Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Arī nākamgad Rīgā notiks PČ rallijkrosā posms

Arī nākamgad Rīgā notiks PČ rallijkrosā posms
Pasaules rallijkrosa čempionāta posms Rīgā. Foto: Aigars Laurinovičs/f64

Arī 2019. gadā Rīgā gaidāms pasaules čempionāta rallijkrosā posms un atkal tas risināsies septembra vidū, ceturtdien kļuva zināms pēc sacensību kalendāra izziņošanas. Sezonas pirmie četri posmi notiks F1 trasēs.

Pasaules čempionāts rallijkrosā Biķernieku trasē noticis iepriekšējos trīs gadus un pēc šīs sezonas etapa noslēdzās pirmais līgums, kas bija noslēgts uz trim gadiem. Kaut oficiāli tas nav izziņots, noprotams, ka puses pagarinājušas vienošanos.

2016. gadā pasaules čempionāta posms tika nosaukts par gada sporta notikumu Latvijā, kā arī iepriekšējos divus gadus tas atzīts par viskvalitatīvāk sarīkoto pasaules rallijkrosa čempionāta posmu.

Nākamgad sacensības Biķerniekos tiks aizvadītas 14. un 15. septembrī. Šī posma ietvaros atkal notiks arī Eiropas čempionāta etaps "SuperCar" klasē un Eiropas čempionāta posms "Super1600" ieskaitē.

Kopā nākamgad kalendārā būs 11 posmi, sacensībām tiekot paplašinātām līdz četriem kontinentiem, jo sezona
sāksies Āzijā esošajā Abū Dabī. Tāpat posms debitēs slavenajā F1 trasē Spā, kas atrodas Beļģijā.

Sezona 5.-6. aprīlī sāksies tieši Abū Dabī ar etapu Jasmarinas trasē, kur arī tiek aizvadītas F1 sacensības. Tālāk sezona turpināsies Katalonijas trasē Barselonā, bet maija vidū sportisti viesosies Spā, kur tiks izmantots arī leģendārais "Eau Rouge" līkums.

Maija beigās sekos posms Silverstounā, bet pēc tam sacensības notiks Norvēģijā un Zviedrijā. Augusta sākumā braucēji ceļos pāri Atlantijas okeānam uz Kanādu, kam sekos etaps Francijā, bet pēc tam jau būs pienācis septembra vidus un Biķernieku trasē gaidāmais Latvijas etaps.

Sezonas noslēgumā būs posmi ASV un Dienvidāfrikas Republikā.

2019. gada FIA pasaules rallikrosa čempionāta kalendārs

PosmsValstsPilsētaNorises laiks
1.Abū DabīJasmarina5.-6. aprīlis
2.SpānijaBarselona27.-28. aprīlis
3.BeļģijaSpā-Frankošampa11.-12. maijs
4.LielbritānijaSilverstouna25.-26. maijs
5.NorvēģijaHella15.-16. jūnijs
6.ZviedrijaHeljesa6.-7. jūlijs
7.KanādaTruārivjēra3.-4. augusts
8.FrancijaLoeā31. augusts-1. septembris
9.LatvijaRīga14.-15. septembris
10.ASVOstina28.-29. septembris
11.DĀRKeiptauna30. novembris-1.decembris

, 2018-10-25 17:05, pirms 5 gadiem
Jā, tikai trases nebūs!
, 2018-10-25 18:44, pirms 5 gadiem
tās cenas, tās cenas... drausmas. Labāk apmeklēju virslīgas spēli nevis šo.. lētāk sanāk un vel hotdogam ar alu sanāk
, 2018-10-25 18:47, pirms 5 gadiem
Papis_Diane rakstīja: tās cenas, tās cenas... drausmas. Labāk apmeklēju virslīgas spēli nevis šo.. lētāk sanāk un vel hotdogam ar alu sanāk
forši ka cilveki mūsdienās var salīdzināt virslīgas futbola spēli ar Pasaules līmeņa notikumu.. laikam jau mums tas futbola virslīgas līmenis ir daudz augstāks nekā ļoti daudziem liekas
, 2018-10-25 19:40, pirms 5 gadiem
Manuprāt šim pasākumam galīgi trūkst reklāmas un atbilstoša imidža šeit Latvijā.
, 2018-10-25 23:14, pirms 5 gadiem
Neskaidrības mākoņiem savelkoties (cerams gan, ka tomēr izklīdīs) - jābauda, kamēr vēl var - kas zin, cik ilgi vēl Biķerniekus redzēs līdzās Barselonai, Spā, Silverstonai, Ostinai un Jasmarinas vārdiem kalendārā.
, 2018-10-26 06:25, pirms 5 gadiem
Kam tas interesē?
Foto: Motorsport.com

F1 īpašnieki par četriem miljardiem eiro pērk "MotoGP" čempionātu

F1 pasaules čempionāta īpašnieki "Liberty Media" tuvākajā laikā gatavojas paziņot par "MotoGP" pārņemšanu savā paspārnē. Darījuma summa esot ap četriem miljardiem eiro.
Džefrijs Herlingss. Foto: mxgp.com

Herlingss pēc nākamās sezonas varētu noslēgt MXGP karjeru

Holandiešu motosportists Džefrijs Herlingss šobrīd vēl nav izlēmis, vai turpinās motokrosa braucēja karjeru pēc nākamā gada, kad beigsies viņa pašreizējais līgums ar "Red Bull KTM Factory Racing" komandu. Iespējams, šī viņam ir priekšpēdējā sezona pasaules čempionātā.

Autosportā atgriežas leģendārais ražotājs "Lola"

Pēc vairāk nekā desmitgades pārtraukuma uz starptautiskās autosporta skatuves atgriezīsies leģendārais sacīkšu auto ražotājs "Lola", kas sadarbībā ar "Yamaha" izveidojis jaunu projektu startēšanai "Formula E" čempionātā.