Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Larsons īstā drāmā kļūst par ''RallyX Nordic'' čempionu

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Larsons īstā drāmā kļūst par ''RallyX Nordic'' čempionu
Robins Larsons. Foto: RallyX Nordic

Pagājušajā nedēļas nogalē Zviedrijā, Tierp Arena norisinājās 2019. gada Ziemeļvalstu rallijkrosa čempionāta RallyX Nordic noslēdzošais posms, kura laikā cīņa starp diviem čempiontitula pretendentiem Oliveru Eriksonu un Robinu Larsonu sagādāja rallijkrosa faniem galvu reibinošus notikumus. Sacensību izskaņā par čempionu kļuva Robins Larsons, kurš Supercar klases titulu izcīnīja pēc tam, kad Olivers Eriksons, atrodoties drošā finālbrauciena līderpozīcijā, auto defekta dēļ piedzīvoja iespaidīgu avāriju.

JC Raceteknik pilots Robins Larsons sacīkšu nedēļas nogali iesāka četrus punktus aiz Olsbergs MSE pārstāvošā konkurenta Olivera Eriksona. Larsons ar Audi S1 dominēja sacensību ievadā, uzvarot visās četrās kvalifikācijās, un izcīnot 16 punktus. Tikmēr Eriksons ar Honda Civic četru kvalifikāciju kopsummā ierindojās piektajā pozīcijā – iegūstot 12 punktus. Tādējādi, abi titula pretendenti sagaidīja pusfinālus jau ar vienādu punktu summu.

Sacensību turpinājumā Larsonam ļoti neveiksmīgs starts pusfinālā, kura finiša viņš sasniedza vien ceturtais, iegūstot trīs punktus, bet ne vietu pusfinālā finālbraucienā. Tanī pat laikā, Eriksons izcīnīja uzvaru un sešus punktus, pēc finiša jau svinot uzvaru čempionātā!

Bet negaidītiem pavērsieniem bagātās sacensības ar šo vēl nebeidzās. Neskatoties uz Eriksona svinībām, Larsons tika klasificēts kā finālbrauciena pirmais rezervists, kam šoreiz izrādījās izšķiroša loma, jo auto tehnisku iemeslu dēļ uz fināla starta neizbrauca Matiass Ekstroms, šādi “pasniedzot” pēdējo cerību salmiņu Larsonam, kuram nu no sestās starta pozīcijas jāatspēlē trīs punktu deficīts pret Eriksonu.

Finālbrauciena līderpozīcijā uzreiz pēc starta izvirzījās Olivers Eriksons, kamēr FIA Eiropas rallijkrosa čempions Larsons spēja pakāpties uz ceturto vietu, uzsākot cīņu ar Kevinu Eriksonu un Sebastianu Eriksonu, kuri tanī brīdī bija, attiecīgi, otrajā un trešajā vietā. Tikmēr sešus apļus garā fināla līderpozīcijā joprojām droši atradās Olivers Eriksons un līdz pat pēdējā apļa sākumam nekas neliecināja, ka Larsonam būtu kaut mazākā iespēja sadeldēt trīs punktu pārsvaru. Teju neticamus notikumu pavērsienus ieviesa finālā pēdējais aplis – tas iesākās ar negaidītu līdera Eriksona avāriju, bremzējot viņa vadītajam auto nolūza ritenis, kas noslēdzās ar automašīnas ietriekšanos riepu barjerā, un izstāšanos (pilots gan tika klasificēts sestais un saņēma vienu punktu). Tāpat pēdējā apļa turpinājumā Larsons apsteidza arī Sebastianu Eriksonu, kurš nule bija veicis savu Joker apli. Šādi, Larsons pakāpās uz otro vietu braucienā, iegūstot jau piecus punktus, sadeldējot brauciena laikā izveidojušos četru punktu deficītu, un ar viena punkta pārsvaru izcīnot RallyX Nordic čempiontitulu.

„Es nezinu, kur šobrīd atrodos!” atzina 2019. gada RallyX Nordic čempions Robins Larsons, kurš posmu noslēdza otrajā vietā. „Noķēru Andreasu Karlsonu un redzēju, ka Olivers ir izstājies, tāpēc tiešām nezinu, kas šobrīd notiek! Nezinu, kas ar viņu Eriksonu notika, taču esmu neizsakāmi priecīgs par mūsu panākumu, jo visu nedēļas nogali bijām ļoti ātri, taču viss gandrīz tika zaudēts tehniskas problēmas dēļ pusfinālā. Starta zonā pirms paša fināla man nestrādāja starta kontrole, tāpēc es vienkārši ieliku pirmajā pārnesumā, iespiedu gāzes pedāli grīdā un auto aizbrauca! Es šajā Audi darīju visu ko spēju, ne uz brīdi nepadevos!”

RallyX Nordic čempionāta „klusais vīrs” Jere Kalliokoski aizvadīja salīdzinoši mierīgas sacensības, finišējot fināla ceturtajā vietā un nosargājot trešo vietu sezonas kopvērtējumā, apsteidzot Ulriku Linemanu un Andreasu Karlsonam, kuri noslēdza kopvērtējuma piecinieku.

Supercar Lites titulu izcīnīja Bens-Filips Gundersens, RX Academy sezonas noslēgumā Rasmuss Tuominens par vienu punktu apsteidza Tommi Halmanu, bet Nilss Andersons palika nepārspēts CrossCar klasē.

Informāciju sagatavoja:
Jānis Unbedahts

     [+] [-]

, 2019-09-24 16:57, pirms 5 gadiem
Tikai Larsons!