Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Rubulis

Baumanis izcīna trešo vietu, Nitišs apstājas pusfinālā

Baumanis izcīna trešo vietu, Nitišs apstājas pusfinālā
Jānis Baumanis
Foto: Rihards Baumanis

Šodien Portugālē, Montalegres trasē, tika aizvadīta Eiropas un pasaules rallijkrosa čempionāta posma noslēguma diena. Kvalifikāciju sekmīgi pārvarēja Reinis Nitišs un Jānis Baumanis attiecīgi "SuperCar" un "Super 1600" klasēs. Baumanis izcīnīja trešo vietu, bet Nitišs apstājās pusfinālā.

Vakar Portugālē "SuperCar" klasē tika aizvadīti divi no četriem kvalifikācijas braucieniem. Pirmo braucienu summā Reinis Nitišs ieņēma devīto vietu, bet šodien pirmo piegājienu noslēdza ar 13. vietu, kas kopvērtējumā lika latvietim atkāpties uz desmito pozīciju. Mainīgo laikapstākļu dēļ konkurentiem bija nedaudz labāki apstākļi (nelija), līdz ar to izdevās uzrādīt ātrākus laikus.

"OlsbergMSE AB" sportists Nitišs ceturtajā kvalifikācijas braucienā uzrādīja devīto ātrāko laiku. Četru braucienu summā latvietis palika 11. vietā un kvalificējās pusfinālam. Tajā savā braucienā Reinis palika piektais sešu braucēju konkurencē un finālā netika.

Pēc pirmās dienas līderpozīcijas "Super 1600" klasē ieņēma "SET Promotion" komandas braucējs Jānis Baumanis. Šodien latviešu autosportists ar priekšējās piedziņas "Renault Twingo" ieņēma ceturto vietu atlikušajā kvalifikācijas braucienā, taču tas netraucēja saglabāt līderpozīcijas četru braucienu summā.

Baumanis un vēl 11 labākie sportisti startēja pusfinālā, kur noskaidroja sešus finālistus. Latvietis vienā no diviem braucieniem palika trešais, līdz ar to garantēja iespēju cīnīties par uzvaru visā posmā. Finālā "Super 1600" klasē latvietis ierindojās trešajā pozīcijā, kas līdz ar lielisko sniegumu kvalifikācijas braucienos ļauj viņam atrasties kopvērtējuma tabulas galvgalī.

Kvalifikācijas rezultāti "SuperCar" klasē (21 sportists)

VSportistsValstsPunkti
1.Peters SūlbergsNorvēģija181
2.Timijs HansensZviedrija173
3.Andreass BakerudsNorvēģija166
4.Johans KristersonsZviedrija156
5.Matiass EkstromsZviedrija155
6.Tomass HeikinensSomija149
11.Reinis NitišsLatvija134

Kvalifikācijas rezultāti "Super 1600" klasē (18 sportisti)

VSportistsValstsPunkti
1.Jānis BaumanisLatvija180
2.Ernests StaponkusLietuva162
3.Timurs ŠigabutdinovsKrievija161
4.Ondrejs SmetanaČehija159
5.Andrea DubūrsFrancija154
6.Janno LigursIgaunija148

Izmantotie resursi:
FIA World Rallycross Championship


, 2015-04-26 16:07, pirms 9 gadiem
grūti saprast uzrakstīto...jāieslēdz TV...
, 2015-04-26 16:26, pirms 9 gadiem
Kas ir Sūlbergs?
, 2015-04-26 17:13, pirms 9 gadiem
P.Solbergs
, 2015-04-26 20:52, pirms 9 gadiem
Jurichs4 rakstīja: Kas ir Sūlbergs?
Autoram jau nu vajadzētu zināt, ka raksta Solbergs, tikai izrunā Sulbergs!
Lando Noriss. Foto: Motorsport.com
2

F1 sprinta kvalifikācijā Ķīnā slapjā trasē uzvar Noriss

Ķīnas GP izcīņas sprinta kvalifikācijas izšķirošajā sesijā slapjā trasē norisinājās aizraujoši notikumi, cīņa izvērsās pilnībā neprognozējama, bet pirmo starta vietu sacensībām izcīnījis "McLaren" vienības braucējs Lando Noriss. No pirmās rindas startēs arī septiņkārtējais F1 čempions Luiss Hamiltons.
Lānss Strols. Foto: Motorsport.com

Strols ātrākais Ķīnas F1 posma vienīgajā treniņā

"Aston Martin" komandas pilots Lānss Strols Ķīnas GP izcīņas vienīgā treniņa pašā izskaņā uzrādīja labāko rezultātu, sev aizmugurē atstājot Oskaru Piastri un F1 čempionāta līderi Maksu Verstapenu.
Tomass Šileika. Foto: Facebook.com/motokross.mxmagmum

Deviņi latviešu motokrosa braucēji startēs "ADAC MX Masters" pirmajā posmā

Nedēļas nogalē deviņi latviešu motosportisti gatavojas startēt Vācijas atklātajā motokrosa čempionātā "ADAC MX Masters". Vadošajā klasē uz starta izies Tomass Šileika.