Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

"Openkart" posmu Uzvaras parkā atceļ pārāk ātro kartingu dēļ

Juris Grīns
Juris Grīns

Uzvaras parkā plānotās "Openkart" sacensības organizatoriem nācās atcelt gluži neparasta iemesla dēļ, bet nākamais posms notiks Sporta kompleksā "333".

Neliels komentārs par iepriekšējā piektdienā paredzētās Attīstības līgas sacīkstes atcelšanu Uzvaras parkā. Pirms kāda laika mēs pat nespētu iedomāties, ka pienāks diena, kad sacensības jāatceļ, jo ... kartingi ir pārāk ātri. Apvienojumā ar nelīdzeno parka segumu jaudīgie 13 zirgspēku kartingi bija pārāk bīstami, lai šajā pagaidu trasē būtu iespējams droši braukt sacensību režīmā. Tā kā gan Openkart, gan Sporta komplekss 333 drošību uzskata par galveno sacensību prioritāti, tika pieņemts sāpīgs, bet, esam pārliecināti, ka pareizs lēmums sacensības atcelt.

Gandrīz precīzi pirms pusgada - 27.novembrī, Sporta kompleksa "333" jaunajā trasē notika iepriekšējās Openakrt sezonas noslēdzošais posms, kurā savu otro titulu nodrošināja Krišs Jaunzemis. Tagad ceturtdien, 25.maijā, atgriežamies trasē ar jaunās sezonas 5.posmu un pilni apņēmības notestēt un izbaudīt jauno tehniku Sodi SR5 kartus.

Šī būs astotā reize, kad kopš debijas kalendārā 2015.gada 1.novembrī, Openkart čempionāta posms notiks "333" jaunajā vai nu jau laikam precīzāk būtu teikt mazajā trasē. Iepriekšējās septiņās reizēs pie divām uzvarām izdevies tikt Kristapam Grīniekam un Andrejam Laipniekam, bet pa vienam panākumam ir Harijam Cīrulim, Jurijam Fedorenko un Marekam Štolcermanim.

Šajā sacīkstē saistībā ar tarifikācijas principu maiņu, Sporta kompleksā "333" izmantosim to pašu dienaskārtību kā parasti izbraukuma posmos, proti, vispirms notiek dalībnieku reģistrācija un sapulce, bet pēc tam sākās visas aktivitātes trasē - treniņi, kvalifikācija un finālbraucieni. Šajā sacīkstē izmantosim sacensību formātu ar diviem kvalifikācijas braucieniem, izmantosim arī atsvarus.

Situācija kopvērtējumā pirms ceturtdienas posma ir interesanta. Pirmkārt jau fakts, ka šogad katrā posmā ir bijis cits uzvarētājs, turklāt diviem - Artūram Freimanim un Rūdolfam Šmitam tā bija pirmā uzvara karjerā. Interesanti, ka pēdējos sešos Openkart čempionāta posmos, ņemot klāt arī iepriekšējās sezonas pēdējās divas sacīkstes, katrā ir savs uzvarētājs.

Kopvērtējumā pateicoties četriem pjedestāliem četros posmos, līderis ir Renārs Paiders (163), Freimanis otrajā vietā nu atpaliek par 9 punktiem (154), bet vēl par 7 punktiem mazāk ir Šmitam (147). Lai gan aizvadījis par vienu sacīksti mazāk, jau ceturtais ir Kristaps Grīnieks ar 136 punktiem, bet pirmo piecinieku noslēdz Izaicinājuma kausa līderis Kaspars Zuģickis ar 123 punktiem. Izaicinājuma kausā Kasparam seko Edgars Sproģis ar 102 punktiem un Kristaps Mietulis ar 99 punktiem.

Smago ieskaitē pārliecinošā vadībā ir Jānis Olle ar 84 punktiem, kas viņam ļauj ieņemt 11.vietu kopējā ieskaitē, seko Vilnis Kepe ar 50 un Artūrs Jāņkalns ar 47 punktiem. Debitantu ieskaitē pēc lieliskās Viļņas sacīkstes vadībā ir Oļegs Moskals ar 66 punktiem, bet otrais Ričards Žeļneronoks ar 54, Daniils Verins ar 52 punktiem ir trešais.

Komandām pirmajā trijniekā cīņas kļūst karstākas, pirmajā vietā "Spiediens" (Paiders, Olle, Kalnītis) ar 64, viņiem seko "Movers.lv" (Ritums, Freimanis, Zuģickis) ar 60 un "3Pera" (Čudovs, Šmits un Sproģis) ar 56 punktiem.

Kopvērtējums: Openkart - amatieru kartinga sacensības
Izaicinājuma kausa kopvērtējums: Openkart - amatieru kartinga sacensības
90+ ieskaites kopvērtējums: Openkart - amatieru kartinga sacensības

Kopš 2015.gada 25.oktobra, kad Openkart kalendārā pirmo reizi tika iekļauta sacīkste "333" jaunajā trasē (toreiz tika aizvadīts Attīstības līgas posms), aizvadītas jau 18 Openkart sacīkstes - 7 čempionāta posmi, 6 Attīstības līgas sacīkstes un 5 LeMans posmi.

Čempionāta sacīkstēs pa divām uzvarām ir Grīniekam un Laipniekam, savukārt pjedestāli visvairāk Laipniekam - 4, ar 3 seko Krišs Jaunzemis un Jurijs Fedorenko, pa diviem Grīniekam un Rūdolfam Šmitam. Kvalifikācijā vienīgi Andrejs Laipnieks ir spējis uzvarēt divas reizes, pārējiem pa vienam panākumam, savukārt ātrāko apli pa divām reizēm uzrādīja Ričards Freibergs un Krišs Jaunzemis. Vienīgais hattrick pagājušā gada 29.jīnijā padevās Harijam Cīrulim.

Izmantotie resursi:
Openkart - amatieru kartinga sacensības