Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Ar "Openkart" līderu uzvaru 333 trasē startē "Lemānas" kartingu sezona

Ar "Openkart" līderu uzvaru 333 trasē startē "Lemānas" kartingu sezona
Foto: Toms Kalnītis

Ar "SNB Racing" komandas uzvaru Sporta kompleksā "333" noslēdzies Openkart LeMans komandu sprinta sacensību 1.posms.

Komandu pārstāvēja Openkart čempionāta līderis Andrejs Laipnieks, 2014.gada čempions Krišs Jaunzemis un 2013.gada čempions Ivars Strencis. Otro vietu, finālā nokļūstot pēc smagas uzvaras "B" finālā , izcīnīja "Movers.lv" ar Kasparu Ritumu, Kārli Kleinhofu un Artūru Freimani sastāvā, bet trešo vietu "MMB Team" - Rūdis Memens, Raitis Mūrnieks un Jānis Braželis. Aiz pjedestāla ceturtajā vietā palika 2014.gada LeMans čempioni "Baltie" (Kristaps Grīnieks, Nils Trapāns un Harijs Cīrulis). Uzvara kvalifikācijā un ātrākais sacīkstes aplis "SNB Racing" komandai. Savos Pusfinālos uzvarēja "Baltie" un "Wess Drive".

Pirmajā posmā piedalījās 17 komandas, kas pēc kvalifikācijas tika sadalītas divos pusfināla braucienos, kuru ilgums bija 30 minūtes ar braucēju maiņu apmēram ik pa 10 minūtēm, bet finālos sacīkstes laiks bija viena stunda un dalībnieku maiņa ik pēc 20 minūtēm.

Kvalifikācija un pusfināli

Kvalifikācijā viss bez pārsteigumiem - labākais apļa laiks "SNB Racing" komandai, taču otrajā vietā redzēt "Spiediens" (Renārs Paiders, Artūrs Bonders, Toms Kalnītis) ir lielisks sākums jaunai komandai, pārsteigums ir trešā vieta "No Fear Racing Team" (Edgars Bambītis, Mihails Timofejevs, Viktoras Mališauskas). Ceturtie palika 2014.gada čempioni "Baltie", kuriem sastāvā kopā ar Kristapu Grīnieku un Nilu Trapānu šogad brauc Harijs Cīrulis. Piektajā vietā ar nopietnu attieksmi un mērķiem šosezon "Movers.lv" komanda, bet sestie "MMB Team".

Pirmajā pusfinālā sastāvs ļoti nopietns un nedaudz negaidīti šādā konkurencē uzvaru izrāva "WESS Drive" komanda, otrie finišēja "Spiediens", bet trešie "MMB Team". Pēc notikumiem bagāta pusfināla ceturto vietu un pēdējo tiešo vakanci uz finālu nopelnīja "Baltic Auto Parts" (Gatis Bergmanis, Gatis Vītols, Pēteris Grīnbaums), lai gan pirmajā daļā divas reizes pamanījās atkrist uz pēdējo pozīciju. Otrajā pusfinālā principiāla cīņa jau no pirmajiem apļiem starp pagājušās sezonas 1. un 2. vietu. Sākumā Cīrulim izdevās pārspēt Andreju Laipnieku un uz maiņu aizbraukt pirmajam, taču otrajā daļā nelielu atrāvienu izdevās veikt "SNB Racing" ar Jaunzemi pie stūres, tomēr pēdējā daļā "Baltie" zaudēto izdevās atgūt un finišēt pirmajā pozīcijā ar tiesībām startēt finālā no pole position. Trešajā vietā šajā pusfinālā "UG-LEE" (Reinis Riekstiņš, Krišjānis Rolis, Renārs Vinokurovs), bet ceturto neudaudz negaidīti izdevās noturēt "BRC Autocentrs" komandai. Neveiksmīgs pusfināls "Movers.lv" - piektā vieta un starts no B fināla pirmās starta vietas.

Finālbraucieni

B finālā centrālais notikums bija "Movers.lv" un "No Fear Racing Team" cīņa par uzvaru un tiesībām startēt finānbraucienā. Cīņa kulmināciju sasniedza otrajās divdesmit minūtēs, kad visu šo laiku neskaitāmas reizes abu komandu braucēji Artūrs Freimanis un Edgars Bambītis mainījās vietām, aizvadot skaistu, korektu un arī vērotājam no malas acij tīkamu cīņu. Pirmās vietas liktenis izšķīrās trešajā daļā, kad izpaudās "Movers.lv" dalībnieku sastāva pieredze un, fakts, ka sastāvs ir ļoti līdzvērtīgs.

