Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

"RX Academy" posms nākamgad arī Rīgā, balvā - testi kopā ar Nitišu

"RX Academy" posms nākamgad arī Rīgā, balvā - testi kopā ar Nitišu
Foto: RX Academy

2019. gada sezonā “RX Academy” seriāla kalendārs paplašināts no pieciem uz sešiem posmiem, un viens no tiem pirmo reizi norisināsies Latvijā, Biķernieku rallijkrosa trasē.

“RX Academy” trešā sezona sāksies 18. un 19. maijā Zviedrijā, kur Heljesas trasē notiks pirmie divi posmi. 8. jūnijā risināsies sacensības Somijā, Joensū, kamēr Latvijā tiks aizvadīts čempionāta ceturtais posms. Tas notiks 21. jūlijā Rīgā, un tajā pašā nedēļas nogalē Biķernieku trasē pirmo reizi norisināsies “RallyX Nordic” seriāla posms, par ko tika paziņots jau iepriekš. Pēc tam 18. augustā “RX Academy” atgriezīsies Somijā, šoreiz Kouvolas trasē, bet sezona noslēgsies 22. septembrī Zviedrijā, Tierpā.

“RX Academy” ietvaros jaunie sportisti var apgūt rallijkrosa braukšanas iemaņas profesionālu treneru uzraudzībā, kas tiem sniedz dažādus padomus, kā kļūt par profesionālu pilotu. Starp treneriem ir tādi rallijkrosa braucēji kā Tomass Heikinens, Joni Vimans un arī 2018. gada Eiropas rallijkrosa čempions “Supercar” klasē Reinis Nitišs. Čempionātā visi startē ar līdzvērtīgām 220 zirgspēkus jaudīgām “Renault Clio RS RX” sacīkšu mašīnām.

2017. gadā par “RX Academy” čempionu kļuva Jese Kallio, kurš kopš tā laika jau paspējis izcīnīt uzvaras arī augstāka līmeņa sacensībās. Savukārt šīs sezonas čempions Sami-Mati Trogens arī 2019. gadā turpinās smelties pieredzi “RX Academy”.

Nākamā gada “RX Academy” uzvarētājs balvā saņems iespēju bez maksas aizvadīt piecus Eiropā bāzētos posmus RX2 seriālā 2020. gadā, savukārt otrās un trešās vietas ieguvēji varēs piedalīties RX2 rallijkrosa mašīnas testos Reiņa Nitiša pārraudzībā.

2019. gada “RX Academy” kalendārs

PosmsDatumsValstsNorises vieta
1.18. maijsZviedrijaHeljesa
2.19. maijsZviedrijaHeljesa
3.8. jūnijsSomijaJoensū
4.21. jūlijsLatvijaRīga
5.18. augustsSomijaKouvola
6.22. septembrisZviedrijaTierpa

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati


Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Ivo Perševics / Robyworks
14

Sesks/Francis ar augstākā līmeņa Rally1 automašīnu startēs divos WRC posmos

Rallija pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis ar ''M-Sport Ford'' un ''WRC Promoter GMBH'' atbalstu šosezon debitēs Pasaules rallija čempionātā (FIA WRC) un startēs divos secīgos WRC posmos – Polijā un Latvijā.
Mārtiņš Sesks. Foto: Martins Sesks Rally

Sesks dalīsies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem

Aicinām Jūs pievienoties rallija pilota Mārtiņa Seska un viņa stūrmaņa Renāra Franča paziņojumam pirmdien, 22.04. plkst. 12:00, kas izskanēs īpašā interneta tiešraidē “Martins Sesks Rallying” Facebook kanālā - https://ej.uz/TiesraideMartinsSesks .Dalīsimies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem. Šis paziņojums ir patiesi nozīmīgs pagrieziena punkts Mārtiņa un Renāra autosporta karjerā - latviešu ekipāža startēs WRC Rally1 rūpnīcas komandā.