Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Stupelis uzvar Viļakā, bērnu blakusvāģiem jauna ekipāžā

Krišs Upenieks

Stupelis uzvar Viļakā, bērnu blakusvāģiem jauna ekipāžā
Kaspars Stupelis
Foto: Publicitātes foto

25. un 26.jūlijā Viļākā norisinājās kārtējais Latvijas čempionāta posms motokrosā, kurā pēc 3 gadu (kopš 2012.gada)pārtraukuma startēja arī pašreizējais Pasaules čempionāta līderis Kaspars Stupelis, atrādot savu čempiona cienīgo sniegumu Latvijas līdzjutējiem. Papildus pārsteigumu klātesošajiem sagādāja ne tikai pieaugušo, bet arī bērnu blakusvāģi, kurai pievienojās vēl viena ekipāža.

Viļakas „Baltā Brieža” trasē divu dienu garumā tika aizvadīts III Latvijas čempionāta, 4.Latvijas Kausa, Latvijas Junioru čempionāta, kā arī noslēdzošais Baltijas čempionāta posms kvadraciklu klasēm. Sestdien trasē devās bērnu, jauniešu un kvadru klases, lielāko sajūsmu izsaucot tieši mājinieka Laura Eizāna uzvarai Q200 klasē.

Diemžēl Q Pro klases sportistam Edgaram Meņģelim neveiksme ar ķēdi un līdz ar to vien 9. vieta posmā. Patīkamu pārsteigumu sagādāja bērnu blakusvāģu klase, kurā šoreiz startēja arī 3.ekipāža - M.Auniņš/ M.Stipenbaha.

Svētdien pie starta barjeras beidzot stājās arī pats Kaspars Stupelis un komandas biedrs Etjēns Bakss. Sportista sniegums, kā ierasts, bija izcils – ne velti šobrīd ekipāžai pirmā vieta Pasaule čempionāta kopvērtējumā. Kā jau tika gaidīts, sportistiem uzvara gan kvalifikācijā, gan abos braucienos un goda pjedestāls dienas beigās.

MX1 klasē uzvaras laurus plūca Prīts Ratsesp, otrais Dāvis Ivanovs, trešais Matīss Karro, savukārt MX2 klasē pirmais Indreks Magi, otrais Kārlis Sabulis, trešais Tomass Šileika .
MX85 klases pirmais trijnieks sekojošs: Åndreas Hiermagi, Ralfs Edgars Ozoliņš, Jorgens Matiass Talviku.
MX125 - Tamru Talviku, Kristers Drevinskis, Rainers Žuks.
Blakusvāģi - Bakss/Stupelis, K.Variks/H.Kurpnieks, G.Gordejevs/ M.Mills
Q Pro - Martins Filatovs, Prīts Jarvlo, Kārlis Bole JR.
Dāmas - Anna Stecjuka, Elīna Kalniņa, ,Natālija Borisenoka

Visi rezultāti pieejami šeit: Event results - details - MYLAPS Sports Timing un Event results - details - MYLAPS Sports Timing

Nākamais Latvijas čempionāta posms gaidāms būs superfinās, kas 6.septembrī vienas dienas garumā norisināsies Cēsīs. Paredzams, ka šajā posmā startēs arī pasaules čempionāta pārstāvis Pauls Jonass.

Informāciju sagatavoja:
Kristīne Ābelniece
Latvijas Motosporta federācijas (LaMSF) preses sekretāre

     [+] [-]

, 2015-07-26 22:44, pirms 9 gadiem
un kāda Stupelim te bija konkurence?