Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Baumanim sezonas noslēgumā dramatiska kvalifikācija un nepārvarēts pusfināls

Ints Megnis
Ints Megnis

Baumanim sezonas noslēgumā dramatiska kvalifikācija un nepārvarēts pusfināls
Jānis Baumanis. Foto no sportista Facebook profila

Latvijas rallijkrosa braucējs Jānis Baumanis svētdien Dienvidāfrikas Republikā (DĀR) aizvadīja dramatisku pasaules čempionāta sezonas noslēdzošā posma kvalifikācijas izskaņu, bet pēc tam nepārvarēja pusfinālu. Sezonas noslēguma kopvērtējumā Latvijas sportists palika devītais, bet 11. uzvaru 12 sacīkstēs izcīnīja Jūhans Kristofešsons.

Kvalifikācijā pēc pirmajā dienā aizvadītajām divām kārtām Baumanis bija astotais, tomēr trešā kārta latvietim izvērtās ļoti neveiksmīga, ievērojami sabojājot mašīnu un summā atkrītot uz desmito vietu.

"Tas, ko mehāniķi ir paveikuši, ir neaprakstāmi. Mums trūka aizmugurējais kardāns, visas ūdens sūkņu un bremžu trubas bija satinušās, bet STARD komanda rekorda tempos spēja savest mašīnu kārtībā. Garāžu pametām praktiski pēdējā brīdī," jau pēc ceturtās kārtas vēstīja Baumanis. Ceturtajā kārtā latvietis droši uzvarēja savā braucienā, spēja izcīnīt astoto vietu kārtā un summā bija devītais.

Tikmēr kvalifikācijā uzvarēja pasaules čempions Jūhans Kristofešsons. Sestdien pirmajā braucienā zviedrs nevainīgā epizodē izlidoja no trases un palika pēdējais, tomēr nākamajās trijās kārtās viņš uzvarēja un triumfēja arī summā.

Vēlāk svētdien sekoja pusfināls, kurā Baumanis startēja no piektās pozīcijas un tajā arī atradās pēc starta. Brauciena laikā izstājās norvēģis Andreass Bakerūds, bet pats latvietis beigās pārsita riepu un līdz ar to sezonu noslēdza ar finišu piektajā pozīcijā. Šajā sezonā Baumanis finālu spēja sasniegt tikai vienu reizi, kad tika Kanādas etapa sešiniekā.

2018. gada sezona noslēdzās ar vēl vienu Kristofešsona panākumu, kuram finišā sekoja Matīass Ekstroms un Sebastjēns Lēbs.

Kopvērtējumā otrais aiz Kristofešsona bija Ekstroms, kuram sekoja Bakerūds, Lēbs un tikai piektais palika Peters Sūlbergs. Savukārt Baumanis bija otrais starp braucējiem, kas pārstāv privātās komandas.

Uz DĀR bija devies arī šī gada Eiropas čempions "SuperCar" klasē Reinis Nitišs, kurš šoreiz startēja RX2 ieskaitē. Tiesa, viņš kvalifikācijā palika vien 15. pozīcijā starp 16 sportistiem un neiekļuva pusfinālā. Pirmajās divās kārtās latvietis uzrādījis 9. un 12. rezultātu, summā tobrīd esot desmitajā pozīcijā, bet trešajā un ceturtajā kārtā viņš palika vien 14. vietā.

Nitišs brauca Latvijas komandā SRT, ko pārstāv arī ar Latvijas licenci startējošais Vasilijs Grjazins. Krievu sportistam bija iespēja pēdējā posmā pakāpties pat uz trešo pozīciju kopvērtējumā, tomēr finišs trešajā vietā DĀR viņam ne tikai neļāva pakāpties augstāk, bet pat lika atkrist uz piekto pozīciju.

Pasaules čempionāta DĀR posma rezultāti "SuperCar" klasē

Fināls

VietaSportistsLaiks
1.Jūhans Kristofešsons04:12.787
2.Matīass Ekstroms04:15.487
3.Sebastjēns Lēbs04:16.382
4.Kevins Hansens04:19.017
5.Peters Sūlbergs00:49.368
6.Timijs Hansens00:51.323

1. pusfināls

VietaSportistsLaiks
1.Jūhans Kristofešsons04:11.770
2.Timijs Hansens04:13.679
3.Kevins Hansens04:18.832
4.Timurs Timerzjanovs04:20.848
5.Jānis Baumanis04:31.187
6.Andreass Bakerūds02:11.580

  +1 [+] [-]

, 2018-11-25 17:53, pirms 5 gadiem
Būtu sakarīga reportāža, ja ne autora neārstējamā mērkaķošanās ar zviedru uzvārdiem! Kam un ko ar štiem "fešoniem" sportacentrs.com grib parādīt? Ja nu vienīgi kaut kur ielīst...