Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Millens ar jaunu rekordu uzvar savā klasē kvalifikācijā Paikspīkā

Millens ar jaunu rekordu uzvar savā klasē kvalifikācijā Paikspīkā
"Drive eO PP100"
Foto: Ingus Ulmis

Jaunzēlandiešu pilots Rīss Millens, kurš pārstāv latviešu komandu "Drive eO", ar jaunu rekordu izcīnījis uzvaru savā klasē Paikspīkas kalnā braukšanas sacīkstēs.

Millens jau otro gadu pārstāv "Drive eO" un šogad startē ar Andra Dambja paspārnē radīto elektrisko superauto "PP100", kas nosaukta par godu Paikspīkas sacensību simtgadei.

Kvalifikācijā, kas norisinājās ceturtdien, Millens sasniedza rezultātu 3:36.4, izcīnot uzvaru elektrisko auto klasē. Jāpiemin, ka iepriekšējā gada rezultāts labots par 6 sekundēm.

"Riepu sastāvs un kondīcija vēl nebija tāda, kuru mēs vēlētos, bet tik un tā vinnējām kvalifikāciju savā klasē, par 7 sekundēm pārspējot "Acura" komandu, kas ļoti progresē," stāsta "Drive eO" komandas pārstāvis Ingus Ulmis. "Absolūti auto ieskaitē kvalifikāciju ir vinnējis Romēns Dimā, kurš trasi nobrauca par 2 sekundēm ātrāk. Tas nozīmē, ka sacensību dienā mēs startēsim otrie, kas varbūt pat ir labāk. Rīt piektdien mums priekšā vēl pēdējā treniņu diena trases vidusdaļā, kur varēsim vēl salīdzināt laikus ar konkurentiem."

Kvalifikācijas absolūtās ieskaites uzvarētājs Romēns Dimā pārstāv "Unlimited" klasi, startējot ar "Norma M20 RD Limited Spec-2016".

Paikspīkas kalnā braukšanas sacensības notiks svētdien, 26. jūnijā.

Kvalifikācijas Top 10

VietaPilotsRezultātsKlase
1.Romain Dumas3:34.552Unlimited
2.Rhys Millen3:36.410Electric-Electric Modified
3.Tetsuya Yamano3:43.229Electric-Electric Modified
4.Paul Dallenbach3:54.583Unlimited
5.Nobuhiro Tajima3:59.888Electric-Electric Modified
6.David Donner4:03.708Time Attack-Time Attack1
7.Layne Schranz4:03.867PPC-Pikes Peak Open
8.Tony Quinn4:07.229Unlimited
9.Clint Vahsholtz4:08.043PPC-Open Wheel
10.Richard Boake4:11.254Unlimited

Visi rezultāti: ppihc.com


Sebastians Fetels. Foto: Porsche AG

Fetels testē "Porsche" Lemānas hiperauto, par nākotnes plāniem klusē

Četrkārtējais F1 čempions Sebastians Fetels Spānijā aizvadījis testus ar "Porsche" jaunāko Lemānas "Hypercar" klases sacīkšu modeli 963, tomēr pagaidām noliedz, ka gatavotos atgriezties sacīkstēs.
Horhe Prado. Foto: mxgp.com

Prado: "Visvairāk noguru no pienākumiem ārpus trases"

Pasaules motokrosa čempionāta Spānijas posmā vairāk nekā pārliecinošu uzvaru guva mājinieks Horhe Prado. Ņemot vērā, ka bija jāstartē dzimtenē, sportists atzina, ka no ārpus trases veicamajiem pienākumiem ik vakaru bijis vairāk noguris, nekā braukšanas ar motociklu.
Foto: wrc.com

WRC ekipāžas Kenijā sagaida safari piedzīvojums

Šonedēļ, no 28. līdz 31. martam, norisināsies FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) 2024. gada sezonas trešais posms "Safari Rally Kenya". Šis ir vienīgais WRC posms Āfrikas kontinentā un viens no tehniski vissarežģītākajiem sezonas rallijiem, kurā šoreiz startēs kopumā 29 ekipāžas.