Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Baumanis: "Pagaidām vēl pjedestālam pietrūkst ātruma"

Ints Megnis
Ints Megnis

Baumanis: "Pagaidām vēl pjedestālam pietrūkst ātruma"
Jānis Baumanis. Foto: fiaworldrallycross.com

Latvijas rallijkrosa braucējs Jānis Baumanis, sagaidot pasaules čempionāta sezonas ceturto etapu, atzīst, ka viņam ir dalītas jūtas par šīs sezonas stabilākā braucēja statusu, jo pagaidām vēl pietrūkst ātruma, lai kāptu uz goda pjedestāla.

STARD komandas pilots ir vienīgais, kurš šīs sezonas pirmajos trijos pasaules čempionāta posmos iekļuvis finālā. Kopvērtējumā viņš pašlaik atrodas ceturtajā vietā un cer būt stabils arī šajā nedēļas nogalē Silverstounā gaidāmajā etapā.

"Esmu gatavs cīnīties tik daudz cik ir atkarīgs no manis un arī vairāk. Šonedēļ dosimies uz priekšu soli pa solim un centīsimies sasniegt labu pozīciju pusfinālam. Mašīnai ir pāris uzlabojumi un pie tiem būs jāpierod. Ceru, ka parādīšu savu labāko. Uz vietas būs daudz latviešu līdzjutēju, kuri fanos par mani, un tas ļoti palīdz," stāsta Baumanis.

"Iekļūt finālā visos trijos posmos ir labi, bet mums trūkst ātruma, lai kāptu uz pjedestāla, tāpēc šajā gadījumā sajūtas ir divējādas. Vajadzēja laiku, lai adaptētos ar jauno mašīnu, katrā sacīkstē mēs mēģinām ko jaunu un citādāku. Tas nav viegli, bet pagaidām esmu gandarīts ar rezultātu," pauž Baumanis, kurš šogad brauc ar jaunu "Ford Fiesta Supercar" automašīnu. "Tas joprojām ir "Ford", bet citādāks. Tajā apkopota visa STARD pieredze no iepriekšējiem gadiem."

Šonedēļ STARD pirmoreiz šogad brauks ar divām mašīnām, otrā pilota lomu ieņemot somam Jani Pāsonenam. "Protams, braukšana ar diviem pilotiem mums palīdzēs. Kad komandas biedriem ir citādāks braukšanas stils, ir interesanti salīdzināt. Kā arī tas ļauj iegūt vairāk datus no trases."

Kopvērtējums pēc trim posmiem

V.SportistsValstsPunkti
1.Kevins HansensZviedrija69
2.Timijs HansensZviedrija58
3.Timurs TimerzjanovsKrievija53
4.Jānis BaumanisLatvija52
5.Andreass BakerūdsNorvēģija51
6.Niklass GrenholmsSomija48
7.Liams DoransLielbritānija43
8.Timo ŠeidersVācija37