Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Matīss Karro izcīna sešpadsmito vietu BENELUX GP!

Matīss Karro izcīna sešpadsmito vietu BENELUX GP!

Šodien Nīderlandē, Valkensvardes trasē tika aizvadītas 4.posma sacīkstes prestižākajās motokrosa klasēs MX1 un MX2 un tika izcīnīta BENELUX lielā balva. Latvijas līdzjutēju lielākas cerības saistās ar MX2 klases braucēju, septiņpadsmit gadus jauno Matīsu Karro. Jau vakardienas treniņi un kvalifikācijas brauciens parādīja to, ka Matīsam Holandes smiltis patīk un nav svešas, kā rezultātā kvalifikācijas braucienā pēc neveiksmīga starta(33.vieta), tika sasniegts 14.rezultāts, kas ļāva uz šodienas braucieniem raudzīties ar optimismu.
1. brauciens. Matīsam padodas salīdzinoši labs starts un pirmajā aplī viņš aizbrauc kā astotais. Cīņa izvēršas smaga un vairākas reizes tiek piedzīvoti gan kāpumi, gan kritumi. 14. aplī izdodas pakāpties pat uz piekto vietu, taču līdz finišam Matīsu apsteidz četri konkurenti un rūtoto karogu mūsu sportists ierauga kā devītais, kas punktu bagāžu atļauj papildināt par 12 punktiem.
2. brauciens. Lielisks starts un priekšā tikai trīs konkurenti. Pirmajā aplī Matīss vienu pozīciju atdod, taču savu piekto vietu spēj noturē līdz pat sacīkstes vidum. Pēc nobrauktām 35 minūtēm, atrodoties 6. vietā un gandrīz piecas sekundes priekšā tuvākajam sekotājam tiek piedzīvota neveiksme un diemžēl finišā "tikai" 20. pozīcija un viens ieskaites punkts.
BENELUX GP sacensību kopvērtējumā 13 izcīnītie punkti Matīsam deva 16.vietu un ļāva kopvērtējumā pacelties uz 20. vietu.
Par sacensību uzvarētāju kļuva portugālis Rui Gonsalves (braucienos 2. un 1. vieta), sudrabs Šonam Simpsonam no Lielbritānijas, bet trešais francūzis Nikolā Aubīns.

MX 1 klasē startēja divi mūsu braucēji- Elkšņi Honda komandas pārstāvji Filips Kempelis un Ivo Šteinbergs. 1.braucienā mūsu braucēji finišēja attiecīgi 25. un 23. vietā un līdz punktim pagaidām pietrūkst. Ziemeļu kaimiņiem klājas labāk un visi viņu braucēji izcīnija vietas punktos- Tanels Leoks 5.vieta, Aigars Leoks 16., Gerts Krestinovs 17., bet par uzvarētāju kļuva jaunais itāļu talants Antonio Kairolli.
2. brauciens veiksmīgs izvērtās igauņu braucējiem. Tanels kāpa uz goda pjedestāla otrā pakāpiena, Aigars izcīnija 10., bet Gerts 11. vietu. Arī mūsu sportisti mazliet uzlaboja rezultātus - Filipam 21.vieta, bet Ivo vienu vietu zemāk.
Par posma uzvarētāju izcīnot 2. un 1. vietu braucienos kļuva spānis Barragans aiz sevis atstājot Kairolli un T.Leoku.
Nākamās GP sacīkstes pēc divām nedēļam risināsies Portugālē un jācer, ka mūsu braucēju progress turpināsies!

  +1 [+] [-]

, 2009-04-26 18:07, pirms 15 gadiem
Apsveicu! Žēl, ka mazliet nepaveicās!

     [+] [-]

, 2009-04-26 18:46, pirms 15 gadiem
Madara2008 rakstīja: Apsveicu! Žēl, ka mazliet nepaveicās!
Nekas- pēc divām nedēļām!!!

     [+] [-]

, 2009-04-27 12:53, pirms 15 gadiem
Neviens nezin kas vakar notika otrajā braucienā?