Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

16 gadus vecais Olivers Solbergs uzvar rallijkrosa sacensībās Zviedrijā

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

16 gadus vecais Olivers Solbergs uzvar rallijkrosa sacensībās Zviedrijā
Olivers Solbergs
Foto: www.rallyx.se

Olivers Solbergs, kuram sestdien apritēja 16 gadi, izcīnīja pārliecinošu uzvaru Zviedrijā notiekošajā ''RallyX Nordic'' posmā.

Supercar Lites klasē vēl apli līdz beigām piektajā vietā turējās latviešu SRT komandas braucējs Vasīlijs Grjazins, taču pēdējā aplī viens konkurents izbrauca ārpus trases, bet cits uzmeta kūleni, kas Grjazinam tobrīd ļāva pakāpties uz trešo vietu, kuru arī sportists sasniedza. Taču pēc finiša noskaidrojās, ka otrās vietas ieguvējs Henriks Krogstāds saņēmis sodu, atkrītot uz sesto vietu. Tas Grjazinam ļāva pakāpties uz otro vietu. Uzvaru posmā svinēja Viljams Nīlsons, kurš, pateicoties šim panākumam, kļuva par čempionu.

Supercar klasē no starta līdz finišam līderis bija Petera Solberga 16 gadus vecais dēls Olivers Solbergs, kurš pilotēja Petera Solberga ''Citroën DS3''. Otrais finišēja Tomass Brinetsons, kuram ar to pietika, lai kļūtu par ''RallyX Nordic'' čempionu Supercar klasē.

Jāpiebilst, ka kopumā Supercar klasē startēja vairāki braucēji, kuri startēja arī Latvijas RX posmā.

Čempionāta kopvērtējums Supercar Lites klasē:
1) William Nilsson, 126
2) Simon Olofsson, 122
3) Henrik Krogstad, 96
4) Vasiliy Gryazin, 86
5) Sondre Evjen, 78

Čempionāta kopvērtējums Supercar klasē:
1) Thomas Bryntesson, 160
2) Oliver Solberg, 141
3) Peter Hedström, 113
4) Alexander Hvaal, 110
5) Ola Fröshaug, JC Raceteknik, 88

Izmantotie resursi:
RallyX