Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Ņūgārdens tiek pie pārliecinošas uzvaras "IndyCar Series" desmitajā posmā

Juris Miņins
Juris Miņins

Ņūgārdens tiek pie pārliecinošas uzvaras "IndyCar Series" desmitajā posmā
Džozefs Ņūgārdens
Foto: AFP/Scanpix

Džozefs Ņūgārdens vakardien vēlreiz pierādīja, ka viņa iepriekšējā sezonā izcīnītais čempiona tituls nebija nejausība, jo dominantā stilā "Road America" trasē amerikānis tika pie savas trešās uzvaras šosezon.

Esošais "IndyCar Series" čempions Džozefs Ņūgārdens "Road America" trasē šoreiz jutās ļoti pārliecinoši, jo "Team Penske" pilots uzvarēja kvalifikācijā, sacīkstes laikā vadībā atradās 53 no 55 apļiem un, protams, bija pirmais arī finišā, tādējādi tiekot pie savas trešās uzvaras šosezon.

Raiens Hanters-Rejs un arī kopvērtējuma līderis Skots Diksons, kurš startēja no astotās vietas, taču drīz vien pievienojās brauciena līderiem, gan mēģināja Ņūgārdena komfortablo situāciju kolonnas priekšgalā apdraudēt, taču viņiem tas neizdevās.

Jāpiebilst, ka šajā posmā neiztika arī bez potenciālo favorītu izstāšanās gadījumiem. Tā Vils Pauers sacīkšu otrajā pusē bija spiests iebraukt boksos un tur palikt, jo mašīna stauji bija zaudējusi jaudu, bet drīz pēc tam Sebastjans Burdē, kurš pēc Pauera izstāšanās iekļuva TOP-5, pats brauca pie mehāniķiem, lai tiktu skaidrībā ar ātrumkārbas defektu.

Tāpat TV kameru uzmanības centrā nonāca Aleksandrs Rosi, tiesa, šoreiz viņš necīnījās par pirmo vietu, taču tas viņam neatviegloja dzīvi un savu pozīciju amerikānim bija jāaizstāv tāpat. No sākuma pret Roberta Vikensa uzbrukumiem, bet vēlāk arī no Takumas Sato apdzīšanas mēģinājumiem. Tiesa, abos gadījumos Rosi pāridarītāji nonāca ārpus trases un ar to viņu uzbrukumi arī beidzās.

Tiesa, tas Rosi beigu beigās neko nemainīja, jo tehnisku iemeslu dēļ viņš finišēja 16. vietā, bet Takuma Sato un Roberts Vikenss ieņēma, attiecīgi, ceturto un piekto pozīciju.

Nākamais "IndyCar Series" posms norisināsies astotajā jūlijā, kad piloti dosies uz Aiovas autotreku.

"IndyCar Series", kopvērtējums pēc 10. posma

#PilotsUzvarasPunkti
1.Skots Diksons2393
2.Raiens Hanters-Rejs1348
3.Aleksandrs Rosi1348
4.Džozefs Ņūgārdens3343
5.Vils Pauerss2328
6.Greiems Reihals0278
7.Roberts Vikenss0274
8.Simons Paženo0255
9.Sebastjans Burdē1235
10.Marko Andreti0232
............

Izmantotie resursi:
https://www.indycar.com/