Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

"Formula E" sacīkstes notiks jaunā, datorspēlēm līdzīgā formātā

Juris Grīns
Juris Grīns

"Formula E" sacīkstes notiks jaunā, datorspēlēm līdzīgā formātā
Foto: Michelin

Elektrisko sacīkšu mašīnu čempionāts "Formula E" uz nākamo sezonu gatavo pārsteigumu līdzjutējiem un sacensības plāno rīkot pasaulē līdz šim vēl neredzētā formātā.

"Kāds mans draugs bija tribīnēs Romas posmā un stāstīja par desmit gadus vecu līdzjutēju, kurš sēdēja aiz viņa un zināja pilnīgi visu par "Formulu E" - kurš pilots kurā komandā startē, atpazina visas mašīnas, bet visi pieaugušie klausījās šo puisi," stāsta čempionāta izveidotājs Alehandro Agags. "Manuprāt, tas ir liels simbols, cik ļoti "Formula E" piesaista jaunās paaudzes cilvēkus."

Jau iepriekš "Formula E" rīkotāji pauduši nostāju, ka nepieciešams čempionātu attīstīt tā, lai tas īpaši piesaistītu jauno paaudzi, kam mūsdienās ir liela izvēle, par ko interesēties.

"Čempionāta piektajā sezonā mēs gatavojamies ieviest formātu, ko vēl neesam izziņojuši," atklāj Agags. "Tas būs formāts, kas vairāk līdzināsies datorspēlei un "uzspridzinās" jaunās paaudzes prātus. Tas būs sacīkšu formāts, kas veidots gandrīz vai viņiem. Ja mēs varam piesaistīt desmit gadus vecus fanus, viņi būs šo sacīkšu līdzjutēji visu mūžu. Mākslas filmās, kad cilvēki ceļo pagātnē, tie cenšas visu darīt īpaši piesardzīgi, jo mazākā darbība spēj ietekmēt nākotni - to mēs pazīstam kā tauriņa efektu. Tas, ko cilvēki dara šodien, var milzīgā mērā ietekmēt nākotni gan pozitīvi, gan negatīvi."

Agags atzīst, ka jau šobrīd "Formula E" popularitāte ir milzīga un visas biļetes uz Romas "ePrix" izcīņu tika izpārdotas. Kad tās tika izliktas pārdošanā Cīrihē, līdzjutēji pieejamās biļetes izpirkuši 30 minūšu laikā.

Piektā sezona startēs šoruden un iezīmēs jaunās "Formula E" ēras sākšanos. Komandas startēs ar jaunās paaudzes mašīnām, ko pitstopu laikā vairs nevajadzēs mainīt, bet sacīkstēs iesaistīsies vairākas lielas autorūpnīcas - "Porsche", "Mercedes", "Nissam", "BMW".

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

  -1 [+] [-]

, 2018-04-25 09:14, pirms 6 gadiem
Protams, ka biļetes ir izpārdotas, jo tās nemaksā neko, par vip biļetēm cena ir no 5$.

  -1 [+] [-]

, 2018-04-25 09:22, pirms 6 gadiem
Formula E ir forša lieta, traucē tikai trīs fakti - mašīnas uz F1 fona ir relatīvi ļoti lēnas, to radītā skaņa ir briesmīga, kā arī sacīkstēs piedalās piloti, kas izrādījušies nevajadzīgi F1.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-04-26 16:34, pirms 6 gadiem
Visriebīgākais visā Formula E ir tas, ka tiek braukts tikai pa pilsētas trasēm. Vēmiens vien no tā nāk.