Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Folreiss ievieš papildus intrigu skatītājiem

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Folreiss ievieš papildus intrigu skatītājiem
Foto: Autocross.lv

Pirmdienas krosa komisijas padomes un sacensību rīkotāju tikšanās laikā nolemts veikt izmēģinājuma gadu folkreisā, braucienos aizliedzot doties džokera aplī uzreiz pēc starta, pirmajā aplī.

Šāda nianse ieviesta, lai pēc starta saglabātos pirmā apļa masveida cīņas, bet džokera aplis tiktu atvērts, sākot ar brauciena otro apli. Plāns paredz, ka šī nianse vēl vairāk pastiprinās folkreisa sacensību izrādi, ko šobrīd dažkārt nolaupa braucēju agrā došanās džokerī, sadalot braucēju grupu dažkārt pat divās vienādās daļās. Aizslēdzot džokeri brauciena sākumā, sportistiem vairāk nekā apli ir jācīnās sānu pie sāna, kas, protams, ir pastiprina izrādi sacensību līdzjutējiem.

Šī gan nav jauna ideja, jo folkreisā vairākkārt nav ļauts doties džokerī pirmajā aplī, ja to neļauj trases apstākļi. Piemēram, Vecpils trases tā sauktajā pretējā virzienā džokera ieeja ir uzreiz pa kreisi aiz starta, līdzīgi savulaik bija arī vienā no Brenguļu trases versijām – došanās papildaplī šādā situācijā būtu bīstami. Tāpat šo sistēmu izmanto Polijas rallijkrosa čempionātā un citur, saglabājot pirmā apļa cīņas visam braucēju sastāvam.

Ideja par pirmā apļa džokera liegumu noraidīja iepriekšējais Krosa komisijas padomes sastāvs. Savukārt šoreiz doma guva atbalstu – vēl vairāk, ja folkreisa eksperiments neatklās kāds izteiktas negatīvas iezīmes, šāds nosacījums var nākotnē tikt izmantots arī autokrosa un rallijkrosa čempionātā. Nav izslēgts, ka kādā no čempionātu posmiem pirmajā aplī džokeris tiek aizslēgts jau šogad.

Pirmā apļa džokera liegums šogad tiks izmantots ne tikai folkreisā, bet arī pasākumus papildinošajā Krosa komisijas kausā.

Sarunā ar sacensību rīkotājiem padomes pārstāvji informēja par izstrādātajiem un publicētajiem atjaunotajiem trašu licencēšanas noteikumiem, kā arī iepazīstināja ar publicēto sacensību vērtēšanas sistēmu, ar kuras palīdzību tiks salīdzinātas autokrosa, rallijkrosa un Folkreisa sacensības. Vērtējuma uzdevums būs palīdzēt atklāt kopīgas un individuālas sacensību norises vājās vietas, kas, savukārt, ļaus progresēt visu sacensību organizācijai kopumā.

Iepriekš jau ziņots, ka komisijas folkreisa spārns jau oficiāli izziņojis iespējamu trašu rotāciju situācijā, ja kāda no esošajām trasēm izrādīsies izteikti vājāka par pārējām, savukārt kāda no trasēm, kura šobrīd nav sacensību kalendārā, demonstrēs izteiktu izaugsmi un profesionālu sacensību organizāciju.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv