Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Strauji tuvojas Brenguļu superfināls

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Strauji tuvojas Brenguļu superfināls
Foto: autocross.lv

Šī gada ekstravagantā, koncentrētā krosa sacensību tuvojas noslēgumam – atlicis viens pasākums. Toties kāds! Superfināls, kas nākamās nedēļas nogalē norisināsies Brenguļu autotrasē. Sestdien jānoskaidro Latvijas autokrosa čempioni, bet svētdien Folkreisa Vasaras kausa ieguvējs un Krosa komisijas kausa uzvarētājs.

Pašlaik krājas dalībnieku sastāvs – līdz pieteikumu termiņa beigām vēl dažas dienas, skaidrs, ka braucēju pulks būs vēl krietni lielāks. Čempionāta klases pašlaik ne līdz galam piepildītas ar dalībniekiem, tomēr nav izteiktu ziņu, ka kādā no tām varētu būt mazāk dalībnieku nekā ierasts. Gan čempionātā, gan Folkreisā paredzami arī pāris interesanti pārsteigumi.

Šobrīd Folkreisa kolektīvs, gaidot pieteikumu termiņa beigas, apjūsmo interesantu statistiku – no 35 pieteiktajiem dalībniekiem vairāk nekā puse (19) ir šīs sezonas debitanti, turklāt zināms, ka tādi būs vēl. Šī sezona sāk iezīmēt izteiktu paaudžu maiņu tautas sporta veidā. Visas sezonas kontekstā gan šī attiecība nav tik liela – no 78 startējušajiem dalībniekiem pirmā sezona ir “tikai” 27 braucējiem. Taču zināms, ka Brenguļos vēl nepieteikti ir vismaz pieci līdz šim Folkreisā nestartējuši braucēji.

Brenguļu Superfinālā būs svarīga matemātika, jārēķina būs divas dienas, un jārēķina pamatīgi. Pirms šī posma čempionātā zināms tikai viens čempions – Jānis Linde VAZ Klasika klasē sasniedzis jau trešo čempiontitulu pēc kārtas. Starp citu, Autocross.lv pērn augustā rakstīja par trīskārtējiem čempioniem un iespējām tādus redzēt nākotnē.

Visi pārējie tituli vēl jādala, gan 2000 Super, gan Open 2500, gan Xtreme klasēs. Starp citu, Brenguļu posmā tiks aizvadīts arī šogad izveidotā Latvijas kausa Buggy 1600 klases pēdējais posms. Pirms tā jau nodrošinājis pirmo vietu kopvērtējumā ir Justs Grencis. Taču, šķiet, vilina mazāk rezultāti, vairāk fakts, ka Brenguļos startēs pilnpiedziņas bagiji, kas būs visai unikāls notikums.

Svētdien uz starta jau minētais Folkreiss, kurā trīs kopvērtējuma uzvaras pretendenti. Tāpat nav zināms ne Krosa komisijas kausa Pro, ne Am klases uzvarētājs. Visu par Brenguļiem pateica kāds topošs Folkreisa debitants: ”Es to vienkārši vairs nevaru sagaidīt!”

Izmantotie resursi:
Autocross.lv