Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Šūmaheram piecas uzvaras pēc kārtas un jau pirmā vieta F3 čempionātā

Juris Grīns
Juris Grīns

Šūmaheram piecas uzvaras pēc kārtas un jau pirmā vieta F3 čempionātā
Miks Šūmahers. Foto: F3 Europe

Pagājušās nedēļas nogalē Eiropas F3 čempionāta sacensībās vācu autosportists Miks Šūmahers izcīnīja divas uzvaras, kas viņam ļāvis pacelties jau uz pirmo pozīciju kopvērtējumā. Līdz sezonas beigām tikai viens posms un septiņkārtējā F1 čempiona Mihaela Šūmahera dēls tagad ir ļoti tuvu titulam.

Uz "Red Bull Ring" trasi, kur norisinājās Eiropas "Formula 3" sezonas priekšpēdējais posms, Šūmahers ieradās kā vicelīderis, kamēr vadībā bija "Red Bull" junioru programmas pilots Dens Tiktams no Lielbritānijas. Pirms tam notikušajā posmā Nirburgringā Šūmahers bija guvis trīs uzvaras pēc kārtas.

Lielisks sniegums 19 gadus vecajam "Theodore Racing" komandas braucējam Šūmaheram padevās arī šajā posmā Austrijā, kur viņš ieguva pirmo vietu pirmajos divos braucienos, gūstot jau piecas uzvaras pēc kārtas, kamēr trešajā braucienā tika izcīnīta otrā vieta, piekāpjoties tikai Krievijas pārstāvim Robertam Švarcmanam, kurš šobrīd kopvērtējumā ir labākais no debitantiem.

Tiktamam šis posms padevās salīdzinoši pieticīgs - pirmajā braucienā astotā vieta, otrajā braucienā izstāšanās, bet trešajā - ceturtā vieta. Līdz ar to posmu pirms sezonas beigām Šūmahers kļuvis par Eiropas F3 čempionāta līderi, kamēr Tiktams atkāpies uz otro pozīciju un zaudē jau 49 punktus. Par uzvaru braucienā tiek piešķirti 25 punkti, līdz ar to Šūmaheram ir ļoti labas izredzes iegūt titulu savā īpašumā.

Igaunis Juri Vipss šoreiz guva sesto, ceturto un astoto vietu, bet kopvērtējumā viņš tagad ceturtais. Viņa tautietis Ralfs Arons Austrijā ieguva vien 23. vietu pirmajā braucienā, bet piekto un devīto atlikušajās divās sacīkstēs - kopvērtējumā sportists sestais.

Sezona noslēgsies ar posmu Vācijā, Hokenheimas trasē 13. un 14. oktobrī.

Eiropas F3 kopvērtējums

VietaPilotsPunkti
1.Miks ŠūmahersGER329
2.Dens TiktamsGBR280
3.Markuss ĀrmstrongsITA260
4.Juri VipssEST242
5.Roberts ŠvarcmansRUS241
6.Ralfs AronsEST219.5
7.Alekss PalouESP173
8.Enāms AhmedsGBR168
9.Guanju ŽouCHN167
10.Jehans DaruvalaIND124.5