grand Prix" seriāls jeb individuālais pasaules čempionāts. Pirmo reizi vēsturē starp tā pamatdalībniekiem būs Latvijas spīdvejists - daugavpilietis Andžejs Ļebedevs. 2017. gada Eiropas čempions sekmīgi sāka jauno sezonu un cer sekmīgi sākt arī GP seriālu Horvātijā.
Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Ivo Perševics / Robyworks
16

Sesks/Francis ar augstākā līmeņa Rally1 automašīnu startēs divos WRC posmos

Rallija pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis ar ''M-Sport Ford'' un ''WRC Promoter GMBH'' atbalstu šosezon debitēs Pasaules rallija čempionātā (FIA WRC) un startēs divos secīgos WRC posmos – Polijā un Latvijā.