Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Liepiņš

J.Baumanis: "Bija ļoti labs rezultāts līdz pusfinālam''

J.Baumanis: "Bija ļoti labs rezultāts līdz pusfinālam''
Foto: Baumanis Motorsport Photography

Svētdien ar rallijkrosistu izšķirošajām cīņām par iekļūšanu pusfinālā un fināla braucieniem noslēdzās pasaules un Eiropas rallijkrosa čempionāta posms Portugālē, Montalegres trasē. Jānis Baumanis Supercar klasē iekļuva pusfinālā, bet Artis Baumanis Super 1600 klasē finišēja trešajā vietā.

Šajā nedēļas nogalē notikušajās sacensībās, kas bija pasaules čempionāta otrais posms un pirmais posms Eiropas čempionāta Super 1600 klases braucējiem, rallijkrosa faniem Portugālē bija iespēja cīņu arēnā vienlaicīgi iepazīt un līdzi just trīs latviešu autosportistiem - Jānim Baumanim un Reinim Nitišam, kuri spēkiem mērojas ar planētas ātrākajiem braucējiem Supercar klasē, un Artim Baumanim, kurš aizvada otro sezonu Eiropas čempionāta Super 1600 klases ieskaitē.

Visi trīs autosportisti jau sestdien pieteica sevi kā nopietnus pretendentus uz iekļūšanu pusfinālā. Svētdienas atlikušie divi kvalifikācijas braucieni viņu ambīcijas tikai apstiprināja, jo Reinis Nitišs un Jānis Baumanis kopvērtējumā ieņēma 5. un 6.vietu, kamēr Artis Baumanis atradās sestajā pozīcijā.

Ja Reinim pusfinālā izdevās finišēt trešajā vietā un kvalificēties finālam, kuru viņš noslēdza kā piektais, Jānim veicās mazāk. Jau pirmajā aplī pēc sīvas kontaktcīņas ar norvēģi Andreasu Bakerūdu cieta Jāņa auto, proti, plīsa viņa pārstāvētās Team STARD komandas sagatavotās Ford Fiesta aizmugurējā riepa un izredžu pacīnīties par godalgotām vietām faktiski vairs nebija. Un tomēr, Jānis ar sasniegto ir apmierināts, jo zina, ka komanda ir paveikusi teicamu darbu mašīnas sagatavošanā, turklāt ir sasniedzis paša uzstādīto mērķi parādīt labāku sniegumu nekā sezonas pirmajā posmā Barselonā.

“Bija ļoti labs rezultāts līdz pusfinālam. Biju priecīgs par to, ko komanda ir paveikusi kopš Barselonas posma. Pusfinālā bija tikai divi braucēji, kas nepārstāv rūpnīcas komandas un tie bijām mēs ar komandas biedru Timuru Timerzjanovu. Zinu, ka līdz Hokenhaimas posmam Vācijā vēl tiks veikti dažādi uzlabojumi un ātrums noteikti uzlabosies. Un, ja jau tagad spējam konkurēt ar lielajām komandām par vietu TOP6, tad varam pacīnīties arī par vietu uz goda pjedestāla,” pozitīvi noskaņots pēc sezonas otrā posma ir Jānis Baumanis.

“Pusfināls, kurā brauca Jānis, rallijkrosu parādīja no tā “asiņainās” puses. Tūlīt pēc starta Jānis bija labi iekārtojies aiz Matiasa Ekstrom, bet ar samērā lielā attālumā no viņiem brauca Bakerūds. Viss izskatījās gludi, jo pārējie pusfināla braucēji jau bija pārkārtojušies uz iebraukšanu džokera aplī, taču Bakerūds, faktiski nesamazinot ātrumu, ietriecās Jāņa mašīnas aizmugurē, sasita piekari, pārsita riepu un tad jau par rezultātu cīnīties vairs nebija iespējams. Tomēr Jānim ātrums ir labs, mašīna tiek pilnveidota arvien vairāk, tāpēc kopumā esam ļoti apmierināti un domāju, ka Hokenhaimā rezultāts būs vēl labāks,” - tā brāļu Baumaņu tēvs un treneris Andris Baumanis.

Iemesls būt gandarītam par paveikto Portugālē ir arī Jāņa brālim Artim. Viņš pēc kvalifikācijas sesijā izcīnītās 6.pozīcijas iekļuva pusfinālā, tajā finišēja otrais un tādējādi ieguva tiesības startēt arī finālā. Šajā braucienā cīņas izvērtās patiesi dramatiskas, un, spītējot absolūti ātrākajam apļa laikam, Artis tajā finišēja ceturtajā pozīcijā. Taču, tā kā krievu autosportists Timurs Šigabutdinovs par pārkāpumu saņēma piecu sekunžu sodu, vietu uz goda pjedestāla trešā pakāpiena ieguva Latvietis.

“Artim šī bija ļoti smaga sacensība. Taču viņš rāda, ka brīžiem ir ātrākais pilots savā klasē. Ceturtajā kvalifikācijas braucienā Artis pieļāva falšstartu, tādēļ bija spiests divas reize braukt džokera apli, taču ar visu to viņš uzrādīja astoto labāko rezultātu. Arta pagājušās sezonas komanda SET Promotion pēc vienas no cīņu epizodēm arī piesaistīja tiesnešus, kas Artim piesprieda piecu sekunžu sodu, taču viss nokārtojās fināla braucienā, kad šīs pašas komandas pārstāvis Šigabutdinovs par pārkāpumu saņēma identisku sodu un zaudēja ne tikai trešo, bet arī ceturto vietu,” ar Arta sniegumu apmierināts ir Andris Baumanis.

Sezonas kopvērtējumā Jānis Baumanis pēc diviem posmiem ir divpadsmitais, bet Reinis Nitišs ieņem astoto vietu. Artis Baumanis savā klasē savukārt atrodas piektajā pozīcijā.

Nākamais pasaules rallijkrosa čempionāta posms notiks jau 5.- 7.maijā Hokenhaimā. Eiropas čempionāta Super 1600 klases braucēji savukārt nākamreiz uz starta izies 12.- 14.maijā Beļģijā.

Informāciju sagatavoja:
Baumanis Motorsport Preses dienests


Foto: Motorsport.com

F1 īpašnieki par četriem miljardiem eiro pērk "MotoGP" čempionātu

F1 pasaules čempionāta īpašnieki "Liberty Media" tuvākajā laikā gatavojas paziņot par "MotoGP" pārņemšanu savā paspārnē. Darījuma summa esot ap četriem miljardiem eiro.
Džefrijs Herlingss. Foto: mxgp.com

Herlingss pēc nākamās sezonas varētu noslēgt MXGP karjeru

Holandiešu motosportists Džefrijs Herlingss šobrīd vēl nav izlēmis, vai turpinās motokrosa braucēja karjeru pēc nākamā gada, kad beigsies viņa pašreizējais līgums ar "Red Bull KTM Factory Racing" komandu. Iespējams, šī viņam ir priekšpēdējā sezona pasaules čempionātā.

Autosportā atgriežas leģendārais ražotājs "Lola"

Pēc vairāk nekā desmitgades pārtraukuma uz starptautiskās autosporta skatuves atgriezīsies leģendārais sacīkšu auto ražotājs "Lola", kas sadarbībā ar "Yamaha" izveidojis jaunu projektu startēšanai "Formula E" čempionātā.