Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Duelī "Caune pret Cauni" uzvar Ivars

Duelī "Caune pret Cauni" uzvar Ivars
Ivars Caune
Foto: Aigars Tīdmanis (Go4speed.lv)

Aizvadītajā nedēļas nogalē Bauskā, sporta kompleksā "Mūsa" nu jau divdesmito gadu pēc kārtas norisinājās Eiropas čempionāts autokrosā. Šajā posmā komanda "Caune.lv" izsludināja oficiālu dueli "Caune pret Cauni", kurā sacentās abi komandas braucēji –Ivars Caune un Krišjānis Caune, startējot B-600 bagiju klasē. Pie uzvaras savstarpējā konkurencē tika Ivars.

Papildus intrigu deva rallista Ivara Vasaraudža un viena no ātrākajiem salonmašīnu divīzijas krosista Jāņa Bogdanoviča dalība šajā pat B-600 bagiju klasē.

"Uzskatu, ka sacensības kopumā izdevās, jo bija ļoti interesanti mums, braucējiem un domāju, ka arī skatītājiem. Ņemot vērā, ka kādu laiku nebiju startējis nekāda veida autosporta sacensībās, azartiskās sajūtas guvu tieši tādas, kādas vajadzēja. Patīkams bija Krišjāņa sniegums pirmajos trijos braucienos, kurš bija ātrākais ne tikai starp rallistiem, bet, izejot uz fināla pat ātrākais starp visiem! Žēl, ka viņam tik ļoti nepaveicās finālā", stāsta Ivars Caune.

Pēc pirmo triju braucienu summas absolūti ātrākais, šķiet daudziem par pārsteigumu, bija Krišjānis Caune, tādējādi izvirzoties vadībā gan starp rallistiem, gan arī duelī "Caune pret Cauni". Ivars pēc pirmajiem trijiem braucieniem ieņēma astoto pozīciju. Tad sekoja izšķirošais finālbrauciens, kurā viss apgriezās "kājām gaisā".

"Esmu priecīgs! Nopietni! Lai arī finālbraucienā notika vairākas sadursmes, kā rezultātā pazaudēju ļoti daudz pozīciju, tomēr sapratu, ka varu būt pietiekami ātrs. Jā, ja krosā gribi būt pirmais, tad ir jārēķinās ar kontaktu cīņām, īpaši jau finālbraucienā. Visādi mēģināju korekti no tām izvairīties, bet tas arī, iespējams, man sabojāja rezultātu," atzīst Krišjānis Caune.

Diez gan sarežģītas sacensības izvērsās Ivaram Vasaraudzim, kuru vajāja daudz problēmu – negaidītā motora maiņa pirms sacensībām, tādējādi izlaisti laika kontroles braucieni, un I.Vasaraudzis bija spiests uzsākt sacensības no beidzamās starta vietas. Vairākas sadursmes nākamajos braucienos, kuros tika saliekta piekare un pārsists ritenis. Toties Vasaraudzim izdevās izvairīties no lielajām sadursmēm finālbraucienā un finišēt septītajā pozīcijā. Vēl viens debitants B-600 bagiju klasē, Jānis Bogdanovičs finišēja desmitais.

Abi „caune.lv” komandas braucēji pateicas atbalstītājiem un iesaka arī citiem brauktgribētājiem izmēģināt spēkus ar B-600 bagiju tieši demokrātisko izmaksu ziņā.

Kopvērtējums B-600 bagiju klasē

VietaBraucējs
1.Ģirts Zīle
2.Aigars Liškovskis
3.Jānis Baumanis
...
5.Ivars Caune
...
8.Krišjānis Caune

Izmantotie resursi:
caune.lv


, 2010-05-24 19:59, pirms 14 gadiem
Es jau jutu ka šai duelī pārāks būs Caune
Slēpts komentārs: Bullet
, 2010-05-24 23:46, pirms 14 gadiem
es taksh teicu ka pieredze uzvarees jauniibas azartu
, 2010-05-25 01:38, pirms 14 gadiem
Vieta Braucējs
1. Ģirts Zīle
2. Aigars Liškovskis
3. Jānis Baumanis
...
5. Ivars Caune
...
8. Krišjānis Caune

Diezgan nožēlojami, vai tad trūkst resursu ierakstīt 4. 6. un 7. vietu!?
, 2010-05-25 10:20, pirms 14 gadiem
ard rakstīja: Vieta Braucējs
1. Ģirts Zīle
2. Aigars Liškovskis
3. Jānis Baumanis
...
5. Ivars Caune
...
8. Krišjānis Caune

Diezgan nožēlojami, vai tad trūkst resursu ierakstīt 4. 6. un 7. vietu!?
Crisis
Lando Noriss. Foto: Motorsport.com
3

F1 sprinta kvalifikācijā Ķīnā slapjā trasē uzvar Noriss

Ķīnas GP izcīņas sprinta kvalifikācijas izšķirošajā sesijā slapjā trasē norisinājās aizraujoši notikumi, cīņa izvērsās pilnībā neprognozējama, bet pirmo starta vietu sacensībām izcīnījis "McLaren" vienības braucējs Lando Noriss. No pirmās rindas startēs arī septiņkārtējais F1 čempions Luiss Hamiltons.
Lānss Strols. Foto: Motorsport.com

Strols ātrākais Ķīnas F1 posma vienīgajā treniņā

"Aston Martin" komandas pilots Lānss Strols Ķīnas GP izcīņas vienīgā treniņa pašā izskaņā uzrādīja labāko rezultātu, sev aizmugurē atstājot Oskaru Piastri un F1 čempionāta līderi Maksu Verstapenu.
Tomass Šileika. Foto: Facebook.com/motokross.mxmagmum

Deviņi latviešu motokrosa braucēji startēs "ADAC MX Masters" pirmajā posmā

Nedēļas nogalē deviņi latviešu motosportisti gatavojas startēt Vācijas atklātajā motokrosa čempionātā "ADAC MX Masters". Vadošajā klasē uz starta izies Tomass Šileika.