Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Latviešu rallijkrosa braucējiem smaga nedēļas nogale Polijā

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Latviešu rallijkrosa braucējiem smaga nedēļas nogale Polijā
Foto: Autocross.lv

Sarežģītu Polijas rallijkrosa čempionāta trešo posmu Slomžinā aizvadījuši Latvijas sportisti. Par spīti sarežģījumiem, Krists Valters un Jānis Ikers tika pie finālbraucieniem, kas bija kā dāvana – abi uz starta tika, būdami fināla rezervisti. Tikmēr Viktors Ellers sacīksti pabeidza ar četrām pārsistām riepām vienā dienā. Uldim Valteram salīdzinoši vismierīgākā sacīkste.

Krists Valters kvalifikāciju pabeidza sestajā vietā. Pēc trim braucieniem bija ceturtais SN 1600 klasē. Taču jau trešajā braucienā parādījās motora defekts, bet ceturtajā startā tika norauta pusass. Savā pusfinālā motora problēmu dēļ Krists nevarēja konkurēt uz pirmo trijnieku, finišējot ceturtais, paliekot aiz fināla svītras. Taču pirms fināla pārsteigums – viens no finālistiem nevarēja iziet uz starta, tāpēc Valters kā pirmais rezervists stājās uz starta. Motora dēļ konkurēt nebija iespējams, taču Krists izdarīja maksimumu, kas šajā situācijā bija iespējams – sestā vieta.

SN-2000 klasē Jānis Ikers, Uldis Valters un Viktors Ellers kvalifikāciju noslēdza aiz vadošā sešinieka, tāpēc bija skaidrs, ka pusfinālos cīņa par galveno posma braucienu būs sarežģīta. Pirmajā pusfinālā Ikers smagā cīņā guva ceturto vietu, paliekot pirmais aiz fināla svītras. Otrajā pusfinālā Ellers droši turējās trešajā vietā, pretendējot uz finālu, taču Džokerī tika pārsista riepa, kā dēļ viņu apsteidza gan trešās vietas ieguvējs, gan Uldis Valters. Uldis, attiecīgi, finišā ceturtais, kļūstot par otro rezervistu aiz Ikera.

Ellers svētdienas laikā iznīcināja veselu riepu komplektu. Divas riepas iznīka jau rīta iesildīšanās treniņā, kad Viktors gandrīz apmeta kūleni. Vēl viena riepa “pazuda” ceturtajā kvalifikācijā, bet vissāpīgākais riepas plīsums piedzīvots pusfinālā. Ellers šo gumijas lāstu neizprot, jo pilnu vainu spēj uzņemties tikai par vienu riepu treniņos. Pārējās vienkārši saplīsa.

Uldis Valters sacīksti aizvadīja šķietami vismierīgāk, taču interesanti, ka latvieši, par spīti lielākām vai mazākām drāmām, Slomžinas cīņu noslēdza praktiski viens aiz otra. Ja par drāmām – Ikera rezultātu bojāja ātrumkārbas defekts sestdien, kad tika aizvadīti trīs kvalifikācijas braucieni. Jānim braucot bija ar roku jātur trešajā pārnesumā. Vakarā gan defekts pašu spēkiem tika novērsts.

Taču pirms fināla pārsteigums – uz starta nevarēja iziet viens no finālistiem, un Ikers kā pirmais rezervists nonāca finālā. Brauciens sākās un Jānis jau bija trijniekā, kad cīņa tika apturēta – viens no konkurentiem apmeta kūleni. Tā kā avarējušais nevarēja iziet uz starta fināla atkārtojumā, uz brīdi fināla starta laukumā nonāca arī Uldis Valters. Tas gan bija īpatnēji no sporta principu viedokļa, jo parasti jau startēta brauciena atkārtojumā braucēju sastāvs un starta vietas vairs nemainās. Drīz to aptvēra arī sacensību vadība, tāpēc atkārtotais starts tika dots bez Valtera.

Jānis Ikers finālā veica cīņu, taču nevarēja konkurēt ar ātrākajiem konkurentiem. Pēc finiša Jānis atzina, ka savu darbību pilnībā bija beigušas riepas, kamēr pārējie finālisti cīņā devās ar jauniem komplektiem. Sacensību rezultātos Ikers piektais. Valters devītais, Ellers desmitais. Ļoti sarežģīts un notikumiem bagāts posms.

Polijas čempionāta kopvērtējumā pēc trim posmiem U. Valters, Ellers un Ikers atrodas pozīcijās no sestās līdz astotajai. Krists Valters savā SN 1600 klasē zaudējis līderpozīciju, atkrītot uz otro vietu.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv