Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Pēteris Neimanis

Ventspils Piedzīvojumu parkā rībinās supermotokross

Ventspils Piedzīvojumu parkā rībinās supermotokross
Sacensības supermotokrosā risināsies īpaši ierīkotā trasē, kas šķērsos arī slēpošanas kalnu.
Foto: Rodeo

Sestdienas 28. jūlija vakarā plkst. 18 ar sportistu parādi pa Ventspils pilsētas ielām tiks atklātas starptautiskās sacensības Supermotokrosā – "Ventbunkers Lielā Balva 2012".

Šogad organizatori - Ventspils motoklubs "Rodeo" sadarbībā ar Ventspils pilsētas domi - uzsvaru liek uz sportistu augsto meistarības līmeni, jo supermotokrosa trase uz lielā slēpošanas kalna izveidota ar iespaidīgiem lēcieniem un ātrām virāžām, "Iesācējiem un amatieriem šeit nav ko darīt, jo trase pieprasa atbilstošu meistarību un prasmi savaldīt motociklu gaisā,ar to arī atšķiras Supermotokross no klasiskās motokrosa disciplīnas,kas vienozīmīgi ir "adrenalīna kokteilis" gan skatītājiem, gan arī pašiem braucējiem," pastāstīja viens no sacensību organizatoriem Arvis Sanders.

Augusts Justs, Juss Lanso, Vitauts Buča, Prīts Ratseps, Dāvis Līvs, Roberts Justs, Indreks Magi, Erki Kahro, Slava Golovkins, Andre Parks, Rannars Ūsna, Dāvis Ivanovs - šie sportistu uzvārdi nav sveši Pasaules un Eiropas Čempionāta līdzjutējie, jo viņi regulāri piedalās augstākā ranga sacensībās. Vislabāk veicies Augustam Justam, kurš šobrīd pasaules rangā MX1 klasē ieņem 24. vietu un ir apņēmības pilns sestdien piedalīties pat abās motociklu klasēs - gan MX2 gan MX1. Ko pretī liks pieredzējušie vecmeistari Lauris Freibergs, Leons Kozlovskis, Agris Ļitvinovs, tiks noskaidrots sestdienas vakarā divos finālbraucienos katrā no šīm prestižajām klasēm.

Sacensību 15 gadu Jubilejas pasākumu kuplinās skatītāju iecienītais "Freestyle Show", kurā šogad uzaicināti piedalīsies beļģu lielākā zvaigzne Viljam Vandenpute. Viņš apsolījis ventspilniekiem parādīt vēl nebijušu lidojošu triku "Backflip Combo". Mārtiņš Aleksandrovičs jeb Alex, kurš arī apliecinās savu meistarību un lēks no speciāli uzstādītās 25 metrus rampas, šajā sezonā cītīgi trenējies un ieguvis pieredzi, piedaloties dažādos šovos Eiropā.

Vakara programma sastādīta tā, lai garlaicīgi nekļūtu nevienam pasākuma apmeklētējam, jo ik pa laikam cīņas superkrosa trasē nomainīs muzikālā pauze. Uz lielās skatuves uzstāsies rokgrupa "Kaža un draugi", kā arī DJ Japānis. Būs arī alus telts ar uzkodām un protams, jubilejas salūts apbalvošanas ceremonijā, kas notiks plkst. 22.45.


, 2012-07-26 11:27, pirms 12 gadiem
Super pasākums!! Obligāti jāiet
, 2012-07-26 14:26, pirms 12 gadiem
Izklausās baigi labi! :-)
, 2012-07-27 11:05, pirms 12 gadiem
Šis varētu būt labs pasākums.
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva

Andžejs Ļebedevs: "Gribu pierādīt, ka neesmu GP seriālā nejauši"

Jau pavisam drīz - 27. aprīlī - startēs 2024. gada spīdveja "Grand Prix" seriāls jeb individuālais pasaules čempionāts. Pirmo reizi vēsturē starp tā pamatdalībniekiem būs Latvijas spīdvejists - daugavpilietis Andžejs Ļebedevs. 2017. gada Eiropas čempions sekmīgi sāka jauno sezonu un cer sekmīgi sākt arī GP seriālu Horvātijā.
Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Ivo Perševics / Robyworks
16

Sesks/Francis ar augstākā līmeņa Rally1 automašīnu startēs divos WRC posmos

Rallija pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis ar ''M-Sport Ford'' un ''WRC Promoter GMBH'' atbalstu šosezon debitēs Pasaules rallija čempionātā (FIA WRC) un startēs divos secīgos WRC posmos – Polijā un Latvijā.