Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Baumanis pēc pirmās Portugāles rallijkrosa dienas savas klases līderis, Nitišam devītā vieta

Baumanis pēc pirmās Portugāles rallijkrosa dienas savas klases līderis, Nitišam devītā vieta
Jānis Baumanis
Foto: Rihards Baumanis

Portugālē aizvadīta pirmā Eiropas un pasaules rallijkrosa čempionāta posma diena, pēc kuras latviešu braucējs Jānis Baumanis pēc aizvadītiem trīs kvalifikācijas braucieniem atrodas sacensību vadībā "Super 1600" klasē, kamēr Reinis Nitišs pēc diviem braucieniem ''SuperCar'' klasē ieņem devīto vietu.

Montalegres trase, kas atrodas Portugāles ziemeļos, pie pašas Spānijas robežas, vairāk nekā 1000 metru virs jūras līmeņa, sportistus sagaidīja ar ilgstošu lietu.

Slidenajā trasē sacensību pirmajā dienā "Super 1600" klasē ātrākais izrādījās tieši Baumanis, kurš trijos braucienos izcīnīja uzvaru un divas otrās vietas. Svētdien "Super 1600" klases braucējiem jāaizvada vēl viens kvalifikācijas brauciens, pēc kā četru braucienu summā 12 labākie startēs pusfinālā, kur noskaidros sešus finālistus.

"Kopā ar komandu pirms sezonas esam izdarījuši ļoti labu darbu, automašīna trasē uzvedas labi, un ar savu rezultātu esmu apmierināts. Mēs ar Ulriku Linnemanu esam ļoti ātri un šobrīd atrodamies priekšā visiem pārējiem braucējiem, taču šogad čempionātam pievienojušies ļoti ātri braucēji, un arī iepriekšējā gada dalībnieki ir ļoti smagi strādājuši, tāpēc cīņas būs interesantas un viss izšķirsies svētdien – konkurence ir ļoti liela, un mums jābūt gataviem arī dažādiem pārsteigumiem," pēc pirmās dienas stāsta Jānis Baumanis.

Tikmēr SuperCar klasē sportistiem bija jāaizvada divi braucieni. Nitišs pirmās kvalifikācijas kārtas brauciena sākumā pieļāva kļūdu, kas viņam maksāja vienu zaudētu pozīciju, un braucienu viņš turpināja trešajā pozīcijā. Brauciena turpinājumā Nitišs zaudēja laiku, braucot aiz lēnākā Kristofersona, tomēr spēja pakāpties par vietu augstāk, kad džokea apļus veica viņa konkurenti.

Otrās kvalifikācijas kārtas brauciena sākumā Nitišs pieļāva nelielu kļūdu startā, pēc kuras Reinis uzreiz veica džokera apli. Pēc tam Nitišs iesāka neveiksmīgu cīņu ar Ekstremu par ceturto pozīciju, taču brauciena izskaņā Nitišam izdevās pakāpties par vietu augstāk, kad džokera apli veica Manfrēds Štols.

Līdz ar to Nitišs ar uzrādīto devīto un 11.vietu pēc pirmās sacensību dienas diviem baucieniem ierindojies 9. vietā.

Sacensības turpināsies svētdien, kad paredzētas vēl divas kvalifikācijas kārtas un finālbraucieni.

Rezultāti pēc divām kvalifikācijas kārtām SuperCar klasē:

V.PilotsPunkti
1.Andreas BAKKERUD95
2.Petter SOLBERG92
3.Timmy HANSEN84
4.Per Gunnar77
5.Timur TIMERZYANOV75
6.Toomas HEIKKINEN74
7.Johan KRISTOFFERSSON72
8.Mattias EKSTRÖM70
9.Reinis NITIŠS68
10.Davy JEANNEY67

Rezultāti pēc trīs kvalifikācijas kārtām Super 1600 klasē:

V.PilotsPunkti
1.Jānis BAUMANIS140
2.Ernestas STAPONKUS123
3.Timur SHIGABUTDINOV116
4.Janno LIGUR114
5.Andréa DUBOURG111
6.Ondrej SMETANA108
7.Nikita MISYULYA107
8.Krisztian SZABO101

     [+] [-]

, 2015-04-25 22:19, pirms 9 gadiem
Cikos pēc Latvijas laika rīt būs fināli ka vienam tā otram? Mājas lapā stāv rakstīts, ka TV6 uzņēmusies veikt pārraides, ka tad ir? Lai puišiem veicas!

     [+] [-]

, 2015-04-25 22:25, pirms 9 gadiem
Pirmā translācija no Pasaules Rallijkrosa Čempionāta posma Portugālē būs vērojama jau svētdien, 26. aprīlī, tiešraidē plkst. 16:00 kanālā TV6 un Viasat Motor.

     [+] [-]

, 2015-04-26 08:13, pirms 9 gadiem
Baumanis mazāk runā!