Pirms B fināla atklājās, ka abu finālbraucienu pirmo vietu izlozētais karts sajūga problēmu dēļ vairs nav izmantojams, tāpēc vietā tika likts rezerves karts, kas nevarēja lepoties ar tik labu ātrumu. "Movers.lv" tik ar lielām grūtībām izdevās savu pirmo pozīciju "B" finālā nosargāt, bet finālā bija skaidrs, ka ar šādu kartu "Baltie" nav izredžu uz uzvaru. Kamēr notika iepriekšējais brauciens komanda izdarīja riskantu izvēli - startēt ar nākamo rezerves kartu, mehāniķi sagatavoja to kā vien spēja, bet jau ar pirmajiem apļiem bija skaidrs, ka cerību uz pjedestālu komandai īsti nav. Tikmēr pēc starta droša vadībā izrāvās "SNB Racing", bet lieliskus pirmos apļus veica "Movers.lv" līderis Freimanis ātri vien no devītās vietas iekārtojoties aiz līderiem. Otrajā sacīkstes daļā mūveriem uz brīdi pat izdevās pārņemt vadību, taču bija skaidrs, ka jāuzvar vismaz ar 5,001 sekundes pārsvaru, jo par incidentu otrā apļa sākumā komanda jau bija saņēmusi 5 sekunžu laika sodu. Pēdējā daļā gan Krišs Jaunzemis trasē jau atguva "SNB Racing" vadību un droši nosargāja to līdz finišam, lidz ar to sods nekādu lomu nespēlēja. Aiz līderkomandām stabilā trešā vietā finišēja "MMB Team", taču ceturtās vietas liktenis izšķīrās pēdējā daļā, pēdējā aplī, kad aizraujošu cīņu "Baltie" kapteinis Nils Tarpāns aizvadīja ar "BRC Autocentrs" pārstāvi Mārtiņu Niedolu. Cīņas gaitā Niedols gan paspēja divreiz izpelnīties sodu, tostarp par incidentu pēdējā līkumā, kas nozīmēja 15 sekundes klāt pie finiša laika. Trapāns pēc pēdējā incidenta paspēja šķērsot finiša līniju tā, lai "BRC Autocentrs" (Niedols, Jānis Petrānis, Matīss Mežaks) komandu ar piespriesto sodu apsteigtu par nieka 0,906 sekundēm. Atzīstams sniegums ar sesto vietu "WESS Drive" komandai (Kaspars Zelmenis, Aivis Vitenieks, Jurijs Šestakovs). Sacīkstes ātrākais aplis "SNB Racing", kas nozīmē, ka komanda pirmajā posmā izcīnīja maksimālo punktu skaitu - 22.

Sacensību rezultāti "Top 10"

VietaKomandaSastāvsDistance
1.SNB RACINGKrišs Jaunzemis/Andrejs Laipnieks/Ivars Strencis53 apļi
2.MOVERS.LVKaspars Ritums/Kārlis Kleinhofs/Artūrs Freimanis+18.385
3.MMB TEAMRūdis Memens/Raitis Mūrnieks/Jānis Braželis+36.351
4.BALTIEKristaps Grīnieks/Nils Trapāns/Harijs Cīrulis+1:10.085
5.BRC AUTOCENTRSJānis Petrānis/Mārtiņš Niedols/Matīss Mežaks+1:10.991
6.WESS DRIVEKaspars Zelmenis/Aivis Vitenieks/Jurijs Šestakovs+1 aplis
7.BALTIC AUTO PARTSGatis Bergmanis/Gatis Vītols/Pēteris Grinbaums+1 aplis
8.UG-LEERenārs Vinokurovs/Krišjānis Rolis/Reinis Riekstiņš+1 aplis
9.SPIEDIENSRenārs Paiders/Artūrs Bonders/Toms Kalnītis+1 aplis
10.NO FEAR RACING TEAMMaihails Timofejevs/Edgars Bambītis/Viktoras Mališauskas+1 aplis

Nākamās sacīkstes

Sezona turpināsies 30.aprīlī, kad Sporta kompleksā "Rullītis" notiks trešais Attīstības līgas posms. LeMans komandu sprinta sacensības turpināsies 21.maijā ar 2.posmu Jelgavā. Atgādinām, ka šajā nedēļas nogalē abi čempionāta līderi Laipnieks un Grīnieks dodas uz Austriju pārstāvēt Latviju RedBull Kart Fight pasaules finālā.

Izmantotie resursi:
OpenKart


Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva

Andžejs Ļebedevs: "Gribu pierādīt, ka neesmu GP seriālā nejauši"

Jau pavisam drīz - 27. aprīlī - startēs 2024. gada spīdveja "Grand Prix" seriāls jeb individuālais pasaules čempionāts. Pirmo reizi vēsturē starp tā pamatdalībniekiem būs Latvijas spīdvejists - daugavpilietis Andžejs Ļebedevs. 2017. gada Eiropas čempions sekmīgi sāka jauno sezonu un cer sekmīgi sākt arī GP seriālu Horvātijā.
Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Ivo Perševics / Robyworks
16

Sesks/Francis ar augstākā līmeņa Rally1 automašīnu startēs divos WRC posmos

Rallija pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis ar ''M-Sport Ford'' un ''WRC Promoter GMBH'' atbalstu šosezon debitēs Pasaules rallija čempionātā (FIA WRC) un startēs divos secīgos WRC posmos – Polijā un Latvijā.