Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Sportists krāpjas virtuālajās sacīkstēs un saņem bargu sodu

"Audi" rūpnīcas pilots Daniels Abts saņēmis diskvalifikāciju nedēļas nogalē notikušajās "Formula E" virtuālajās sacīkstēs, tāpat viņam atņemti kopvērtējumā izcīnītie punkti un piešķirts 10 tūkstošu eiro naudas sods.

Formāli Abts šajās sacensībās, kas bija "Race at Home Challenge" seriāla piektais posms, finišēja trešajā vietā, taču vēlāk atklājās, ka tas nemaz nebija viņš, kurš tajās piedalījās. Abts savu mašīnu vadīt bija uzticējis kādam profesionālam datorspēļu simulāciju braucējam.

Pēc finiša "Mercedes" pilots Stofels Vandūrns ar "Twitch" starpniecību nāca klajā, ka Abts nemaz nav piedalījies spēlē: "Tiešām neesmu apmierināts, jo tas nebija Daniels, kas brauca ar viņa mašīnu - tas ir nožēlojami."

Svētdien "Formula E" vadība izplatīja oficiālu paziņojumu, apstiprinot, ka par sportisko noteikumu pārkāpšanu Abtam atņemti kopvērtējuma punkti un būs jāšķiras no 10 tūkstošiem eiro, kas tiks ziedoti labdarībai UNICEF fondam. Tiesa gan, pirmajos četros posmos Abts nebija guvis nevienu punktu.

Pats Abts apstiprina, ka rīkojies negodīgi, to nožēlo un atzīst, ka nav uztvēris virtuālās sacīkstes gana nopietni.

"Man jāatvainojas čempionātam, visiem saviem faniem, komandai un citiem braucējiem, ka sestdien sacensību laikā izmantoju palīdzību no malas," viņš saka. "Es neuztvēru to visu tik nopietni, cik vajadzēja."

Abta vietā esot braucis 18 gadus vecais Lorencs Hercings, kurš "Audi" komandu pārstāv "Challenge" virtuālajā seriālā. Turpmāk viņam dalība tajā ir liegta.

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati


, 2020-05-25 17:18, pirms 4 gadiem
Kā to vispar varēja uzzināt...
, 2020-05-25 17:36, pirms 4 gadiem
bļāviens-nu rakstīja: Kā to vispar varēja uzzināt...
pirmajās 4 sacīkstēs labākā kvalifikācija bija devitā un labākais finišs bija piecpadsmitais. šajā sacīkstē kvalificējās otrais un finišēja trešais. kas jau ir aizdomīgi.
un tad protams, ka IP adreses nesakrita. Sacīkstē bija viena un pēcāk pārbaudot, jau bija cita.
Foto: Raimonds Volonts

Autošosejas sezonas atklāšanā "ABC Race" klasē triumfē Agafonovs, "Dzintara aplī" uzvara Švaglim

Ar dramatiskām sacensībām un pozitīvu trases dienu svētdien, 21. aprīlī, Biķerniekos tika aizvadīts “MANO CUP” autosporta pasākums. Trackday daļā savus spēkus trasē ar ielas un sacīkšu automašīnām izmēģināja gan pieredzējuši, gan jauni dalībnieki, savukārt “ABC Race” un “Dzintara apļa” autošosejas seriālu sezonas atklāšanā tika piedzīvotas aizraujošas cīņas un pamatīgas avārijas.
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva

Andžejs Ļebedevs: "Gribu pierādīt, ka neesmu GP seriālā nejauši"

Jau pavisam drīz - 27. aprīlī - startēs 2024. gada spīdveja "Grand Prix" seriāls jeb individuālais pasaules čempionāts. Pirmo reizi vēsturē starp tā pamatdalībniekiem būs Latvijas spīdvejists - daugavpilietis Andžejs Ļebedevs. 2017. gada Eiropas čempions sekmīgi sāka jauno sezonu un cer sekmīgi sākt arī GP seriālu Horvātijā.
Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.