Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Kasparam Ritumam pirmā Openkart uzvara kārtējā Attīstības līgas trillerī

Kasparam Ritumam pirmā Openkart uzvara kārtējā Attīstības līgas trillerī
Goda pjedestāls
Foto: openkart.lv

Ceturtdien, 23.jūlijā, Sporta kompleksā "333" kārtējā Attīstības līgas trillerī, startējot no pole position, savu pirmo Openkart uzvaru izcīnīja viens no čempionāta pirmā desmitnieka braucējiem Kaspars Ritums.

Uzreiz aiz uzvarētāja finišēja Harijs Cīrulis, bet pēc Jurģim Braueram piešķirtā vienas vietas soda, pirmo reizi Openkartā uz pjedestāla kāpa Rūdolfs Šmits. Visā sacīkstē ļoti ātrs bija Jurģis Brauers - viņam uzvara kvalifikācijā, otrais labākais laiks pusfinālos un ātrākais apļa laiks un arī visas sacīkstes labākais apļa laiks finālā.

Pēdējo reizi sacīkste "333" notika pirms trim mēnešiem 21.aprīlī. Uz sacīksti ieradās 34 dalībnieki, pēc ilgāka laika trasē bija redzams kādreiz viens no Openkart līderiem Andris Orniņš, piedalījās arī divi jaunās paaudzes kartingisti "333 kartinga skolas" audzēkņi un Openkart braucēju dēli Edgars Bitenieks un Artjoms Šestakovs. Bez Artjoma bija vēl pieci Openkart sacensību debitanti, no viņiem sacīkstē vislabāk veicās Sergejam Glanenko, kurš finišēja 16.vietā, bet Artjoms bija tikai vienu vietu aiz viņa - 17.

Šajā reizē Attīstības līgas sacīkstē izmantojām klasisko Openkart čempionāta formātu - kvalifikācija, pusfināli, fināli. Starts gaitā. trenējām pamatlietas, atsvaidzinājām zināšanas par trasi un testējām tehniku.

D finālā sīvā cīņā ar Miķeli Lukšu un vēlāk arī Agri Biezo uzvaru izcīnīja Edgars Bitenieks. C finālā viņš spēja no pēdējās starta vietas aizcīnīties lidz pat trešajai, bet uzvarēja pusfinālu neveiksminieks Kārlis Kleinhofs. Runājot par pusfināliem, acīm tīkamu aizraujošu cīņu bija noorganizējuši 3.pusfināla dalībnieki - Kristaps Grīnieks, Artūrs Freimanis un Kristians Audze - nepārtraukti mainoties pozīcijām un vērotājus priecējot ar skaistiem apdzīšanas manevriem.

Finālos - Kleinhofam izdevās arī B finālā uzvarēt, lai gan startēja viņš no pēdējās devītās vietas, likās jau, ka finālā iekļūs Imants Bērziņš, tomēr sacīkstes pašās beigas Kārlim izdevās viņu apdzīt. Finālā jau kā ierasts cīņas bija spraigas - par uzvaru ļoti intensīvi un skaisti cīnījās Ritums un Cīrulis, vienu brīdi viņiem pievienojās arī Freimanis un Brauers, bet visai ātri neviens cits kā Kleinhofs mina viņiem uz papēžiem un nedaudz vēlāk jau pakāpās uz trešo vietu, arī priekšā braucošie savās cīņas turpat vien bija un vienubrīd visi pieci uzvaras pretendenti brauca cieši cits citam aizmugurē vai pat blakus. Cīņas atrisinājums bija pāris apļus pirms beigām, kad notika neliela sadursme starp Braueru un Kleinhofu, pēdējam neļaujot paveikt varoņdarbu līdz galam, bet par uzvaru gan līdz pat pēdējam aplim Kaspars Ritums ar sakostiem zobiem un slapju pieri atvairījas visus Harija uzbrukumus un finiša līniju šķērsoja pirmais, gūdams savu pirmo Openkart uzvaru. Otrais Cīrulis, bet augstā trešā vieta Rūdolfam Šmitam, kurš epizodiski jau peisaka sevi ja ne līderu pulkam vēl, tad turpat tuvumā jau Rūdolfs ir.

Attīstības līgas 5.posma finālbrauciena rezultāti

VietaBraucējsRezultāts
1Kaspars Ritums13 apļi
2Harijs Cīrulis+0.878
3Rūdolfs Šmits+1.723
4Jurģis Brauers+1.433 (+1 vieta)
5Kristaps Grīnieks+4.127
6Artūrs Bonders+9.710
7Andris Orniņš+13.080
8Artūrs Freimanis+13.380
9Kārlis Kleinhofs+13.413
10Kristians AudzeNF

Nākamās sacīkstes

Tagad nākamās sacīkstes ir 30.jūlijā, kad Jelgavas "Rullītī" nevis kā iepriekš plānots "333" notiks komandu sprinta sacensību LeMans 4.posms. "333" ar LeMans sacīkstēm atgriezīsimies jau rudens pusē, kad trasē tiks aizvadītas vairāk sacīkstes nekā līdz šim šosezon.

Pēc tam 15. un 16.augustā mūs gaida izbraukuma tūre ar diviem čempionāta posmiem Tallinā.

Izmantotie resursi:
OpenKart


Lando Noriss. Foto: Motorsport.com
4

F1 sprinta kvalifikācijā Ķīnā slapjā trasē uzvar Noriss

Ķīnas GP izcīņas sprinta kvalifikācijas izšķirošajā sesijā slapjā trasē norisinājās aizraujoši notikumi, cīņa izvērsās pilnībā neprognozējama, bet pirmo starta vietu sacensībām izcīnījis "McLaren" vienības braucējs Lando Noriss. No pirmās rindas startēs arī septiņkārtējais F1 čempions Luiss Hamiltons.
Lānss Strols. Foto: Motorsport.com

Strols ātrākais Ķīnas F1 posma vienīgajā treniņā

"Aston Martin" komandas pilots Lānss Strols Ķīnas GP izcīņas vienīgā treniņa pašā izskaņā uzrādīja labāko rezultātu, sev aizmugurē atstājot Oskaru Piastri un F1 čempionāta līderi Maksu Verstapenu.
Tomass Šileika. Foto: Facebook.com/motokross.mxmagmum

Deviņi latviešu motokrosa braucēji startēs "ADAC MX Masters" pirmajā posmā

Nedēļas nogalē deviņi latviešu motosportisti gatavojas startēt Vācijas atklātajā motokrosa čempionātā "ADAC MX Masters". Vadošajā klasē uz starta izies Tomass Šileika.