Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Lijcs trešo gadu pēc kārtas kļūst par pasaules vicečempionu F4 ātrumlaivām

Ints Megnis
Ints Megnis

Lijcs trešo gadu pēc kārtas kļūst par pasaules vicečempionu F4 ātrumlaivām
Ņikita Lijcs uz otrā pakāpiena pēc kļūšanas par pasaules vicečempionu.

Latvijas ātrumlaivu pilots Ņikita Lijcs pagājušajā nedēļas nogalē uzvarēja pasaules čempionāta F4 klasē pēdējā braucienā, jau trešo sezonu pēc kārtas kopvērtējumu noslēdzot otrajā pozīcijā.

Lijcs iepriekš uzvarēja vienā no otrā posma braucieniem un pirms sezonu noslēdzošā, trešā, etapa diviem braucieniem bija trešajā pozīcijā kopvērtējumā. Pagājušajā nedēļas nogalē Francijā notikušajā trešajā posmā viņš vispirms pirmajā braucienā finišēja otrais, bet otrajā braucienā spēja gūt uzvaru, tuvāko konkurentu apsteidzot par piecām sekundēm.

"Pasaules čempionāts ir noslēdzies, uzvarot otro braucienu un posmu kopumā. Pasaules čempionātā ieguvām otro vietu un sudraba medaļu," pēc sacensībām izteicies Lijcs. "Paldies komandai, mehāniķiem, faniem par īpašu līdzi jutību un, protams, mūsu sponsoriem un partneriem - paldies par uzticību un sadarbību. Ar šo pasaules čempionāts F4 noslēdzas. Priekšā divi Latvijas čempionāta noslēdzošie posmi un tad jau laiks jauniem izaicinājumiem." Sportists norāda, ka nākamsezon plāno startēt "Formula 2" klasē.

Šajā nedēļas nogalē jau pirmajā kvalifikācijā Lijcs uzstādīja augstus rezultātus, tomēr brauciena laikā tika salauzta sportista labākā dzenskrūve un tas pamatīgi ietekmēja laika atzīmi. Sportists kvalifikācijā uzstādīja trešo augstāko rezultātu. Kvalifikācijas laikā notika arī vairākas avārijas un tā brīža kopvērtējuma līderis Somijas sportists Tūka Lehtonens no kvalifikācijas tehnisku iemeslu dēļ izstājās. Sacensībās pirmajā līkumā tika piespiesta Lijca vadītā laiva un līdz finišam tā arī viņam neizdevās pakāpties augstāk par otro vietu.

Otrās dienas sacensībās Lijcam pievienojās arī Lehtonens, kurš pa nakti bija novērsis tehniskās kļūmes, bet zaudējis līderpozīciju. Tomēr Latvijas sportists vispirms izcīnīja "pole position", bet pēc starta pārņēma stabilu vadību un svinēja uzvaru.

Pasaules čempionātā Lijcs piedalījās jau sesto sezonu un piecas no tām viņš cīnījies par titulu. Šoreiz trešo gadu pēc kārtas Latvijas sportists palicis vicečempiona pozīcijā. Tāpat viņš otrais sezonu noslēdza arī 2014. gadā, savukārt 2012. gadā par čempionu kļuva cits latvietis Mārtiņš Morozs.