Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Keivs gatavojas debijai

Keivs gatavojas debijai
Toms Keivs savas rallija iemaņas apguvis
tieši Latvijā.
Foto: www.wrc.com

17 gadus jaunais Lielbritānijas rallija pilots Toms Keivs, kurš divus gadus startēja ''LMT Latvijas rallija'' čempionātā, iespējams, ka pēdējā šīs sezonas WRC posmā kļūs par jaunāko WRC rallija dalībnieku, kurš ir startējis Velsas rallijā.

Atgādināsim, ka ''LMT Latvijas rallija'' čempionāta vārds ir pazīstams Lielbritānijā, jo tieši Latvijas Automobiļu Federācija deva zaļo gaismu tobrīd 15 gadus vecajam sportistam. Lielbritānijā ar autosportu tajā vecumā nevar nodarboties, tāpēc Keivs ar saviem atbalstītājiem meklēja citus variantus.

Tika izsūtīti vairāki pieteikumi, taču pozitīvu atbildi no vairāk kā desmit valstīm sniedza tikai Latvijas Automobiļu Federācija. "Pēc divām dienām saņēmu atbildi no Latvijas Automobiļu Federācijas, ka šāda iespēja pastāv, bet pirms tam ir jāiesniedz visa nepieciešamā dokumentācija, kas apliecinātu Toma braukšanas prasmes. Federācijas atsaucība un izpratne ir vienkārši apbrīnojama,'' pagājušā gadā stāstīja Keiva stūrmane Džemma Praisa. "Ikviens piecpadsmitgadīgs jaunietis, kas vēlas piedalīties autosporta sacensībās Lielbritānijā, par to var aizmirst, jo tas nav atļauts."

Keivs, kurš sava vecuma dēļ Lielbritānijā startēt līdz šim vēl nedrīkstēja, Latvijā aizvadīja divas rallija sezonas. Tagad brits jau ir saņēmis starptautisko rallija licenci, bet vēl viņam jānokārto autoskolas eksāmens, kurš viņam paredzēts jau rīt. Tikai pēc tam Toms drīkstēs stāties uz WRC posma starta.

Pirms neilga laika Keivs aizvadīja divu dienu testu braucienus, kur jaunais pilots strādāja pie savas "N" grupas "Ford Fiesta ST" automašīnas. "Tas būs ļoti grūti," saka Keivs. "Šeit rallija garums būs daudz garāks nekā garākajam Latvijas rallija čempionāta posmam. Arī laika apstākļi būs ļoti smagi. Daži ātrumposmi atrodas netālu no vietas, kur es dzīvoju, tāpēc es zinu, kādi laika apstākļi šajā laika periodā mūs varētu sagaidīt."

Ne velti tagad Latvijas vārds Lielbritānijas rallijā vairs nav svešs, par ko arī liecina mūsu perspektīvā pilota Jāņa Kārkliņa stūrmaņa Jāņa Krastiņa teiktais. "Man bija jādodas uz Lielbritāniju, kur bija jānokārto šādas tādas darīšanas. Man pajautāja, no kurienes es esmu. Pateicu, ka no Latvijas un uzreiz atskanēja atbilde – ā, tu esi no tās valsts, kur mūsu jaunajiem pilotiem ļauj braukt,'' atceras Krastiņš.

Izmantotie resursi:
wrc.com
crash.net

     [+] [-]

, 2008-11-24 20:15, pirms 15 gadiem
"pilot" definīcijas angļu valodā:

* someone who is licensed to operate an aircraft in flight
* a person qualified to guide ships through difficult waters going into or out of a harbor
* pilot program: a program exemplifying a contemplated series; intended to attract sponsors
* original: something that serves as a model or a basis for making copies; "this painting is a copy of the original"
* fly: operate an airplane; "The pilot flew to Cuba"
* pilot burner: small auxiliary gas burner that provides a flame to ignite a larger gas burner
* navigate: act as the navigator in a car, plane, or vessel and plan, direct, plot the path and position of the conveyance; "Is anyone volunteering to navigate during the trip?"; "Who was navigating the ship during the accident?"
* fender: an inclined metal frame at the front of a locomotive to clear the track

     [+] [-]

, 2008-11-24 20:16, pirms 15 gadiem
LMT un LMT rallijaa , ko tas sheit naw oranzhs fons?

  +1 [+] [-]

, 2008-11-24 20:17, pirms 15 gadiem
sergis89 rakstīja: LMT un LMT rallijaa , ko tas sheit naw oranzhs fons?
Tā nav intervija...

  -1 [+] [-]

, 2008-11-24 20:18, pirms 15 gadiem
lai veicas keivsam, bet zel ka vorobjovs nebrauks

     [+] [-]

, 2008-11-24 20:55, pirms 15 gadiem
Nu Anglis jau tipisks!!

     [+] [-]

, 2008-11-24 20:57, pirms 15 gadiem
tāadi mati