Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Nauris Mackevičs

Gollobs kļūst par pasaules čempionu spīdvejā

Gollobs kļūst par pasaules čempionu spīdvejā
Tomašs Gollobs (centrā) var saņemt apsveikumus
Foto: AFP/Scanpix

Ar poļu veterāna Tomaša Golloba triumfu noslēdzies priekšpēdējais spīdveja "Grand Prix" seriāla posms, kurš norisinājās Itālijā. Gollobs pirms pēdējā posma kļuvis neaizsniedzams saviem konkurentiem, pirmo reizi karjerā kļūstot par pasaules čempionu.

Poļu vecmeistars visu sezonu aizvadījis ļoti pārliecinoši, pirms priekšpēdējā posma apsteidzot tuvāko sekotāju Džeisonu Krampu par 19 punktiem. Lai priekšlaicīgi nodrošinātu sev čempiona titulu, Itālijā Gollobam bija jāsavāc par sešiem punktiem vairāk nekā Kramps.

To Tomašs izdarīja vairāk nekā pārliecinoši, nodrošinot sev nepieciešamo sešu punktu pārsvaru jau pēc piecu braucienu sērijas. Kamēr Gollobs punktus zaudēja tikai vienā no braucieniem, viņa galvenais konkurents Kramps pat nespēja kvalificēties pusfinālam, sacīkstes noslēdzot necilajā 9. vietā. Neskatoties uz to, ka pasaules čempiona tituls Gollobam bija jau kabatā, viņš pārliecinoši uzvarēja gan pusfinālā, gan arī finālā. Čempiona tituls sagaidīts ar uzvaru Itālijas "Grand Prix". Gollobam 22 no 24 iespējamajiem punktiem.

Otro vietu ieguva brits Kriss Hariss, kurš sezonas otrajā pusē demonstrē ļoti atzīstamu braukšanu, kas viņam ļauj turpināt cīnīties par ceturto vietu kopvērtējumā. Trešais Itālijā palika amerikānis Gregs Henkoks, kas turnīra tabulā uzlēcis līdz sestajai vietai. Piektais šoreiz Jaroslavs Hampels, kurš kopvērtējumā aizsteidzies garām Krampam.

Praktiski skaidri ir arī visi labākā astotnieka iekarotāji, kuri sev nodrošinās vietu arī nākamās sezonas "Grand Prix" seriālā. Starp labākajiem astoņiem planētas braucējiem, visticamāk, nebūs tik slavenu spīdvejistu kā Fredriks Lindgrens, Niki Pedersens, Andreass Junsons un Hans Andersens. Viņiem atliek cerētu uz wild-card iegūšanu, bet visi viņi to nesaņems noteikti. Būs interesanti, ko lems spīdveja federācija.

Tomašs Gollobs, kurš ir 37 gadus vecs, pirmo reizi kļuvis par pasaules čempionu, kaut arī tuvu šim titulam viņš bijis jau tālajā 1999. gadā, kad palika otrais. Vēl viņa rēķinā otrā vieta pagājušā gada čempionātā, kā arī četras trešās vietas. "Grand Prix" Tomašs brauc jau kopš 1995. gada. Līdz pat šodienai Gollobu uzskatīja par labāko no tiem spīdvejistiem, kuri nekad nav kļuvuši par pasaules čempioniem. Tagad viņš no šī saraksta tiks svītrots.

Pēdējais šī gada posms norisināsies 9. oktobrī Bidgoščā.

Itālijas "Grand Prix"

VBraucējsValstsPunkti
1.Tomašs GollobsPolija22
2.Kriss HarissLielbritānija18
3.Gregs HenkoksASV14
4.Niki PedersensDānija11
5.Jaroslavs HampelsPolija10
6.Rune HoltaPolija9

Pasaules čempionāta kopvērtējums

VBraucējsValstsPunkti
1.Tomašs GollobsPolija163
2.Jaroslavs HampelsPolija131
3.Džeisons KrampsAustrālija129
4.Kenets BjereDānija102
5.Rune HoltaPolija97
6.Gregs HenkoksASV95
7.Kriss HarissLielbritānija94
8.Kriss HoldersAustrālija90
9.Hans AndersensDānija79
10.Andreass JunsonsZviedrija78
11.Niki PedersensDānija78
12.Fredriks LindgrensZviedrija76

Izmantotie resursi:
Speedway Grand Prix - Official Website


, 2010-09-26 02:15, pirms 14 gadiem
Malacic Gollob,pat gadi netrauci.drowi uzvareja.
Poli patiewam ir specigi
, 2010-09-26 07:58, pirms 14 gadiem
ko tad pedersens tik zemu nokritis
Tjerī Noivils. Foto: Hyundai Motorsport

"Safari Rally Kenya" startē ar Noivila uzvaru superspeciālajā ātrumposmā

Pasaules rallija čempionāta trešais posms "Safari Rally Kenya" startējis ar superspeciālo ātrumposmu Nairobi, bet ātrākos rezultātus sasniedza "Hyundai" komandas piloti TjerI Noivils un Ots Tanaks.
Foto: Fantic Racing
1

Bijušais Jonasa komandas biedrs Bogerss pievienojas "Fantic" rūpnīcas vienībai

MXGP rūpnīcas komanda "Fantic" oficiāli paziņojusi par līguma noslēgšanu ar Braienu Bogersu, kurš līdz ar to kļuvis par pārinieku Glenam Koldenhofam.
Sebastians Fetels. Foto: Porsche AG

Fetels testē "Porsche" Lemānas hiperauto, par nākotnes plāniem klusē

Četrkārtējais F1 čempions Sebastians Fetels Spānijā aizvadījis testus ar "Porsche" jaunāko Lemānas "Hypercar" klases sacīkšu modeli 963, tomēr pagaidām noliedz, ka gatavotos atgriezties sacīkstēs.