Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

"Formula E" boss piedāvā Alonso līgumu par 10 miljoniem

"Formula E" boss piedāvā Alonso līgumu par 10 miljoniem
Fernando Alonso. Foto: McLaren Racing

Elektrisko sacīkšu spēkratu čempionāta "Formula E" vadība ir piedāvājusi Fernando Alonso iespēju nopelnīt desmit miljonus eiro, ja viņš nākamajā sezonā kļūs par vienu no šī seriāla pilotiem. Sportista bijušais cīņu biedrs Felipe Masa saka, ka spānim jāapsver šādu iespēju.

Alonso paziņoja, ka nākamgad nestartēs F1 čempionātā, tomēr nav skaidrs, ko divkārtējais čempions darīs. Šobrīd izskatās, ka viņš neaizvadīs pilnu "IndyCar" sezonu, kā bija ziņots iepriekš, vien piedalīsies "Indy 500" sacensībās. Tāpat Alonso visticamāk turpinās startēt izturības sacīkšu pasaules čempionātā (WEC) un brauks Lemānas 24 stundu sacīkstēs, tomēr to viņš darīja jau šogad un tas netraucēja vienlaikus piedalīties F1 čempionātā.

Itāļu izdevums "La Gazzetta dello Sport" vēsta, ka "Formula E" seriāla boss Alehandro Agags izteicis Alonso piedāvājumu, apsolot 10 miljonus eiro, ja viņš nākamajā sezonā kļūs par šī čempionāta pilotu.

"Viņš grib uzvarēt Lemānā un "Indy 500", bet pēc tam viņš ilgosies pēc "Formulas E"," izteicies Agags. "Tā būtu privilēģija, ja viņš startētu pie mums."

Felipe Masa, kurš savulaik bija Alonso pārinieks "Ferrari" komandā, decembrī uzsāks pirmo sezonu "Formulā E" un uzskata, ka arī Alonso vajadzētu apsvērt šādu iespēju.

"Iepriekš viņš domāja par "IndyCar", bet tagad "Formulai E" ir labākas iespējas viņu dabūt pie sevis," intervijā laikrakstam "AS" stāsta Masa. "Viena lieta ir sacīkstes Indianapolisā, bet, ja runā par startēšanu kādā čempionātā, Fernando vajadzētu apsvērt "Formulu E". Mani nepārsteigtu, ja viņš startētu jau šogad."

Masa F1 pilota karjeru noslēdza pērn un to nenožēlo: "Tas bija īstais brīdis un ne tādēļ, ka es vairs nespētu konkurēt. Ja es būtu palicis "Williams" komandā un ierindotos pēdējā vietā, iespējams, jau pēc pirmajiem četriem šī gada posmiem būtu pateicis komandai ardievas."

Izmantotie resursi:
F1, Formula 1: GPToday.com - Hottest News - All...


, 2018-10-25 14:08, pirms 5 gadiem
Formulai E tas nāktu par labu,jo būtu pilots ar vārdu. Alonso noteikti popularizētu šīs sacīkstes.
, 2018-10-25 14:45, pirms 5 gadiem
Ferrari Nr.1 in my heart rakstīja: Formulai E tas nāktu par labu,jo būtu pilots ar vārdu. Alonso noteikti popularizētu šīs sacīkstes.
Formulai E tas notiekti nāks par labu, bet vai Alonso tas būtu interesanti? ātrumi nekādi, trases kā īres kartingiem un nu nezinu.. šobrīd to grūti nosaukt par īstu formulu.. f3 un f2 tad jau ir daudz nopietnāk
, 2018-10-25 17:08, pirms 5 gadiem
kungs rakstīja: Formulai E tas notiekti nāks par labu, bet vai Alonso tas būtu interesanti? ātrumi nekādi, trases kā īres kartingiem un nu nezinu.. šobrīd to grūti nosaukt par īstu formulu.. f3 un f2 tad jau ir daudz nopietnāk
Ātrumi ir ok nepārspīlēsim un trases kā jau ielu trases! Jautājums paliek tikai vai Alonso gribētu cīnīties trasē, kur bez kontakta un grūstīšanās neiztiek! vismaz es neesmu redzējis tādu posmu. Ja jau Alonso f1 pilotus apsaukā par amatieriem, tad Fe viņa acīs ir vel briesmīgāk
Haralds Garkaklis uz pjedestāla otrā pakāpiena. Foto: RMC

Latviešu kartingistiem pjedestāli "RMC Euro Trophy" pirmajā posmā

Beļģijā, Genkas trasē aizvadīs "Rotax Max Challenge" (RMC) "Euro Trophy" seriāla pirmais posms, kurā pjedestālus divās klasēs izdevās iekarot latviešu kartingistiem. Uz podiuma kāpa Haralds Garkaklis un Patriks Noels Ločmelis, bet tuvu "Top 3" bija arī daži citi mūsu sportisti.
Foto: Tukuma Novada Pašvaldība

Tukuma novadā paredzēts "Tet Rally Latvia" īsākais un garākais ātrumposms

Šodien Tukuma novada pašvaldības Konferenču zālē norisinājās FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) posma "Tet Rally Latvia" preses konference, kurā klātesot Tukuma novada domes izpilddirektoram Ivaram Liepiņam un "Tet Rally Latvia" direktoram Raimondam Strokšam, plašākai sabiedrībai tika prezentētas gan Tukumā plānotās rallija aktivitātes, gan Tukuma novadā paredzētie "Tet Rally Latvia" ātrumposmi, kuri savus skatītājus sagaidīs š.g. 19. jūlijā.
Karloss Sainss. Foto: Motorsport.com

Itālijas mediji: Sainss startēs "Mercedes" komandā

Itālijas vadošos preses izdevumus aplidojusi informācija, ka "Mercedes" komanda jau pieņēmusi lēmumu uz 2025. gada "Formula 1" sezonu nolīgt Karlosu Saincu. Par to, ka šobrīd notiek padziļinātas sarunas, jau vēsta arī Eiropas mediji.