Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

"IndyCar" čempionātā četrās sacīkstēs fiksētas 999 apdzīšanas

Juris Grīns
Juris Grīns

"IndyCar" čempionātā četrās sacīkstēs fiksētas 999 apdzīšanas
Foto: racinghd.net

2018. gada "IndyCar" čempionāta pirmajos četros posmos reģistrēti 999 apdzīšanas manevri, kas ir par 110 procentiem vairāk nekā pagājušajā gadā pirmo četru sacīkšu laikā.

"IndyCar" seriālā ieviesta jauna aerodinamikas pakete, un mērķis tādā veidā bija uzlabot apdzīšanas iespējas, tostarp ļaujot ar "Dallara IR12" šasijām aprīkotajām formulām braukt ciešāk vienai pie otras.

Šosezon notikuši divi posmi ielu trasēs, viens aizvadīts īsajā ovālā, bet vienas no sacīkstēm norisinājušās tradicionālajā "road" tipa trasē. Šo četru posmu laikā reģistrētas 999 pozīciju maiņas, lai gan "IndyCar" oficiālie statistiķi ņēmuši vērā gan tās apdzīšanas, kas veiktas startā un pirmajā aplī, gan situācijas, kad piloti tiek apdzīti par apli.

Salīdzinājumam, pagājušajā gadā pirmo četru posmu laikā tika reģistrētas 475 apdzīšanas.

"Domāju, ka mašīna ir sevi attaisnojusi," atzīst pagājušās sezonas "IndyCar" čempions un šī brīža kopvērtējuma līderis Džozefs Ņūgārdens. "Šīs mašīnas veikums visās trasēs bijis labs. Fīniksā tradicionāli bijis grūti apdzīt, bet domāju, ka šogad spējām sarūpēt daudz labāku šovu. Tagad mašīna arī ir grūtāk pilotējama, līdz ar to braucējiem ir vairāk darba nekā pēdējos gados. Runājot par ielu trasēm, domāju, ka visi bija sajūsmā par sacīkstēm Sentpītersbērgā un Longbīčā. Posmā Bārberā bija kaut kas līdzīgs un domāju, ka šogad tā varam turpināt."

12. maijā tiks aizvadīts posms Indianapolisas trases līkumotajā konfigurācijā, bet jau 27. maijā turpat, tikai ovāla trasē norisināsies gada nozīmīgākās sacensības "Indianapolis 500".

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...