Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Šlēgelmilhs divreiz uz pjedestāla Silverstonā

Rolands Eliņš

Šlēgelmilhs divreiz uz pjedestāla Silverstonā
Mihails Stepanovs un Haralds Šlēgelmilhs
Publicitātes foto

Latvijas autošosejas sportists Haralds Šlēgelmilhs kopā ar komandas biedru Mihailu Stepanovu 24. un 25.maijā Laborghini Blancpain Supertrofeo čempionāta posmā Silverstonas trasē divreiz kāpa uz pjedestāla, abās sacensību dienās izcīnīto trešo vietu PRO-AM* komandu ieskaitē.

Pirmajā braucienā, kas norisinājās sestdienā, Šlēgelmilhs pēc kvalifikācijas startēja no trešās pozīcijas, visa brauciena laikā atrodoties starp trīs ātrākajiem pilotiem un noslēdzot savu braucienu līdera pozīcijā. Pēc pilotu maiņas, Šlēgelmilha ekipāža finišēja 9.vietā kopvērtējumā un izcīnot 3.vietu PRO-AM komandu ieskaitē.

Svētdienas braucienā Šlēgelmilha ekipāža startēja no 19.vietās, kā pirmais pilots sacensības uzsāka Stepanovs. Pēc 20min sacensības pārņēma Šlēgelmilhs, kurš no 20. vietas spraigā un sev raksturīgā straujā braukšanas manierē izcīnīja 8. vietu kopējā ieskaitē, bet PRO-AM komandu klasē otro dienu pēc kārtas - 3.vietu.

„Aizvadījām spraigu un produktīvu nedēļas nogali Silverstonas trasē, kurā šīs man bija pirmās sacensības. Trase pēc konfigurācijas ir sarežģīta un prasa augstu tehnisko izpildījumu. Pateicoties vairākām ļoti ātrām trases daļām, kas atbilst manam braukšanas stilam, šajā trasē varēju parādīt ļoti labu sniegumu. Pirmajā sacensību dienā, cīnoties par TOP3 pozīcijām, pārliecinoši varēju pierādīt savas spējas būt ātram un cīnīties līdzvērtīgi ar PRO ieskaites braucējiem.

Savukārt otrajā sacensību dienā gan daļēji lietainie laikapstākļi, gan 20. starta pozīcija padarīja braucienu izaicinošu un nervus kutinošu līdz pat pēdējām sekundēm. Analizējot sacensību otrās daļas apļa laikus, trasē viennozīmīgi biju viens no ātrākajiem, teju katru apli veicot ātrāk nekā sacensību līderis soms Patriks Kujala. Gan es, gan komandas biedri ar sasniegtajiem rezultātiem esam gandarīt – abas dienas izcīnījām pozīcijas uz pjedestāla! ” stāsta Haralds Šlēgelmilhs.

Nākamais Lamborghini Blancpain Supertrofeo čempionāta posms ir paredzēts Francijā, Paul Ricard trasē, 20.-21.jūnijā.

Par Lamborghini Blancpain Super Trofeo Eiropas čempionātu
Čempionāts aizsācies 2009.gadā, un tas tiek uzskatīts par pasaules ātrāko zīmola trofejas izcīņu. Eiropas ieskaiti veido seši posmi F1 trasēs – Monza (IT), Silverstone (UK), Paul Ricard (FR), SPA Francorchamps (BE), Nürburgring (DE) un Sebring (US), kur norisinās arī čempionāta pasaules fināls. Katrs čempionāta posms sastāv no diviem 50min braucieniem. 2015.gada čempionātā startēs vairāk nekā 30 līdzīgas tehniskās speicifikācijas Lamborhini Huricán ST automašīnu ekipāžas.

Informāciju sagatavoja:
Marta Kaktiņa

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-05-24 22:19, pirms 9 gadiem
mjā, kopā ar amatieri naudasmaisu karjera strauji pikē lejup!

     [+] [-]

, 2015-05-25 00:35, pirms 9 gadiem
Skatijos motors tv,bija intresanti

     [+] [-]

, 2015-05-25 00:54, pirms 9 gadiem
Autoram- Ja raksta aprakstu par čempionātu kā tādu,tad vejadzētu pilnu uzrakstīt nevis tikai labāko daļu!

     [+] [-]

, 2015-05-25 11:04, pirms 9 gadiem
Lamborghini Squadra Corse live streams Super... kam nav tv arī šeit var skatīt.
Šajāsacīkstē latviem tīkamās negatīvas daļas, izņemot izkritušu treniņu sesiju, dēļ nolauztas eļļas trubas par laimi nebija.
arī sūdu čupa = kalns30 ir analogi, būtu labak uztraucies par pamatskolas eksameniem, nevis citu iespējām un karjeru