Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Smiltenes autokrosa posmā jau pirmie interesantie pieteikumi

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Smiltenes autokrosa posmā jau pirmie interesantie pieteikumi
Foto: autocross.lv

Līdz ar visu trīs galveno Latvijas krosa seriālu pieteikumu sākšanos arvien vairāk atklājas braucēju plāni gaidāmajai sezonai. Jau Smiltenē būs interesanti jaunumi, kam sekos arī rallijkrosa un autokrosa posmu pārsteigumi.

Smiltenē Krosa komisijas kausā startam gatavojas Juris Mesters, kurš pēc ziemas pārdomām atradis interesantu risinājumu autosporta karjeras turpināšanai. Viņš iegādājies savulaik trasēs redzētu SEAT Ibiza, kurā tiek uzstādīts Jura līdzšinējā auto Opel Corsa izmantotais motors, tiks veikti vēl vairāki uzlabojumi. Mesters arī nomainījis palīgu brigādi, nonākot Ritvara Zobena uzraudzībā.

Līdz šim Folkreisā un Krosa komisijas kausā startējušais Arvils Bērziņš pirmo reizi gatavojas braucienam ar aizmugures piedziņas auto. Viņš sēdīsies Toyota MR2 automašīnā, ar kuru pērn krosā startēja Aigars Kļaviņš. Aigars, kurš pēc ziemas ir Krosa komisijas kausa līderis, Smiltenē startēs ar savu kaujas Ford Fiesta. Savukārt ir aizdomas, ka ARM Motorsport kolektīvs varētu gatavot vēl kādu interesantu pārsteigumu autokrosam.

Jaunu auto darina viens no pēdējā laika Folkreisa līderiem Kalvis Buģis, turklāt šoreiz nevis Folkreisam, bet krosam. Viņa VW Golf III varētu būt kaujas režīmā gan Smiltenes Krosa komisijas kausa posmā, gan Latvijas autokrosa čempionātā.

Smiltenes autokrosa sarakstos plāno nonākt Armands Aseriņš, kurš, kā ziņojām, cīņā dosies ar nu jau bijušo Arno Upenieka Volvo S60 auto. Tikmēr Mareks Aseriņš – Armanda jaunākais dēls – gatavojas debijai Folkreisā, arī ar Volvo S60.

Smiltenes sacīkstei pašlaik pirmie četri pieteikumi Folkreisā – brāļi Ivo un Miks Gabrāni, kā arī Jānis Gustāns un Toms Edušs, kurš šogad var izrādīties labs pārsteigums Folkreisa līderiem, vismaz ziema par to liecina. Krosā pašlaik viens pieteikums – pēc debijas ziemā Pilskalnos Smiltenei gatavojas Artūrs Šimins.

Tikmēr pieteikumi parādās arī Latvijas autokrosa čempionāta pirmajam posmam Brenguļos. Uzkrītoši, ka tieši VAZ Klasika kategorija sarūpējusi pirmos braucējus. Vakar jau ziņojām par gaidāmo čempionāta debitantu Arni Sarkanu, bet otrdien saraksts papildinājies ar vēl vienu Latvijas autokrosa čempionāta jauno braucēju Jāni Ziediņu. Sarakstos arī klases veterāns Edijs Zimza.

Starp citu, lai dalībnieku sarakstus būtu vieglāk pārlūkot ikdienā, Autocross.lv labajā malā atrodami tuvāko sacensību sastāvi. Tas gan nemaina nolikumos publicētos pieteikšanās noteikumus: Smiltenes un Brenguļu sacīkstes dalībniekiem pieteikumi jāiesniedz vietnē krosakomisija.lv, bet rallijkrosa braucēji pulcējas rallycross.lv.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv